Verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad

Het verschil tussen Jacuzzi®, hottub, whirlpool en een spabad!

Wat is het verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad eigenlijk? De een gaat graag naar een sauna, de ander naar een wellnessresort of een spa. Of men bubbelt graag in een Jacuzzi® of whirlpool of geniet van de warmte in een hottub.

Verschil tussen Jacuzzi®, hottub, whirlpool en een spabad

Wat is het verschil tussen een Jacuzzi®, hottub, whirlpool en een spabad? Dat is de vraag, want alle benamingen staan voor een een wellness beleving. De een noemt een bad met bubbels standaard een jacuzzi terwijl het misschien een whirlpool is. Hoewel een hottub vaak van hout is gemaakt hoeft dit niet perse zo te zijn.

Sommige mensen maakt het helemaal niets uit waar ze in badderen en andere wel! Ben jij diegene die wilt weten wat het verschil is tussen een hot tub, whirlpool, bubbelbad en/of Jacuzzi®? Het antwoord daarop is simpel en ook weer niet. In principe is er geen verschil als je puur kijkt naar wat het is en doet. Het zijn allemaal verwarmde baden die je met behulp van (krachtige) waterstralen bubbels kan laten creëren wat zorgt voor een ontspannend effect.

Maar er zit wel degelijk een verschil tussen de verwarmde baden! En niet alle verwarmde baden kunnen ook bubbelen. Dus, ‘wat is het verschil tussen een Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad’? De redactie van Wellness Spots zocht het uit en hier kan je ook meer informatie vinden over het verschil tussen een infrarood sauna, Finse sauna, stoomcabine en een Turks stoombad. Ben je benieuwd hoe Wikipedia het formuleert? Je ontdekt het hieronder, ook op Wikipedia staat dat een bubbelbad ook wel een hottub of jacuzzi wordt genoemd.

Een Jacuzzi volgens Wikipedia
Een hottub volgens Wikipedia
Een whirlpool volgens Wikipedia
Een spabad kent Wikipedia niet.

Verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad

Wat is een Jacuzzi®?

Men gebruikt vaak het woord jacuzzi om te verwijzen naar een bubbelbad. Maar de echte kenners weten dat er maar één jacuzzi is en dat is een Jacuzzi®. Jacuzzi is de achternaam van de broers die de ‘Jacuzzi’ bedachten. In 1915 starten de broers in Californië een bedrijf dat zich bezig hield met de productie van vliegtuigonderdelen en irrigatiesystemen. Een bekende quote van de familie is “Wij leveren de Jacuzzi, anderen slechts een bubbelbad“. De zoon van Candido Jacuzzi (Roy, 3e generatie), leed aan reumatoïde artritis.

Hij ontwikkelde een draagbare pomp, die in een badkuip een aangename stroom van water en lucht produceerde. Hiermee werd de fundering gelegd voor hydrotherapie en de inmiddels wereldberoemde spabaden met massagejets. Spabaden van het merk, Jacuzzi®, dus!

Hoe werkt een Jacuzzi®?

De gaten die in een jacuzzi zitten, of in een bubbelbad, worden ‘inspuiters’ genoemd. Via die inspuiters wordt lucht in het bad gepompt. Omdat lucht altijd naar boven gaat, gaat de lucht door het bad en bubbelt het naar boven. Op die manier ontstaat die fijne masserende werking waarom mensen zo graag in een Jacuzzi of bubbelbad zitten. Het voordeel van het hebben van meerdere inspuiters in het bad is dat de lucht beter wordt verdeeld wat er dus ook automatisch voor zorgt dat de masserende werking ook verbeterd wordt. Uiteindelijk is het aan jou als persoon welke masserende werken van een Jacuzzi of bubbelbad je wenst.

Slapen in een boomhut met jacuzzi? Dat kan hier!
♥ Een vakantiehuis met jacuzzi buiten? Bekijk het overzicht.
Bekijk hier de privé wellness vakantiehuisjes met sauna en jacuzzi.
Ontdek deze wellness vakantiehuizen met sauna en jacuzzi.

Whirlpool - wellness

Wat is een hottub?

Een hottub is eigenlijk de voorloper van een spa. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen en maten maar van origine is een hottub gemaakt van hout, in de vorm van een ronde ton. Als je van vintage houdt dan kan je nog steeds houten hottubs kopen die verwarmd worden door het stoken van hout. Uiteraard zijn er ook houten hottubs die elektrisch verwarmd kunnen worden.

♥ Bekijk al deze huisjes met een hottub in Nederland.
♥ Ook leuk, deze knusse Tiny Houses met een hottub in Nederland.
♥ Ontdek deze huisjes met een openhaard en hottub in Nederland.
♥ Ontdek Park Berkenrhode, vakantiehuizen met sauna en hottub buiten op de Veluwe in Gelderland.

Houtgestookte hottub opwarmen, welk hout een hottub stoken

Wat is een whirlpool of wat is een bubbelbad?

Het verschil tussen Jacuzzi hottub whirlpool en een spabad. Een whirlpool, bubbelbad, Jacuzzi en een spabad is eigenlijk hetzelfde, mits je praat over de werking en het doel ervan. De verschillen zitten voornamelijk in de look van de wellness baden. Een Jacuzzi is de Amerikaanse benaming voor een bubbelbad van het merk Jacuzzi. Een whirlpool wordt meer in het Brits Engels gebruikt. Bedenk wel goed dat als je een bubbelbad naar het Engels vertaald je niet zegt; ‘bubble bath‘, dan krijg je namelijk geen bubbelbad maar een bad vol met badschuim.

Met een whirlpool of een bubbelbad bedoelt men dat er krachtige waterpompen en massagestralen aanwezig zijn in het warmwaterbad. Door het pompen van het water ontstaat er een soort waterkolk en dat is goed voor je lichaam.

♥ Ontdek deze hotels met een bubbelbad op de kamer.
♥ Bekijk deze luxe vakantieparken van Dutchen met whirlpools buiten

Wellness Whirlpool

Wat is een spabad?

Wat een spa bad is hebben wij hierboven al benoemd. Maar het woord Spa wordt ook vaak gebruikt als men praat over een sauna, kuuroord of een wellnessresort. In dit geval kiezen wij voor de letterlijke vertaling en dat betekent dat Spa staat voor: ‘Sanus Per Aquam’ of ‘Sanitas Per Aqua’. Letterlijk vertaald betekent dit “gezond door water”. In een wellnessresort staan diverse ‘spabaden’. Je zou dus kunnen zeggen dat er diverse soorten spabaden zijn, zoals whirlpools, hottubs en Jacuzzi’s.

♥ Ontdek de mooiste privé sauna’s in Nederland.
♥ De locatie hieronder,
Privé sauna Maas & Waal in Dreumel heeft een een spabad.
Spa Parel in ’t Groen in Brabant – Het Veld heeft een spabad buiten in de wellnesstuin.

Wat is een spabad

Verschil tussen Jacuzzi hottub whirlpool en een spabad

Nu jij weet wat het verschil is tussen Jacuzzi hottub whirlpool en een spabad,
in welke Wellness bad wil jij het liefste genieten?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons