Lifestyle

Het verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad!

verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad

Wat is het verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad eigenlijk? De een gaat graag naar een sauna, de ander naar een wellnessresort of een spa. Of men bubbelt graag in een Jacuzzi of whirlpool of geniet van de warmte in een hottub.

 

Verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad

 

Wat is het verschil tussen een Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad? Dat is de vraag nu, want alle benamingen staan voor een een wellness beleving. De een noemt een bad met bubbels standaard een Jacuzzi terwijl het misschien een whirlpool is. Hoewel een hottub vaak van hout is gemaakt hoeft dit niet persé zo te zijn.

 

Dus, ‘wat is het verschil tussen een Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad’? De redactie van Wellness Spots zocht het uit en hier kan je ook meer informatie vinden over het verschil tussen een infrarood sauna, Finse sauna, stoomcabine en een Turks stoombad.

 

Wat is een Jacuzzi?

 

Jacuzzi is de achternaam van de broers die de ‘Jacuzzi’ bedachten. In 1915 starten de broers in Californië een bedrijf dat zich bezig hield met de productie van vliegtuigonderdelen en irrigatiesystemen. De zoon van Roy Jacuzzi (3e generatie), leed aan reumatoïde artritis. Men ontwikkelde een draagbare pomp, die in een badkuip een aangename stroom van water en lucht produceerde. Hiermee werd de fundering gelegd voor hydrotherapie en de inmiddels wereldberoemde spabaden met massagejets. Spabaden van het merk, Jacuzzi, dus.

 

Whirlpool - wellness

 

Wat is een hottub?

 

Een hottub is eigenlijk de voorloper van een spa. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen en maten maar van origine is een hottub gemaakt van hout, in de vorm van een ronde ton. Als je van vintage houdt dan kan je nog steeds houten hottubs kopen die verwarmd worden door het stoken van hout. Uiteraard zijn er ook houten hottubs die elektrisch verwarmd kunnen worden.

 

Hottub

 

Wat is een whirlpool?

 

Een whirlpool, bubbelbad en een spabad is eigenlijk hetzelfde. Men bedoelt ermee dat er krachtige waterpompen en massagestralen aanwezig zijn in het warmwaterbad. Door het pompen van het water ontstaat er een soort waterkolk en dat is goed voor je lichaam.

 

Whirlpool

 

Wat is een spabad?

 

Wat een spa bad is hebben wij hierboven al benoemd. Maar het woord Spa wordt ook vaak gebruikt als men praat over een sauna, kuuroord of een wellnessresort. In dit geval kiezen wij voor de letterlijke vertaling en dat betekent dat Spa staat voor: ‘Sanus Per Aquam’ of ‘Sanitas Per Aqua’. Letterlijk vertaald betekent dit “gezond door water”. In een wellnessresort staan diverse ‘spabaden’. Je zou dus kunnen zeggen dat er diverse soorten spabaden zijn, zoals whirlpools, hottubs en Jacuzzi’s.

 

Wat is een spabad

 

Spabad wellness

 

In welke Wellness bad wil jij het liefste genieten?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Wellness Spots

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!