Vinotherapie Spa Caudalie ervaringen

Ontdek de kracht van druiven met vinotherapie, dé ontdekking van Caudalie!

Het Franse merk Caudalie ontdekte de kracht van druiven en ontwikkelde de vinotherapie. Ben je benieuwd naar vinotherapie spa Caudalie ervaringen, laat je dan verrassen door wat druiven voor jouw lichaam kunnen doen aan de hand van onze review.

Het ontstaan van het Franse merk Caudalie

Druiven zijn heerlijk om te eten als tussendoortje, wijnen zijn heerlijk om van te genieten en de kracht van druiven is ook goed voor je huid. De polyfenol die in druiven zit is de basis voor de ontwikkeling van de zogenoemde Vinotherapie.

Tijdens een wandeling op het terrein van Château Smith Haut Lafitte, het domein van de ouders van Mathilde even buiten het Franse Bordeaux, bespraken Mathilde en Bertrand hun dromen. In 1993 ontmoetten zij tijdens de oogst de directeur van het laboratorium van de Farmacie Faculteit van de Universiteit van Bordeaux. ‘Wist u, dat u iets heel kostbaars weggooit’ zei Professor Joseph Vercauteren. Deze zin veranderde het leven van Mathilde en Thomas toen zijn hoorden dat druivenpitten de meest krachtige antioxidanten bevatten uit het plantenrijk.

Zowel de druivenschil, de druivenpit als de druivenolie is rijk aan polyfenol. Polyfenol staat bekend om haar ontstekingsremmende eigenschappen en anti-oxidante werking. Twee jaar na de ontmoeting, in 1995, kon dankzij het onderzoek van professor Vercauteren, de eerste drie Caudalie producten worden gelanceerd met polyfenolen uit druivenpitten. Caudalie was het eerste merk ter wereld dat de extracten van druivenpitten als schoonheidsproducten aanbood waarbij de anti-oxiderende werking centraal stond.  De extracten beschermen de huid tegen oxidatie en behoud het hyaluronzuur van de huid. Hyaluronzuur verbind grote hoeveelheden vocht wat belangrijk is voor de hydratatie en volume van de huid. In de video hieronder kan je goed zien wat de kracht van druiven is.

In de oenologie wordt het woord ‘Caudalie’ gebruikt om de meeteenheid aan te duiden van de tijd dat de aroma’s van de wijn na het proeven in de mond aanwezig blijven. De link met de wijnbouw en de schoonheid van het Franse vrouwelijke woord samen deed hun samen doen beslissen de naam ‘Caudalie’ te gebruiken voor de beauty producten.

Een van de bestsellers van Caudalie is de formule van het schoonheidselixir. Het is een multifunctionele frisse nevel die kortweg gezegd make-up fixeert en de huid van nature laat stralen. Voor de lancering van dit product werden zij geïnspireerd door de koningin van Hongarije uit de zestiende eeuw. Dankzij een tweet van Victoria Beckham steeg de verkoop naar een enorme hoogte en sinds 1997 is het een van de favoriete producten onder celebrity’s en make-upartiesten.

♥ Nog meer wijn en wellness! Ontdek al deze Wijn & Wellness Reizen.
♥ Alle ’s wereldse locaties waar je kan wijnbaden en vinotherapie kan ontdekken

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Caudalie ervaringen

Vinotherapie Spa Caudalie ervaringen

Na het uitbrengen van diverse producten stopten Mathilde niet met dromen. Ze wilde een unieke wellness plek creëren tussen de wijngaarden. Alsof het zo moest zijn werd er op het landgoed op een diepte van 500 meter een warmwaterbron gevonden. Zes jaar na de kennismaking was het tijd voor de eerste Caudalie Vinothérapie Spa, ‘Les Sources de Caudalie’.

Ik heb al mijn Spa’s ontworpen als een unieke oase, een juweeltje van sereniteit en schoonheid, de Haute Couture van Caudalie’, aldus Mathilde Thomas. Hier kan je in alle rust genieten van de unieke producten van Caudalie. Caudalie Rituals zorgt er inmiddels voor dat er diverse beauty behandelingen mogelijk zijn waarbij de kracht van druiven centraal staat. Speciaal hiervoor werden vinotherapeuten opgeleid die alles weten over de werking van druiven.

Het gebruik van druiven tijdens wellness behandelingen is ideaal vanwege de verzorgende en vitaliserende werking. Een natuurlijke face lift kan je ervaren door het gebruik van druivenolie, deze olie trekt snel in de huid en zorgt voor een liftend effect. Naast het gebruik van de druivenolie zijn er nog veel meer mogelijkheden met druiven. Zo ontstond de vinotherapie die vandaag de dag bestaat uit wijnbaden, scrub- en massage behandelingen met druivenpitten en zelfs speciale ontslakkingskuren. Populaire vinotherapiebehandelingen zijn de anti -age behandelingen vanwege de anti-aging eigenschappen van de druif.

De droom van Mathilde reikte uiteindelijk over de landsgrenzen naar andere unieke locaties om iedereen kennis te laten maken met de natuurlijke mogelijkheden van druiven en de behandeling door vinotherapeuten. Momenteel zijn er diverse ‘Caudalie Rituals’, waarbij het gebruik van druiven centraal staat. Wereldwijd zijn er op dit moment (2022) vier locaties waar een Caudalie Vinotherapie Spa is.

Mijn eerste vinotherapie spa Caudalie ervaring beleefde ik in Portugal bij het luxe hotel in de Alentejo, L’AND Vineyards Resort. Inmiddels is het wellness hotel L’AND Vineyards gestopt met de samenwerking met Caudalie, zij werken nu samen met Vinoble Cosmetics. Er is nu nog maar één Caudalie Spa in Portugal, deze Vinothérapie Spa vind je in het luxe The Yeatman Hotel in Porto.

*Lees meer over de Vinothérapie Spa en bekijk alle Caudalie Spa’s ter wereld ter wereld.

Vinotherapie Spa Caudalie ervaringen

Caudalie Spa Boutique 

Ben jij fan van het Franse merk Caudalie? Helaas zijn er geen Caudalie Spa’s en Caudalie Spa Boutiques in Nederland. De eerste Caudalie Spa Boutique werd in 2012 in New York geopend. Inmiddels zijn er wereldwijd 50 Caudalie Spa Boutiques.

De dichtstbijzijnde locaties voor als je in Nederland woont zijn Düsseldorf, Brussel en Brugge. Uiteraard kan je Caudalie producten ook online bestellen.

*Check hier de Caudalie bestsellers, handig de website is in het Nederlands.

Caudalie Spa Boutique 

Wat zijn jouw ervaringen met Caudalie en ken jij de vinotherapie mogelijkheden?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Eén reactie op “Ontdek de kracht van druiven met vinotherapie, dé ontdekking van Caudalie!”

  1. […] Wil je meer weten over mijn vinotherapie spa Caudalie ervaringen? Laat je dan verrassen door wat druiven voor jouw lichaam kunnen doen aan de hand van onze review: https://www.wellnessspots.com/vinotherapie-spa-caudalie-ervaringen/. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons