Lifestyle

De voordelen van twee matrassen in één bed

23 februari 2021
Voordelen van twee matrassen in één bed

Het ene stel ligt het liefste tegen elkaar aan in bed en een ander stel hecht waarde aan een eigen plek in bed. Als je erover nadenkt is ieder lichaam anders en zouden losse matrassen in een tweepersoonsbed eigenlijk de beste optie zijn om goed en gezond te slapen.

 

De voordelen van twee matrassen in één bed

 

Als je praat over goed en gezond slapen dan kom je al snel uit bij de voordelen van twee matrassen in één bed. Onlangs hebben wij zelf ergens een slaaptest gedaan en hoe meer je erover nadenkt hoe logischer het eigenlijk is om in een tweepersoonsbed met twee losse matrassen te gaan slapen.

 

Ieder persoon heeft een andere lengte, een ander gewicht, een andere slaaphouding en een ander slaapritueel. En dan hebben we het nog niet eens over dat de een graag onder twee dekens ligt en de ander het liefst naakt onder een laken slaapt omdat hij of zij snel transpireert. Ondanks die verschillende slaapgewoonten wil je toch samen goed kunnen slapen in één bed. Wij vroegen eens rond bij onze kennissen en hoewel wij zelf op een tweepersoonsmatras slapen bleek dat veel van onze kennissen slapen op twee verschillende matrassen. De reden? Precies wat hierboven staat. Met een tweepersoonsmatras doet dus altijd een van de twee een concessie en met twee eenpersoonsmatrassen hebben beide personen een matras naar wens.

 

Er wordt steeds meer bekend over hoe je goed slapen kan beïnvloeden. Vroeger werd er gekscherend gezegd dat twee losse matrassen het begin van een scheiding was. Tegenwoordig is het veel normaler om twee verschillende matrassen in één bed te hebben.

 

*Handig om te lezen, tips voor beter slapen
**Leuke slaapkamer inspiratie, zo creëer je thuis een slaapkamer hotelsfeer

 

Dé tips voor twee losse matrassen kopen en samen fijn slapen

 

Oké, je kiest voor twee losse matrassen maar je wilt wel samen een fijne slaapervaring beleven. Om het bed met twee losse matrassen als één fijn geheel te kunnen ervaren is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken. De standaardmaat van matrassen is 200 centimeter lang. Gevolgd door 210 centimeter en voor extra lange mensen zijn er ook matrassen van 220 centimeter lang. De meest voorkomende breedtematen voor eenpersoonsmatrassen zijn 80, 90 of 100 centimeter.

 

  1. Een grotere kans op naadvorming heb je bij pocketmatrassen, doe dat dus niet.
  2. Je kan het beste kiezen voor twee losse schuimmatrassen van latex, koudschuim of traagschuim.
  3. Beweeg je veel in je slaap? Dan kan je beter voor een breder matras kiezen zodat je meer ruimte hebt.
  4. Slaapexperts adviseren altijd om te kiezen voor een matras dat 20 centimeter langer is dan je lichaamslengte.

 

Op basis van bovenstaande zou een persoon met een lichaamslengte van 2 meter die ook veel beweegt in zijn slaap het beste kunnen kiezen voor een matras 220 x 90 centimeter. Beweeg je iets minder maar wil je wel lekker gestrekt in bed kunnen liggen dan kies je voor een matras 80 x 220 centimeter.

 

Wij hopen je hierbij wat meer informatie te hebben gegeven die je kan helpen met het maken van een keuze voor een nieuw matras. Neem er de tijd voor en ga bijvoorbeeld de komende weken eens kijken hoe je slaapt en wat je echt fijn vindt en wat niet. De keuze is reuze maar het belangrijkste is dat jij na de aankoop van een nieuw matras met een fijn gevoel naar bed gaat en uitgerust wakker wordt.

 

Voordelen van twee matrassen in één bed

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots