Voordelen zeewier

Ontdek de kracht van de zee en de voordelen van zeewier

Badderen in zeewier en beauty producten van zeewier gebruiken? Het is misschien even een raar idee maar als je eenmaal de voordelen van zeewier ontdekt dan wil je het ook ervaren.

Ontdek de kracht van de zee en de voordelen van zeewier

De zee heeft ons zoveel te bieden! De meeste wellness liefhebbers kennen thalasso en de mogelijkheden van wellness behandelingen zoals een algenpakking. De voordelen van zeewier zijn nog onderbelicht en die zetten wij graag voor je uiteen.

Een van de grootste voordelen van zeewier is dat het veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren bevat. Daarnaast heeft zeewier ook antiseptische en ontgiftende eigenschappen. Het is daarom niet gek dat de mens zeewier al eeuwenlang als een weldaad voor de huid gebruikt. In het Ierse Kilcullen nam men in 1912 al een zeewierbad.

Vandaag de dag klinkt het nog een beetje gek om in een zeewierbad te stappen. De meeste mensen kiezen thuis voor een bad vol met heerlijk ruikend schuim. Ook fijn natuurlijk maar dat kan je best eens afwisselen met een gezond zeewierbad zodat je de kracht en de voordelen van zeewier kan ontdekken. Het ziet er misschien even niet zo lekker uit zo’n bruin bad maar bedenk dan goed waar je het voor doet! En vind je badderen met zeewier toch een beetje gek, start dan eens met het gebruik van andere beauty producten van zeewier. Dit doet zeewier met je:

 1. Hydraterend;
 2. Maakt je huid zacht;
 3. Stimuleert bloedsomloop;
 4. Kan cellulitis verminderen;
 5. Anti-aging > revitaliseert cellen;
 6. Calcium en fosfor absorptie via de huid;
 7. Reguleert adrenaline en je hormoonbalans;
 8. Rijk aan sporenelementen zoals koper, zink en jodium;
 9. Rijk aan voedende mineralen zoals kalium, magnesium;
 10. Ontgiftend > stimuleert afvoer afvalstoffen via lymfeklieren;
 11. Een wond kan sneller genezen door het gebruik van zeewier;
 12. Zeewier kan een uitkomst bieden voor mensen met huidproblemen zoals eczeem of psoriasis.

♥ Bekijk hier ons uitgebreide artikel over Zjí Sea Wellness, beauty producten van zeewier.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Brievenbus cadeau beauty
*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen