Lifestyle

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid? Wel hierom!

21 maart 2021
Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid

Benieuwd waarom tuinieren goed is voor je gezondheid? Wij vertellen je het! En of je nu een moestuin, een balkon of een grote wellness tuin hebt, dat maakt niet uit, het gaat erom dat je gaat tuinieren.

 

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid?

 

Lekker met je handen in de aarde wroeten op je knieën, rustig rondlopen met een tuinslang om alle plantjes water te geven, de knoppen aan de bloemen controleren en oude bladeren op een hoop bezemen. Alleen dat is al waarom tuinieren goed is voor je gezondheid! Het is een rustgevende activiteit, je bent bezig in het nu en kan je gedachten laten gaan voor wat ze zijn. Gedachten komen en gaan…en voordat je het weet zijn er uren verstreken met tuinieren.

 

  1. Alleen al kijken naar natuurbeelden werkt stressverlagend
  2. Wie zich omringt in een natuurlijke omgeving heeft minder stress
  3. Volgens Brits onderzoek kan regelmatig tuinieren als sport worden gezien omdat je calorieën verbrand en je het lichaam en je gezondheid versterkt.

 

Brits tuinprogramma Gardener’s World

 

Het populaire Britse tuinprogramma Gardener’s World is alweer aan haar 54e seizoen begonnen. Het is een totaal ander tuinprogramma dan wat wij vaak zien op televisie. Op de Nederlandse televisie worden  metamorfose programma’s van een tuin of huis uitgezonden of hulpprogramma’s waarbij het klussen maar niet afkomt.

 

Het tuinprogramma uit Engeland laat iets heel anders zien. Gewoon zoals het is, geen poespas. Vieze handen in de modder, tuinkloffie aan, wapperende rietstengels, het geluid van vogels op de achtergrond. De 65-jarige presentator Monty Don neemt de kijker elke week mee in zijn tuin waar hij vergezeld door zijn honden de puurheid van het tuinieren laat zien. Je wordt meegenomen in oase van rust dat tuinieren heet! “De basis is dat we je weg willen halen van de stress en zorgen van het dagelijks leven”, legt presentator Monty Don uit aan de NY Times. “Tegelijkertijd moet het eerlijk zijn. Niets is in scène gezet.

 

*Ook kijken? Stem elke vrijdag om 22:00 af op BBC 2.
**Inspireer jezelf met het nieuwe tuinmagazine Gardener’s World.

 

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid

Tips voor een wellness tuin

 

 

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen

Ideeën voor koffietafel boeken over tuinieren

 

Vind jij het ook zo fijn om te tuinieren?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots