Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid? Wel hierom!

Benieuwd waarom tuinieren goed is voor je gezondheid? Wij vertellen je het! En of je nu een moestuin, een balkon of een grote wellness tuin hebt, dat maakt niet uit, het gaat erom dat je gaat tuinieren.

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid?

Lekker met je handen in de aarde wroeten op je knieën, rustig rondlopen met een tuinslang om alle plantjes water te geven, de knoppen aan de bloemen controleren en oude bladeren op een hoop bezemen. Alleen dat is al waarom tuinieren goed is voor je gezondheid! Het is een rustgevende activiteit, je bent bezig in het nu en kan je gedachten laten gaan voor wat ze zijn. Gedachten komen en gaan…en voordat je het weet zijn er uren verstreken met tuinieren.

  1. Alleen al kijken naar natuurbeelden werkt stressverlagend
  2. Wie zich omringt in een natuurlijke omgeving heeft minder stress
  3. Volgens Brits onderzoek kan regelmatig tuinieren als sport worden gezien omdat je calorieën verbrand en je het lichaam en je gezondheid versterkt.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Brits tuinprogramma Gardener’s World

Het populaire Britse tuinprogramma Gardener’s World is alweer aan haar 54e seizoen begonnen. Het is een totaal ander tuinprogramma dan wat wij vaak zien op televisie. Op de Nederlandse televisie worden  metamorfose programma’s van een tuin of huis uitgezonden of hulpprogramma’s waarbij het klussen maar niet afkomt.

Het tuinprogramma uit Engeland laat iets heel anders zien. Gewoon zoals het is, geen poespas. Vieze handen in de modder, tuinkloffie aan, wapperende rietstengels, het geluid van vogels op de achtergrond. De 65-jarige presentator Monty Don neemt de kijker elke week mee in zijn tuin waar hij vergezeld door zijn honden de puurheid van het tuinieren laat zien. Je wordt meegenomen in oase van rust dat tuinieren heet! “De basis is dat we je weg willen halen van de stress en zorgen van het dagelijks leven”, legt presentator Monty Don uit aan de NY Times. “Tegelijkertijd moet het eerlijk zijn. Niets is in scène gezet.

*Ook kijken? Stem elke vrijdag om 22:00 af op BBC 2.
**Inspireer jezelf met het nieuwe tuinmagazine Gardener’s World.

Waarom is tuinieren goed voor je gezondheid

Tips voor een wellness tuin

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen

Vind jij het ook zo fijn om te tuinieren?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons