Lifestyle, Overnachten

Wandelen in de Franse bergen: 2x net even anders

3 augustus 2016
Wandelen in de Franse bergen: 2x net even anders

Hou jij van vakanties in Frankrijk en van wandelen? Je kan natuurlijk uren gaan hiken door de Franse bergen, speciale wandelroutes volgen of gewoon een eind gaan lopen en zien waar je uit komt. Maar je kan het ook even helemaal anders doen. Wat dacht je van een verfrissende bergwandeling aangevuld met een yogales op de berg? Of juist onder leiding van een gids wandelen door de natuur en ontdekken welke lokale planten je kan eten of welke ingrediënten je kan gebruiken in je eten.

 

Helemaal zen in de Franse bergen

 

Eindeloze alpenweiden, besneeuwde pieken en lieflijke dorpjes… met zo’n beeld op je netvlies kom je heerlijk tot rust. Extra ontspannen doe je met de speciale zen- of yogawandelingen die in de Franse bergen worden georganiseerd. Deze vind je vooral in de Savoie Mont Blanc. Zo kan je in Les Gets mee met yoga-instructrice Barbara, kun je in Morzine-Avoriaz een Afghaanse wandeling maken (waarbij de ademhaling wordt afgestemd op het loopritme) en volg je in Val d’Isère hatha-yoga-lessen.

 

Pluk je eigen lunch of medicijn in de Franse bergen

 

De bijzondere flora van de bergen biedt een hoeveelheid aan ingrediënten voor de lekkerste gerechten. Op verschillende plekken in de Franse bergen, zoals Morzine, Sainte Foy Tarentaise of Peisey-Vallandry nemen gidsen je mee op ontdekkingstocht en pluk je je eigen lunch of diner. Alles over de helende werking van de lokale planten leer je in Le Grand-Bornand, Les Gets, Aussois en Les Saisies, waarbij het samenstellen van je eigen medicijn natuurlijk niet ontbreekt.

 

Pluk je eigen lunch of medicijn in de Franse bergen

 

Heb jij al zin om naar de Franse bergen te gaan?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots