Lifestyle

Wandelen met rendieren in Riisitunturi National Park, Fins Lapland

9 augustus 2023
Wandelen met rendieren in Riisitunturi National Park

Wandelen met rendieren? Dat doe je natuurlijk in Lapland! Ik doorkruiste het mooie Riisitunturi National Park in Fins Lapland samen met twee rendieren en een groep hikers.

Zo leuk, wandelen met rendieren!

 

Ik ben een groot dierenliefhebber en ik word super blij van de omgang met dieren. Of het nou honden, katten, paarden, cavia’s, ezels of rendieren zijn. Ik vind het gewoon fijn om in de omgeving van dieren te zijn. In de Scandinavische landen staan de rendieren centraal. Zo zag ik in Fins Lapland zoveel rendieren als dat ik hier in Nederland koeien zie.

 

Thuis wandelde ik met mijn hond en soms met een paard aan de hand. Ooit ben ik wel eens gaan wandelen met ezels in Limburg. Als je dan naar Fins Lapland reist moet je daar natuurlijk gaan wandelen met rendieren. Die rendiermodus is goed voor je mindset want ik garandeer je dat je alleen maar bezig bent met het opletten op het rendier en met de omgeving. Het belangrijkste is natuurlijk dat je zorgt dat je niet op de een of andere manier het gewei tegen je aan krijgt. Wil je alles weten over rendieren en ze van dichtbij bekijken? Dat kan onder andere bij het Reindeer Park in Salla.

 

*Bekijk hier al mijn reis tips voor Finland;
**Lees ook:
tips voor auto rijden en een auto huren in Finland;
***Bekijk de reizen van Voigt Travel vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

wandelen met rendieren

 

Riisitunturi National Park

 

Wandelen met rendieren in Fins Lapland

 

Dus als je mij vraagt; ‘wat te doen in Lapland‘? Dan zeg ik, ga wandelen met rendieren in Riisitunturi National Park. Dit Nationale Park ligt in Koillismaa, in het zuiden van Fins Lapland nabij Posio. Dit Nationale Park is vooral beroemd vanwege de bijzondere bomen die kilo’s sneeuw op hun takken hebben rusten in de wintermaanden. ‘Tykky’ is het Finse woord voor de ophoping van sneeuw en vorst op de bomen. Google het maar eens om te zien hoe dat eruit ziet in de winter.

 

Wil jij ook gaan wandelen met rendieren tijdens je vakantie in Fins Lapland? Op dit moment zijn er nog geen ‘standaard excursies‘ die je kan reserveren. Het beste is om contact op te nemen met Ylitalon Poromatkailu Ky via poromatkailu@gmail.com en de mogelijkheden te bespreken voor wandelen met rendieren. Ben je eenmaal in Posio aangekomen navigeer dan naar: Alajärventie 12 – 97895 Mourujärvi. Kan je het niet vinden? Bel dan: +358 45 257 3432.

 

Wandelen met rendieren in Fins Lapland

Excursies met rendieren in de zomer / herfst

 

  • Ga wandelen met rendieren;
  • Ga mee met de Sami om de rendieren te hoeden;
  • Bezoek een rendieren farm en ga de rendieren voeren en leer meer over ze.

 

Excursies met rendieren in de zomer

Excursies met rendieren in de herfst / winter

 

  • Bezoek een rendieren farm;
  • Ga mee met de Sami om de rendieren te hoeden;
  • Laat je voorttrekken door rendieren en neem plaats op een rendierslede;
  • Ga wandelen door het bos en in de winter door de sneeuw met rendieren.

 

Excursies met rendieren in de winter

 

Let op met rendieren in het verkeer 

 

Het grootste gevaar voor automobilisten in Finland zijn loslopende rendieren en elanden. De dieren kunnen onverwachts de weg oversteken en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Zeker in de bronstijd, van eind augustus tot half oktober, zie je veel rendieren langs de weg.

 

Hou dus altijd allebei je handen aan het stuur en kijk met een wijde blik de weg op. Dus ook naar de bermen zodat je op tijd kan reageren en remmen als je een rendier spot.

 

*Lees ook: tips voor auto rijden en een auto huren in Finland.

 

Rendieren in het verkeer 

Reizen naar Fins Lapland in de zomer en herfst

 

Ik heb een week lang, van woensdag tot woensdag, een rondreis met een huurauto gemaakt door Fins Lapland. De Finnen noemen de herfst, Ruska. Een prachtige tijd om naar Fins Lapland te reizen. Eind augustus vertrok ik en begin september ging ik weer terug.

 

*Bekijk de reizen van Voigt Travel vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia.

 

 

Reizen naar Fins Lapland

Reistips voor vakantie in Fins Lapland

 

Ik kan me voorstellen dat je niet alleen met rendieren wilt gaan wandelen als je in Fins Lapland bent. Ik heb zelf een week lang het ene na het andere avontuur beleefd. Er zijn namelijk zoveel toffe excursies in Fins Lapland te beleven dat je met gemak 10 dagen en zelfs twee weken op vakantie kunt naar Lapland. Wil je meer reistips lezen voor je vakantie naar Fins Lapland? Lees dan de onderstaande artikelen die ik schreef.

 

 

Reistips voor vakantie in Fins Lapland

 

Zou jij ook wel eens met rendieren willen wandelen?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots