Lifestyle

Individuele wandelvakantie in binnenland Algarve Portugal

24 oktober 2023
Individuele wandelvakantie Algarve Portugal

Ben je op zoek naar een individuele wandelvakantie in de Algarve in Portugal waarbij wel alles geregeld wordt voor je? Ontdek dan deze tips in dit artikel om te gaan wandelen in de bergen van de Algarve in Portugal.

Individuele wandelvakantie Algarve Portugal

 

Waar kan je mooi wandelen in Portugal“? Het is een veelgestelde vraag die je niet eenvoudig kan beantwoorden. Er zijn zoveel mooie regio’s in Portugal die je te voet kan ontdekken. Wij richten ons in dit artikel op wandelen in bergen in de Algarve in Portugal. Voor veel wandelliefhebbers is de Algarve, in het zuiden van Portugal een populaire wandelvakantie bestemming. De Algarve heeft een geweldige kustlijn met vele wandelroutes met uitzicht op een azuurblauwe zee.

 

Maar denk bij een wandelvakantie in de Algarve niet alleen aan de wandelroutes langs de kust. Hoewel die kustroutes erg populair zijn onder wandelaars is het binnenland van de Algarve in Portugal ook meer dan de moeite waard om te voet te ontdekken.

 

Op de foto’s in dit artikel over een wandelvakantie in de Algarve in Portugal in de bergen zie je Paisagem Protegida Local da Fonte da Benémola. Wij hebben een deel van de wandelroute Fonte Benémola LLR PR16 uitgelicht. Deze wandelroute in de bergen in de Algarve start op ongeveer 25 minuten rijden van Loulé.

 

♥ Ontdek hier al onze wellness vakantie in Portugal tips

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

Wandelroutes in de Algarve binnenland

Wandelroute Fonte Benémola LLR PR16, start wandelroute nabij Loulé

 

Wil je op eigen gelegenheid relaxt en ontspannen gaan wandelen in de bergen in de Algarve in Portugal? Dan is de wandelroute Fonte Benémola LLR PR16 een aanrader. Het is geen uitdagende wandeling, maar wel een fijne en verrassende wandeling. Breng voor je start aan deze wandelroute een bezoek aan het dorpje Loulé. Als het uitkomt qua reisplanning, doe dat op een zaterdag. Dat is namelijk de leukste dag om Loulé te bezoeken vanwege de markt. De wandelroute Fonte Benémola LLR PR16 start op nog geen 25 minuten rijden van Loulé.

 

Je kan je (huur) auto gratis parkeren op het parkeerterrein, waar de wandelroute door Paisagem Protegida Local start. Loop een klein stukje langs de weg en daal de heuvel af om aan de wandelroute in de bergen van de Algarve te beginnen. Het pad, dat na regenval glibberig kan zijn, leidt je langs een beek, waar je als je geluk hebt zelfs otters kan spotten. Op een gegeven moment wordt het pad breder en loop je langs een klein meertje.

 

Onderweg zie je vele kurkbomen, waar de meest uiteenlopende producten van worden gemaakt. Leuk om te weten is dat als je een kurkboom met bijvoorbeeld een ‘1’ erop ziet. Dan weet je dat de kurk eraf is gehaald in 2021. Omdat kurk van binnen naar buiten groeit, zullen de eigenaren van de kurkbomen altijd kunnen zien in welk jaar de kurk van de boom is gehaald. Na 9 jaar is de kurk weer volop aangegroeid en kan de kurk weer geoogst worden.

 

Heb je deze wandeling eenmaal voltooid dan raden wij je aan om te gaan lunchen bij ‘Restaurante Sol e Serra’. Een heerlijk lokaal restaurant met een uitgebreide keuze aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Ohhh en het zelfgemaakt ijs en de huislikeur is om van te smullen. Restaurante Sol e Serra ligt aan de weg van Loulé naar Corte Garcia, vlak na de splitsing naar Querença.

 

🚶Bekijk hier de locatie van de start van de wandelroute Fonte Benémola.

 

Individuele wandelvakantie Algarve Portugal in de bergen

 

Wandelen bergen Algarve Portugal

 

Goed restaurant in de buurt van Loulé Algarve

 

Leuk lokaal restaurant Algarve

 

Georganiseerde wandelvakanties in Portugal met SNP Natuurreizen

 

Als partner van SNP Natuurreizen delen wij graag de georganiseerde wandelvakanties die zij aanbieden. Georganiseerd in de zin van, de wandelroute in Portugal is uitgezet, de hotels en pensions zijn voor je geboekt en je bagage wordt elke dag van de ene naar de andere locatie gebracht. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is stap voor stap de mooie natuur tijdens een wandelvakantie in Portugal ontdekken.

 

🚶 Bekijk hier alle wandelreizen in Portugal;
🚶 Ontdek hier de opties voor een vakantie te voet in de Algarve in Portugal

 

Individuele georganiseerde wandelvakantie Algarve Portugal

 

Wandelvakantie langs kliffen en baaien met Djoser

 

Ook de Nederlandse reisorganisatie Djoser biedt wandelreizen in Portugal aan. Eerlijk gezegd was het niet de eerste reisorganisatie waar wij aan dachten voor dit type vakantie, maar het kan dus wel.

 

Tijdens de wandelvakantie langs kliffen en baaien ga je van het berggebied ‘Serra de Monchique’ via rustige dorpjes in het binnenland, naar de mooiste stranden van de Algarve wandelen.

 

🚶Bekijk hier de wandel reis van Djoser

 

Vakantie tips Comporta

 

Méér tips voor wandelroutes in Portugal

 

Portugal is een populaire wandelvakantiebestemming in Europa. Er zijn zoveel soorten wandelingen, van themaroutes, tot meerdaagse wandelingen, tot relaxte korte wandelingen. Wij kunnen onmogelijk alle wandelroutes in Portugal voor jullie uitlichten. Graag delen wij hier een paar korte-afstand-wandelpaden op het GR13 wandelroutenetwerk, Via Algarviana. Een ‘PR’ is een korte-afstand-wandelpad in Portugal. Een ‘GR’ is een lange-afstand-wandelpad in Portugal.

 

 1. PR3 MCQ Trilho da Fóia – 6.8 kilometer;
 2. PR2 MCS Caminho das Caldas – Picota – 18 kilometer;
 3. PR6 MCQ Percurso Pedestre de Marmelete – m8.4 kilometer;
 4. PR7 MCQ Percurso das Hortas – Moestuinroute – 8.2 kilometer;
 5. PR4 MCQ Trilho dos Moinhos – Wandelroute naar de molens – 10.3 kilometer;
 6. PR9 MCQ Entre o Vale e o Castelo – Tussen het dal en het kasteel – 7.2 kilometer;
 7. PR5 MSQ Percurso Pedestre das Cascatas – Wandelroute naar de watervallen – 16.6 kilometer;
 8. PR8 MCQ Pelos Caminhos de Alferce – Wandelroute over de wegen van Alferce – 7.8 kilometer.

 

Via Algarviana GR13 Alcoutim

 

Handige en praktische tips voor wandelen in Portugal

 

Waar ter wereld je ook gaat wandelen, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Heb jij ervoor gekozen om een individuele wandelvakantie in Portugal te boeken waarbij alles voor je wordt geregeld. Dan weet men uiteraard waar je op een bepaalde dag aan het wandelen bent en waar je slaapt.

 

 1. Wandel alleen op bewegwijzerde wandelpaden;
 2. Deel je wandelroute en wandelplan altijd met iemand;
 3. Laat geen vuilnis achter en pluk geen bloemen of planten;
 4. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water en voedsel bij je hebt;
 5. Draag bij voorkeur een felle jas. Wandelroutes in Portugal gaan soms over gemeentelijke en particuliere jachtgebieden. Informeer bij de lokale bevolking of er enige jachtactiviteiten op de planning staan.

 

🚶Mindful wandelen in de natuur doe je zo;
🚶Ontdek deze tips voor bewust wandelen in de natuur en de voordelen ervan. 

 

Handige en praktische tips voor wandelen in Portugal

 

Krijg jij al zin in een wandelvakantie in de Algarve in Portugal?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots