Spa & Sauna

Dompel je voeten onder in het Kvika footbath, een bijzondere warmwaterbron in Reykjavik

30 januari 2019
Warmwaterbron in Reykjavik, het Kvika footbath

Je kan niet naar huis vliegen zonder in een natuurlijk bad te hebben gezeten. Daarom deel ik deze niet te missen warmwaterbron in Reykjavik met je. Hou je niet van natuurlijke wellness opties? In het Kvika footbath hoef je alleen je voeten onder te dompelen.

Bijzondere warmwaterbron in Reykjavik

 

Ga je naar IJsland op vakantie? Dan kan je niet thuiskomen zonder in een warmwaterbron te hebben gezeten. IJsland staat bekend om haar natuurlijke baden en de vele geothermische locaties waar je in een hot spring kan badderen.

 

De Blue Lagoon is wereldberoemd en als je nog nooit in IJsland bent geweest snap ik dat je daarnaar toe wilt. De eerste keer dat ik op vakantie ging naar IJsland ging ik er ook naar toe. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk een klein beetje teleurgesteld was. Begrijp me niet verkeerd, de Blue Lagoon is een mooie locatie en de faciliteiten zijn goed maar als je ziet wat je er in verhouding voor betaald vind ik het veel te veel geld. Dan raad ik je liever aan om naar de Secret Lagoon te gaan als je toch de Golden Circle route gaat rijden. Waarom dat lees je in mijn artikel over de Secret Lagoon.

 

Als je op zoek bent naar natuurlijke baden in IJsland in de buurt van Reykjavik, dan heb ik een leuke tip voor je. Een bijzondere warmwaterbron in Reykjavik vind je namelijk op het schiereiland Grottá ten westen van de stad. Je kan de precieze locatie vinden als je naar de vuurtoren, het Grottá Island Lighthouse rijdt. Vlak voordat je bij de parkeerplaats komt vind je aan de rechterkant bij een stenen huisje een kleine warmwaterbron. Rondom is een grote ronde steen waarop je kan plaatsnemen om te genieten van een natuurlijk voetenbad, het ‘Kvika footbath‘.

 

Dompel je voeten onder in het Kvika footbath warmwaterbron…

 

Mijn doel was om naar Grótta te rijden om hier in het donker het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Ik kreeg de tip van de receptioniste van het hotel waar ik verbleef in Reykjavik. Ze vertelde er gelijk bij dat je in het natuurreservaat op het puntje van het schiereiland Seltjarnarnes een natuurlijk voetenbad kan vinden. Ik dacht even dat ze een grap maakte maar het staat zelfs gemarkeerd op Google Maps, navigeer dus direct naar Kvika footbath via deze link.

 

Het noorderlicht zag ik uiteindelijk niet op deze plek maar ik ben wel midden in de nacht door de sneeuw op zoek gegaan naar het voetenbadje. Mijn reismaatje verklaarde mij weer voor gek maar is toch zo lief geweest om bij -5 dit wellness moment in de sneeuw weer vast te leggen.

 

Wellness tips voor IJsland

 

Meer (wellness) tips voor IJsland

 

Henriëtte is twee keer op reis geweest naar IJsland, de eerste keer was in 2013 en in januari 2019 reisde ze nog een keer terug. Ben je benieuwd naar de rest van haar reistips voor IJsland lees dan haar persoonlijke tips die ze deel op Travelaroundwithme.com. Een selectie van haar IJsland tips staan hieronder vermeld.

 

  1. Ga gletsjerhiken in IJsland;
  2. Bezoek de Secret Lagoon tijdens je Golden Circle rondreis.

 

Tips voor IJsland


Ben jij ook wel eens bij deze warmwaterbron in Reykjavik geweest?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots