Spa & Sauna

Genieten van warmwaterbron langs Golden Circle route, de Secret Lagoon

29 augustus 2023
Warmwaterbron langs Golden Circle route

Ga jij een rondreis door IJsland maken en wil je een warmwaterbron langs Golden Circle route bezoeken? Dan tip ik je graag de Secret Lagoon Hot Spring in Flúðir, (Fludir).

Bezoek warmwaterbron langs Golden Circle route

 

Ga jij de Golden Circle route rijden in IJsland en wil je onderweg genieten van één van de warmwaterbronnen van IJsland? De Secret Lagoon Hot Spring is ideaal gelegen voor een bezoek. Vertrek je in de ochtend vanuit Reykjavik voor deel 1 van de Golden Circle route dan zal je onderweg langs Thingvellir Nationaal Park rijden en in de middag Geysir bezoeken. Geysir is de bekendste geiser van IJsland en één van de hoogtepunten van de Golden Circle route. Daarna vervolg je de Golden Circle route naar de Gullfoss waterval die ongeveer 10 kilometer rijden verder ligt.

 

Bij ‘normale weersomstandigheden’ is het vanuit Gullfoss ongeveer een half uur rijden naar de warmwaterbron; ‘Secret Lagoon in Fludir’. Lees voor tips mijn artikel; autorijden in IJsland. Hou je camera bij de hand onderweg want het is een mooie autoroute naar Fludir. Ik bezocht het natuurlijk bad aan het einde van de dag , zo rond 17.30 uur. Een ideale tijd want het was lekker rustig en voor mij een fijn bijkom moment van een dag rondrijden in IJsland.

 

♥ Bekijk ons gehele overzicht aan warmwaterbronnen in IJsland;
Reserveer je dag en koop je ticket voor Secret Lagoon via GetYourGuide.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

 

 

Secret Lagoon - IJsland

 

Warmwaterbron Secret Lagoon in Fludir

 

De warmwaterbron Secret Lagoon in Fludir is in de wintermaanden geopend van 11.00 tot 20.00 uur en in de zomermaanden van 10.00 uur tot 22.00 uur in de avond, 7 dagen per week. Het is het handigste om naar Fludir te navigeren omdat het natuurlijke bad daar vlakbij is gelegen. Om precies te zijn vind je de Secret Lagoon in Hverahólmi, een geothermisch gebied nabij Fludir.

 

Leuk om te weten is dat de Secret Lagoon het oudste zwembad van IJsland is. Sinds 1891 zwemmen de IJslanders in dit natuurlijke bad dat door de geothermische grond tussen de 38 en 40 graden warm is. Vooral bij de IJslanders zelf is deze warmwaterbron populair omdat het betaalbaar is (3000 ISK entree= €22,15) en het hier puur om de warmwaterbron zelf gaat. Verwacht dus geen uitgebreide faciliteiten van een of ander wellnessresort en haal je ook geen verwachtingen in je hoofd bij de naam van de bron. Een geheim is het niet en heel mooi is het ook niet. Het is wat het is, een bron waar je heerlijk in kan badderen en dat is waar het volgens mij om gaat.

 

Je komt binnen in een soort zwembadkantine en geeft je reservering door. Als je geen eigen handdoek bij je hebt dan kan je die hier huren voor ISK 700 (€5,15). Vervolgens trek je je schoenen uit en plaats je ze in de schoenenkast. Daarna op je slippers, (zelf meenemen) naar de kleedruimte lopen. Het is goed om te weten dat het een algemene kleedruimte is, weliswaar met gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen. In IJsland is het gebruikelijk om naakt te douchen voordat je de hot spring in gaat. De douches bevinden zich in een open ruimte. Zoals de IJslanders zeggen; ‘There is no shame, we are all the same! Het is onbeleefd als je het niet doet.

 

Heb je het er warm van gekregen? Dan kan je vanuit de hotspring naar de bar lopen om een drankje en een snack te kopen. Heb je echt behoefte om even goed af te koelen van de warmte dan kan je een rondje om de Sercret Lagoon heen lopen. Elke 5 minuten erupteert er een kleine geiser wat leuk is om van dichtbij te zien. Pas op voor het warme water en loop voorzichtig!

 

Reserveer je dag en koop je ticket voor Secret Lagoon via GetYourGuide;
♥ Adres: Hvammsvegur – 845 Flúðir – GPS:  64° 8,238’N, 20° 18,557’W (ISN93: 436.251, 404.485)

 

 

 

Warmwaterbron Secret Lagoon in Fludir

 

Handige tips voor bezoek natuurbad in IJsland 

 

Heb je besloten om te gaan relaxen in de Secret Lagoon? Top, denk nog even aan de onderstaande dingen en geniet ervan! Oh en de laatste info, voor wie in zijn of haar hoofd gehaald heeft dat je vanuit de Secret Lagoon het noorderlicht kan zien moet ik teleurstellen. Tijdens het noorderlicht seizoen gaat de warmwaterbron om 20.00 uur dicht en om voor die tijd het noorderlicht te zien moet je heeeel veel geluk hebben. Daarbij is het natuurlijk bad warm, komt er veel stoom vanaf en er is een kleine geysir in de buurt die het zicht naar boven niet bepaald beter maken.

 

  1. Denk aan je slippers en als je het fijn vind, neem een badjas mee;
  2. Bij de Secret Lagoon kan je niet dineren, er zijn wel snacks te koop;
  3. Je kan je huurauto gratis voor de deur parkeren bij de Secret Lagoon;
  4. Vergeet je bikini, badpak of zwembroek niet en neem een handdoek mee;
  5. Bekijk ons gehele overzicht aan warmwaterbronnen in IJsland;
  6. Er zijn lockers aanwezig voor je spullen, die je zonder muntinworp kan gebruiken;
  7. Zorg dat je voldoende hebt gegeten en gedronken, de warmte kan je duizelig maken;
  8. Bij de Secret Lagoon is er één groot warmwaterbad, verwacht geen extra wellness faciliteiten;
  9. Tot 1 uur voor sluitingstijd kan je tickets aan de balie kopen, reserveren is een pré voor Secret Lagoon.

 

Bezoek natuurbad in IJsland 

 

Zou jij deze warmwaterbron langs Golden Circle route ook willen bezoeken?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots