Wat is Ayurveda?

Wat is Ayurveda? Ontdek het!

Wat is Ayurveda? ‘Ayur’ betekent leven en ‘Veda’ betekent kennis of wetenschap. Ayurveda betekent dus letterlijk vertaald; “de wetenschap van het leven”.

Wat is Ayurveda? Ontdek het!

De wetenschap van het leven! Volgens de Ayurveda leer is de mens opgebouwd uit een samenstelling van drie dosha’s:

  1. Vata;
  2. Pitta;
  3. Kapha.

De drie dosha’s bestaan uit vijf elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. De dosha’s vormen de kern en betekent in het Sanskriet, “dat wat verandert”.

VATA
Vata geldt als de levensenergie en bestaat uit de elementen lucht en ether. Vata stuurt alle willekeurige en niet willekeurige bewegingen aan. Het reguleert de organen, beïnvloedt de spieren, bloedsomloop en de ademhaling.

PITTA
Pitta geldt al het stofwisselingsprincipe en bestaat uit de elementen water en vuur. Het reguleert de stofwisseling, de lichaamswarmte, spijsvertering, het bloedbeeld, de huid en het zichtvermogen.

KAPHA
Kapha is de dosha dat zich richt op lichaamsstructuren, de vochthuishouding, zorgt voor psychische stabiliteit, balans en de geheugenfuncties. Het bestaat uit de elementen aarde en water.

Ontdek nog meer over deze leer bij SpaDreams.
♥ Bekijk gelijk alle Ayurveda aanbiedingen bij SpaDreams.
♥ Ontdek een van de grootste Ayurveda centrums in Europa, Kempinski San Lawrenz op Gozo.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wat is Ayurveda?

Wat zijn jouw ervaringen met Ayurveda?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons