Beauty, Lifestyle

Wel of geen make-up tijdens sauna & spa bezoek, de info op rij!

23 april 2023
Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek?

Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek of een spa dagje“? Het is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt dus hoog tijd om alle informatie voor je op een rij te zetten.

 

Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek?

 

Een hydraterende dagcrème op je gezicht, een beetje foundation, je wimpers in de krul, een lippenstift op, je lichaam ingesmeerd met bodylotion en een lekker luchtje op je huid. Je bent klaar om te vertrekken! Maar is het wel handig om make-up, body lotion en een luchtje te gebruiken als je van plan bent om naar de sauna of een wellnessresort te gaan?

 

Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek of een spa dagje“? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld en daarom leggen wij graag uit wat je beter niet kan doen zodat je goed voor je lichaam zorgt. Lees dus snel verder waarom je beter geen make-up en body lotion kan dragen voordat je naar een sauna gaat.

 

♥ Ontdek ook al onze eerste keer naar sauna tips voor beginners

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek?

Draag geen make-up als je naar de sauna gaat!

 

Als je een sauna ingaat dan gaan de poriën van je huid openstaan. Op die manier kunnen de afvalstoffen worden afgevoerd. Bij het dragen van make-up is er een huid barrière waardoor afvalstoffen je huid niet goed kunnen verlaten in de sauna. Vooral foundation kan hierbij in de weg zitten. Daarnaast ga je zweten in de sauna en het is dan ook niet fijn als je foundation van je gezicht drijft.

 

Smeer je lichaam niet in met body lotion vóór sauna of zwembad

 

Net als met make-up raden wij ook niet aan om je lichaam in te smeren met body lotion voordat je in een sauna of in een zwembad stapt. Het antwoord is dan ook makkelijk op de vraag “wel of geen make-up tijdens sauna bezoek dragen“?, het antwoord is NEE!

 

Het is wel aan te raden om na een sauna bezoek je lichaam goed in te smeren met een hydraterende body lotion. Zowel het chloor in een zwembad als floaten in een zoutwaterbad droogt je huid uit.

 

Mooie hamamdoek kopen

 

Wel of geen make-up tijdens sauna bezoek dragen! Wat doe jij?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots