Beauty, Spa & Sauna

Touch Treatments @ Wellness Center Elvenhoeve

21 september 2023
Touch Treatments @ Wellness Center Elvenhoeve

Afgelopen week mocht ik weer even heerlijk wegdromen naar een andere wereld. Langs de dijk in Haastrecht vind je een kleinschalig wellness center, Wellness Elvenhoeve Haastrecht waar alles in het werk wordt gesteld om de gasten een totale ontsnapping aan het dagelijks leven te geven en even helemaal tot rust te komen. Alle behandelingen zijn een “Touch Treatment” en worden precies afgestemd op dat wat jij nodig hebt.

 

Ontspannen bij Wellness Elvenhoeve Haastrecht

 

De Elvenhoeve is vernoemd naar een plas nabij Haastrecht en bevindt zich onder het woonhuis van de moeder van Monique. Vanuit het wellnesscenter kan je staren over de enorme weilanden en ik kan mij zo voorstellen dat het in de zomer echt genieten moet zijn om languit op het ronde ligbed plaats te nemen om met een Jasmijn thee even alles aan je voorbij te laten gaan.

 

Nu brandt er een heerlijk warm haardvuur waar je langsloopt voordat je naar binnenstapt. Het fijne aan dit wellness center is dat het op afspraak kan worden bezocht en dat de gehele ruimte dan ook tot jouw beschikking staat. Of je nou alleen voor een behandeling komt of de spa een halve dag afhuurt voor jezelf en je partner of misschien wel met vriendinnen. Rust, privacy en vakkundig dat zijn de sleutelwoorden bij de Elvenhoeve.

 

De vakkundigheid bestaat uit een eigen genoten opleiding die wordt verspreid via de GreenTouch Education. Monique heeft zelf het leerstuk voor de Touch treatments ontwikkeld. Ze reisde af naar het verre Oosten en de Oosterburen om hier bij de beste leermeesters ervaring op te doen. In Singapore deed ze kennis op over de grondslag van de diepe weefselmassage, in Japan leerde ze meer over shiatsu, een bezoek aan China deed haar kennis verbreden op het gebied van cupping en vlakbij huis leerze ze meer over bindweefselmassage.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Ontspannen bij Wellness Center Elvenhoeve Haastrecht

 

Wellness Center Elvenhoeve

Touch Treatments: een uniek concept

 

Bij de Elvenhoeve kan je unieke “Touch Treatments” beleven. Hier ben je absoluut geen nummer en staat kwaliteit en een fijne persoonlijke benadering centraal. Ieder Touch Treatment is zelf bedacht, samengesteld en wordt naar aanleiding van een korte intake precies afgestemd op dat wat jij nodig hebt. Mocht tijdens de behandeling blijken dat er extra aandacht nodig is voor een bepaald gebied dat zal je persoonlijke wellness behandelaar daar zeker mee aan de slag gaan, zo heb ik zelf mogen ervaren.

 

Je kan kiezen uit spier, huid- en therapeutische behandelingen. Per seizoen verschilt het aanbod van behandelingen waarbij er altijd een aantal standaard zijn. Op dit moment kan je kiezen uit de onderstaande wellness behandelingen. Binnenkort wordt er nog een Ofura en Hammam Touch! aan het Spa-menu toegevoegd:

 

 1. TissueTouch
 2. PeelTouch
 3. BindweefselTouch
 4. Shiatsu gelaatTouch
 5. BodypeelTouch
 6. Klassieke Touch
 7. SportTouch
 8. Fascia Touch
 9. FaciemTouch
 10. Warm ZandTouch

 

Wellness Center Elvenhoeve - Haastrecht

 

Hoe bepaal je welke behandeling bij je past? 

 

Die vraag kan alleen jij beantwoorden maar ik kan je natuurlijk wel een beetje helpen. Hoe voel je je en waar heb je behoefte aan zijn eigenlijk de belangrijkste vragen om de juiste behandeling te kiezen. Heb je last van veel spanning of stress? Voel je je onrustig of ben je vermoeid? Heb je last van donkere kringen onder je ogen of heb je behoefte aan warmte? Misschien is het wel een combinatie van klachten of wensen waar je aan wil werken. Check alle Touch Treatments die worden aangeboden en kies de omschrijving die past bij hoe jij je nu voelt en waar je aan wilt werken.

 

Ik twijfelde tussen twee behandelingen. Enerzijds wilde ik dolgraag de “Warm ZandTouch” ervaren. Niets is lekkerder dan het vooruitzicht dat de zomer er weer aan komt en dat ik met mijn warme voeten door het strand kan wandelen. Meestal ontsnap ik in de winter ook altijd even aan de kou om even de warmte op mijn huid te voelen. Ik voel mij in de warmte zoveel beter dan in de kou. Niet zo gek gezien we beide in Scheveningen wonen en strandliefhebbers zijn. Ik gunde het haar want er was nog een behandeling die voor mij op dit moment in mijn leven erg welkom was.

 

Warm ZandTouch - Elvenhoeve

 

De “Shiatsu gelaatTouch & Deep TissueTouch“. Mijn huid voelt al weken ‘trekkerig‘ en ik heb het idee dat ik met enorme fronsrimpels rondloop van de spanning en stress. Mijn oog viel op de website ineens op de vraag; “bent u vermoeid, heeft u veel last van hoofdpijn of kaakspanningen en heb je het idee dat je fronsrimpels hebt“.

 

De beschrijving was precies dat wat ik nodig had. “Deze huidbehandeling met rustige en diepgaande weefselmassage voor het gelaat en decolleté maakt het spier en bindweefsel los. Verhardingen, blokkades en verklevingen in het spier en bindweefsel worden opgeheven, waardoor het bloed vrijer kan stromen en haar transportfunctie optimaal kan vervullen“. De huidbehandeling Shiatsu gelaatTouch is een verfijnde drukpuntenmassage waarmee de gezichtspieren en meridianen (energiebanen) behandeld worden volgens Japanse medische traditie. Vermoeidheid, pijn, fysieke inspanning en stress veroorzaken een samentrekking van de centrale en bovenste gezichtsspieren. Het aangezicht sluit zich: dit vermindert de bloedcirculatie en speelt een grote rol bij het ontstaan van frons(rimpels). De Shiatsu gelaatTouch stimuleert de doorbloeding en maakt de afvalstoffen in de onderhuid vrij. Dit vermindert de contracties waardoor het aangezicht zich ‘opent’ en uw gezicht weer een gezonde en ontspannen uitstraling krijgt. Een vorm van ‘natuurlijke botox”. 

 

De Touch Treatment was zo ontspannend dat ik mijzelf af en toe voelde wegzakken naar dromenland. Ik was echt even compleet van de wereld en voelde mij zo relaxt daarna. Dit was precies wat ik nodig had en dat kwam op het juiste moment. Ik voelde mij vrij emotioneel na de behandeling maar dat is een combinatie van factoren.

 

Faciliteiten Wellness Center Elvenhoeve

 

 • Ontvangsruimte met loungebank
 • Twee behandelkamers
 • Een thermisch zandbed gevuld met Alpha-kwartszand
 • Twee bubbelbaden
 • Twee stortdouches
 • Kleine sauna

 

Behandelkamer - Elvenhoeve

 

Zou jij ook wel eens willen ontspannen bij de Elvenhoeve in Haastrecht?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Denise M

  16 februari 2017 at 22:21 Beantwoorden

  Fijne sfeerbeschrijving waardoor je er helemaal zin in krijgt. Wat was het heerlijk hè?

  1. Henriette

   17 februari 2017 at 15:23 Beantwoorden

   Leuk dat je het hebt gelezen Denise, het was zo fijn even! Kwam precies op het goede moment voor ons;)

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots