Lifestyle

Even relaxen tijdens je rondreis, ga floaten in Portland!

24 July 2019
floaten in Portland

Wil jij even relaxen tijdens je rondreis? Ga floaten in Portland! Harmke bezocht in Portland/Oregon The Float Shoppe. Bij deze spa draait het vooral om één ding: drijven in een bad met zout water. En dat negentig minuten lang. Het zou dé manier zijn om te ontspannen. De hamvraag: wordt het een bad met of zonder deksel…

 

Floaten in Portland

 

Aan NW 23rd Avenue in Portland, zit The Float Shoppe, dus in het noordwesten van de stad. Ik logeer in hotel Jupiter Next in East Burnside Street aan de oostkant van Portland. Dat wordt een Ubertje! De Uber rijdt binnen twee minuten voor bij Jupiter Next. De chauffeur vertelt onderweg dat het merk Nike uit Oregon komt. Phil Knight is de bedenker. Hij studeerde aan de universiteit van Oregon en deed aan atletiek. Iedereen liep toen op Converse, maar Phil ontwierp een echte hardloopschoen. The rest is history. Het hoofdkantoor van Nike zit in de wijk Beaverton. Ook Adidas zit inmiddels in Portland. Een van de vele bijnamen van de stad is dan ook Shoe Town!

 

NW 23rd Avenue is een heel leuke winkelstraat met veel restaurantjes. Een groot bord langs de weg geeft aan waar ik moet zijn. The Float Shoppe is gevestigd in een houten huis. Binnen is een zitruimte met veel macramé aan muur, Sixties-Seventies-stijl. De man achter de balie, Dave, legt me geduldig uit wat er precies gaat gebeuren. Ik mag kiezen tussen een tank mét deksel of zonder. Alleen al bij dat woord deksel krijg ik het Spaans benauwd en overvalt me een licht gevoel van claustrofobie. Zonder deksel graag! De bedoeling is dat ik anderhalf uur lang in een bad doorbreng. Het water bevat epsomzout (magnesiumzout) en dat maakt dat je blijft drijven.

 

Vanwege al het zout is het niet raadzaam om in je ogen te wrijven, maar voor noodgevallen ligt er een handdoekje naast het bad en een flesje kraanwater om je ogen te deppen. Er volgen nog meer waarschuwingen… “Je nek en hersenpan kunnen stijf gaan aanvoelen als je lang in dezelfde houding ligt,” zegt Dave. Daarom heeft elk bad een float halo, dat is een drijvend balkje van schuimrubber dat je als steuntje onder je hoofd kunt schuiven om nóg makkelijker te blijven drijven. Nog een aandachtspunt zijn de oren. Om te voorkomen dat ze vollopen, liggen er zwemmersoordopjes klaar die je tot een rondje kneedt om de oorschelp mee te bedekken.

 

“Normaal ben je aan allerlei geluiden gewend, nu kan je brein anders gaan reageren door het isolement,” krijg ik nog als laatste waarschuwing mee. Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of ik deze beproeving van negentig minuten wel ga doorstaan… Het goede nieuws is dat ik niet zelf op de klok hoef te kijken, maar dat er na afloop muziek gaat spelen. “Veel mensen vallen in slaap,” zegt Dave. “Negentig minuten lijkt lang, maar je hoeft ze niet vol te maken,” stelt hij me gerust. Bovendien mag ik, als het moet, tussendoor naar de wc. Vooraf een niet te warme douche nemen, is het devies, zodat het badwater, dat op lichaamstemperatuur is, lekker warm aanvoelt.

 

Ja hoor, ik drijf moeiteloos, piece of cake.

 

Floaten in Portland

 

Off we go! Op weg naar mijn bad-zonder-deksel passeer ik een kamer waar een tank mét lid staat. Die ziet er supersonisch uit. Het is een soort gestroomlijnd wit ei met blauwe binnenkant. Mijn bad blijkt een heel normaal ligbad te zijn. Eigenlijk stelt me dat wel gerust. Gewoon lekker lang badderen. Nu ben ik vrij ongeduldig van aard, dus ik kan me niet voorstellen dat ik het anderhalf uur ga uitzingen. Eerst maar eens onder de douche. Vervolgens ga ik wat onwennig in het zoute water liggen. Ja hoor, ik drijf moeiteloos, piece of cake. De halo plaats ik onder mijn hoofd. Maar na vijf minuten begin ik me toch af te vragen hoe lang ik dit ga volhouden…

 

Gek genoeg gaan mijn gedachten al vrij snel met me aan de haal. Onwillekeurig kom ik toch in een soort flow. Dat drijven is eigenlijk best lekker en k neem mezelf voor er vooral van te genieten aangezien het mijn laatste dag in Portland is, een stad die me goed bevalt. Terwijl ik lig te dobberen met mijn ogen dicht, raak ik bijna in trance. Ik denk terug aan alle leuke ontmoetingen die ik op mijn rondreis door Oregon heb gehad. Na een tijdje mijmeren moet ik heel even uit bad voor een sanitaire stop. Maar ik stap meteen erna terug in het water en vind het heerlijk, dat drijven. Dan klinken er voorzichtig wat tonen muziek… De sessie is voorbij. Missie volbracht!

 

 

Wat is floaten precies?

 

Het principe is is dat je je even helemaal afsluit van alle prikkels uit de buitenwereld tijdens het drijven in ‘epsomzout’. Floaten zorgt voor een diepe staat van ontspanning. Onderzoek wijst zelfs uit dat het niet alleen helende effecten heeft, maar ook kan bijdragen aan ‘persoonlijke groei’.


> Lees meer over onze wereldwijde float ervaringen!

 

Wat zijn de voordelen van floaten?

 

> Een gevoel van diepe ontspanning die kan aanhouden. Problemen op je werk of in je privéleven kunnen voor kortere of langere tijd als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

> Floaten is goed voor je mentale gezondheid. Door even helemaal afgesloten te zijn van prikkels van buiten is het als een meditatie en kun je je focussen op wat je echt wilt.

 

> Door je geest te ontspannen, profiteert je lichaam mee. Nek, rug en gewrichten komen tot rust tijdens het drijven en je bloeddruk gaat omlaag.

 

> Onderzoek wijst uit dat floaten verschillende pijnklachten kan verminderen, zowel acute als chronische aandoeningen op het fysieke én mentale vlak.

 

> Je lichaam neemt magnesium op uit het zoute water en dat helpt weer om de giftige stoffen uit vermoeide spieren af te drijven.

 

> Nog een voordeel is dat je doorgaans beter en dieper slaapt na een float-sessie. Voor wie aan slapeloosheid lijdt of een jetlag heeft, kan het een uitkomst zijn.

 

Wat zijn de voordelen van floaten

 

Hotel tips Portland

 

Blijf je langer in Portland of ben je benieuwd welke hotels nog meer een overnachting waard zijn? De onderstaande hotels kan ik je allemaal aanraden en van daaruit kan je eenvoudig naar The Float Shoppe reizen. Het zijn hotels zonder wellness faciliteiten, maar even ontspannen kan dan bij The Float Shoppe.

 

Rooms with a view, check die foto hieronder! Boetiekhotel Jupiter Next naast The Jupiter ademt een en al design. Het zit oostelijk van de Willamette-rivier in het hippe SE-district. Ook inpandige bar Hey Love is leuk!

 

Kimpton heeft drie hotels in Portland waaronder het fraaie The Vintage op een toplocatie hartje stad. De service is uitmuntend, de kamers comfy en de sfeer hartverwarmend. Met wijnbar!

 

In China Town zit The Hoxton, een hip hotel, upscale maar ook informeel in vintage stijl. Drink een cocktail bij rooftopbar Tope in The Hoxton en proef de verrukkelijke smaken bij inpandig restaurant Lovely Rita!

 

> Meer weten over Portland en Oregon? Kijk op travelportland.nl en traveloregon.com.

 

Hotel tips Portland - Jupiter Next

 

Zou jij ook wel eens willen floaten in Portland?

Print Friendly, PDF & Email
1

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!