Alpine Wellness Hotel

Alpine wellness, geniet in een warm ontspannend Alpen hooibad

Dompel je onder in een warm wellness hooibad in Zuid-Tirol bij een Alpine Wellness Hotel en geniet van het ‘baden in berghooi’. Sluit je ogen en snuif de natuurlijke geur van het Alpengras op voor ontspanning van lichaam en geest. Wist jij dat deze traditionele kuur met speciale grassoorten zijn oorsprong vind in de Alpen…

Wellness hooibad in Zuid-Tirol 

Geniet van een ontspannend en rustgevend wellness hooibad in Zuid-Tirol. Het Alpenhooi wordt ondergedompeld in een warmwaterbad met een temperatuur van 40 graden.

Vervolgens mag jij, de ‘hooibader’, plaats nemen in het bad en wordt je tot je nek aan toe met hooi bedekt. De mineralen, looistoffen en etherische oliën die uit het hooi verdampen verzorgen niet alleen de huid maar het zorgt er ook voor dat de doorbloeding word gestimuleerd.

♥ Ontdek hier nog meer hooibaden in Zuid-Tirol!
♥ Bekijk hier al onze wellness reistips voor Zuid-Tirol;
♥ Ook fijn, ontdek de kracht van gras bij hooibaden in Oostenrijk;
♥ Meer info over wijnbaden, melkbaden en appelbaden in Zuid-Tirol;
♥ Ook leuk! Hier ontdek je alles over de wolbad op Texel ervaring van gastauteur Frank. 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Hooibaden Oostenrijk

Geneeskrachtige werking van alpenhooi

Al meer dan 100 jaar weet met in Zuid-Tirol dat Alpenhooi een geneeskrachtige werking heeft. De bergboeren, die in de hooischuur overnachtten, merkten dat het hooi niet alleen voor een goede nachtrust zorgde, maar dat het ook een genezende werking had op de vermoeide spieren.

Het waren de dorpsbewoners van Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern die de aanzet gaven tot het aanbieden van hooibaden. Rond 1890 konden de eerste kuurgasten genieten van deze vorm van ontspanning in de dorpsschuren.

De verschillende soorten grassen kunnen problemen met de spijsvertering, slapeloosheid en geestelijke en/of lichamelijke uitputting tegengaan. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding, je stofwisseling, biedt het verlichting bij reumatische klachten en artrose, is het ontsteking werend en helpt het je immuunsysteem versterken.

Wellness hooibad in Zuid-Tirol 

Kwaliteit en samenstelling van het Alpenhooi

Om de kwaliteit van het alpenhooi te waarborgen voldoet het aan strenge eisen. De diversiteit aan grassen komen van een bergweiland gelegen tussen de 1700 en 2000 meter hoogte en liggen minimaal 150 meter van de openbare weg.

De weilanden worden biologisch bewerkt en alleen de weilanden met minimaal 40 verschillende Alpine planten per 50 vierkante meter komen in aanmerking. Op deze manier is het gegarandeerd dat er mineralen, etherische oliën, sporenelementen, bitterstoffen en looistoffen aanwezig zijn die zorgen voor de geneeskrachtige werking van het hooi.

Hooibaden Zuid-Tirol

Alpine Wellness Hotel, genieten in Alpenhooi

De 300 dagen zon per jaar en de frisse berglucht maken Zuid-Tirol tot een ideale plek voor een wellness-kuur. Bij veel behandelingen wordt gebruik gemaakt van lokale producten. Populaire behandelingen die alleen in deze regio ondergaan kunnen worden zijn melk- en wolbaden en massages met appel, wijn of pijnboompitten.

Wil jij ook wel eens in een hooibad relaxen in Zuid-Tirol? Klik dan hier voor een overzicht van alle wellness hotels in Zuid-Tirol waar je kan ontspannen in een hooibad.

  1. Vitalpina Hotels
  2. Belvita Leading Wellness Hotels in Südtirol

Wil jij ook wel eens relaxen in een wellness hooibad in Zuid-Tirol?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen