Overnachten, Spa & Sauna

Wellness Hotel Cornaro in Split: ontspannen in de stad

24 augustus 2021
Wellness Hotel Cornaro in Split

Op zoek naar een wellness hotel in Split? Lieke tipt graag het wellness Hotel Cornaro in Split, Kroatië. Er is een wellnesscentrum in het hotel met vele faciliteiten. En het gaafste is wel dat er een rooftop Jacuzzi is! Het hotel ligt in het centrum van Split op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Wat wil je nog meer?

Ontspannen tijdens een citytrip Split

 

Dat bamboe voor meer dient dan enkel als eten voor panda’s en een vlot voor Expeditie Robinson, ontdekte ik laatst in Kroatië. Ik was er voor werk, en jawel, ook werken in Kroatië kan vermoeiend zijn. Na een paar nachten in een ietwat onhygiënische hotelkamer te hebben gelegen op een matras waar mijn Ikeabed uit mijn studententijd een ware Swiss Sense zou zijn geweest, schreeuwde mijn rug om een massage.

 

Mijn gebeden werden verhoord. Na drie dagen kwamen we aan in Split, waar ik verbleef in een fantastisch hotel midden in het centrum en tienduizend keer beter dan het hotel van die nachten ervoor. Een waar vreugdedansje kon ik niet laten toen ik Hotel Cornaro in liep en zag dat ze een wellnesscenter hadden. Daar moest ik heen! Ik vond het tijd om iets nieuws te proberen. Geen deep tissue of ontspanningsmassage, maar de ‘bamboo power deep massage’, daar ging ik voor. Je bent in een ander land en wil wat zullen we maar zeggen.

 

*Reserveer nu een kamer in dit wellness hotel in Split.

 

Relaxen met bamboe in Split

 

De volgende ochtend was ik vrij en ging ik vroeg uit de veren om de ‘innovatieve ervaring voor het loslaten van stress’ te ervaren, zoals ze het zelf omschreven. Het wellnesscentrum van Hotel Cornaro is nog gloednieuw en de sauna’s, het bubbelbad en de massageruimtes zagen er dan ook picobello uit. Omdat ik bij nader inzien toch ook wel benieuwd was naar de hot stone massage (nooit gedaan namelijk) vroeg ik de masseuse of ze die kon combineren met de bamboe massage. Dit was geen probleem dus ik kon languit op de massagetafel. Kom maar op.

 

Vakkundig werd de bamboe verwarmd en langzaam maar met een aardige druk gebruikt in mijn nek, schouders, rug en benen. De ferme druk stimuleert de bloedsomloop en helpt de afvoer van giftige stoffen. Volgens de masseuse effectiever dan een deep tissue massage om pijn in spieren te bestrijden. Voor mij mag een massage stevig zijn, dus deze massage vond ik heerlijk. Niet pijnlijk maar gewoon lekker pittig. Het deed me denken aan zo’n kunststof massageroller waarmee je jezelf kan masseren als je een blessure hebt. Maar dan verwarmd en door een professional uitgevoerd. Echt effectief om spierspanningen te verlichten. Wat mij betreft een aanrader dus!

 

‘Innovatieve ervaring voor het loslaten van stress’…

 

Vervolgens was het tijd voor de hot stones. Ik moet eerlijk zijn dat ik altijd mijn twijfels had over hoe ontspannend het nou daadwerkelijk kon zijn als er een paar stenen op je rug werden gelegd. Maar ik was positief verrast. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en op je rug en benen gelegd. Dit zorgt voor een aangename warmte die diep door je spieren doordringt. Ik voelde mijn spieren helemaal ontspannen. Je begrijpt wel, ik kwam helemaal zen uit het wellnesscentrum. Het harde bed van het vorige hotel was enkel nog een vage herinnering.

 

*Reserveer nu een kamer in dit wellness hotel in Split.

 

Wellness Hotel Split

 

Wellness Hotel Cornaro in Split, Kroatië

 

Ben je een keer in het Kroatische Split en wel toe aan pure ontspanning middenin het drukke centrum? Dan kan ik je het wellnesscentrum van Hotel Cornaro zeker aanraden. Een klein, maar fijn wellnesscentrum om even helemaal tot rust te komen.

 

Wil je gebruik maken van de rooftop Jacuzzi? Boek dan een City View room, Deluxe rooms of Suite zodat het gebruik van de Jacuzzi buiten is inbegrepen in de kamerprijs.

 

*Reserveer nu een kamer in dit wellness hotel in Split.

 

Wellness Hotel Cornaro in Split, Kroatië

Reizen en vliegen naar Split, Kroatië

 

Vanuit Nederland kan je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen naar de havenstad Split. Vanaf het vliegveld kan je met een taxi of huurauto in ongeveer 30 minuten naar de haven van Split rijden.

 

*Boek je vliegtickets naar Split in Kroatië via Transavia.
**Wil je een auto huren in Kroatië? Het kan ook zonder creditcard.

 

Reizen en vliegen naar Split, Kroatië

 

Reistips voor vakantie in Kroatië

 

Ga jij een rondreis maken door Kroatië? Wil je nog wat extra reisideeën op doen? Check dan ook even de onderstaande tips voor een vakantie in Kroatië.

 

 1. Vlieg naar Zadar in Kroatië
 2. Bezoek een Filigran zilversmid in Split
 3. Kroatië, het land van Game of Thrones.
 4. Bezoek Nationaal Park Krka in Kroatië.
 5. Bezoek de groene en blauwe grot in Kroatië.
 6. Bezoek al deze bezienswaardigheden in havenstad Split
 7. Geniet van een wellness vakantie en ga kuren in Kroatië.
 8. Deze bezienswaardigheden op het eiland Vis moet je zien.
 9. Kies voor vakantie in stacaravan met bubbelbad in Kroatië
 10. Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa, Advent in Zagreb
 11. Huur een auto in Kroatië zonder creditcard voor een rondreis
 12. Maak een rondreis en combineer autovakantie Kroatië met Slovenië.

 

Reistips voor vakantie in Kroatië

 

Ben jij wel eens bij wellness hotel Cornaro in Split geweest?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots