Wellness hotel ten zuiden van Parijs

Op adem komen in wellness hotel 45 minuten ten zuiden van Parijs

Op adem komen op het platteland in een wellness hotel ten zuiden van Parijs. Dat kan bij Wellness hotel Le Barn op 45 minuten rijden ten zuiden van Parijs in het natuurpark Haute Vallée de Chevreuse.

Op adem komen in wellness hotel ten zuiden van Parijs

Het Franse platteland is altijd een goede reden om er even tussenuit te gaan. Het stijlvolle ‘motel de campagne’ hotel Le Barn is een heerlijke plek voor een pauze voor gasten van alle leeftijden die van luxe, design, maar vooral van de natuur houden. Wellness hotel Le Barn ligt op zo’n 45 minuten rijden ten zuiden van Parijs.

Natuurliefhebber Edouard Daehn en paardensportliefhebber William Kriegel zijn initiatiefnemers van het Le Barn avontuur waarbij respect voor mens en natuur centraal staan. Le Barn heeft als missie om stedelingen dichterbij de natuur te brengen en is ontstaan door de visie van twee natuur- en paardensportliefhebbers. Bij het creëren van Le Barn was dan ook hun belangrijkste zorg om de identiteit en authenticiteit van de plek en gebouwen te behouden.

Midden op het Franse platteland vinden wandelaars, fietsers, ruiters, stellen én gezinnen de perfecte combinatie van luxe, design en ‘retour à la nature’. Of je nu gaat voor een potje petanque, een fietstocht door die fijne Franse dorpjes, een bos- en mindfull wandeling door de natuur of opwarmen in de hottub.

In het hart van het bos van Ramouillet, in het natuurpark Haute Vallée de Chevreuse, vormen een 19e-eeuwse boerderij, twee authentieke agrarische schuren (de barns) en een molen het hart van deze bijzondere plek. Le Barn is een uniek hotel met 79 kamers, een restaurant, een spa en een stoeterij. Wat er in de uitgebreide moestuin groeit, zien gasten dagelijks terug op hun bord. Groenten, fruit en kruiden zijn de basis ingrediënten van de gerechten in het restaurant. Wat niet uit de tuin komt wordt lokaal ingekocht.

♥ Bekijk hier de beschikbaarheid van Le Barn.
♥ Ontdek hier de locatie van Hotel Le Barn ten zuiden van Parijs

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Wellness Hotel ten zuiden van Parijs

Ontspannen in de Le Barn Spa, in een oude windmolen

De oude windmolen is omgetoverd tot Le Barn Spa! De spa van Le Barn bestaat uit een sauna en een hammam. Buiten staan hottubs vanwaar je uitzicht hebben over het bos en de paardenstallen. Een masseuse-reflexologe en een ayurvedisch therapeut bieden workshops en massages. Informeer naar de mogelijkheden tijdens je verblijf.

Liefde voor paarden en wellness

Belangrijk onderdeel van Le Barn is paarden stoeterij Haras de la Cense, op enkele minuten fietsen van het hotel. Een grote naam in de paardensport, maar ook voor amateurs of gewoon paardenvrienden is de stoeterij een heerlijke plek om paarden te kijken of natuurlijk een ritje te maken. Ben je een gevorderde ruiter dan kan je ook informeren naar de mogelijkheden voor een buitenrit.

Daarnaast kun je worden meegenomen in de speciale ‘La Cense methode’ over de omgang met paarden en er is de mogelijkheid om een les te volgen over communiceren met paarden. De stoeterij staat bekend om de workshops over mens en dier waarbij je alles leert over het natuurlijke gedrag van paarden.

Wellness Hotel ten zuiden van Parijs

Van pilates tot zen in de aarde van de moestuin wroeten

Le Barn is de ideale bestemming om weer op adem te komen, en hoe kan dat beter dan totaal iets anders te doen dan thuis. Elk weekend en tijdens schoolvakanties ook doordeweeks kun je hier yoga- en/of pilateslessen volgen, meegaan met begeleide wandelingen (ook speciaal voor kinderen!), fruit plukken of fietstochten maken.

In de spa vind je sauna’s, een hamam en buitenbaden, bovendien is er permanent een osteopaat en ayurvedische masseur aanwezig. Regelmatig geven experts workshops en cursussen, waaronder paddenstoelen zoeken en communiceren met paarden. Of ga zelf de natuur in met een gevulde picknickmand en speel een potje petanque, om later aan te schuiven bij de barbecue. De dag wordt afgesloten met een filmavond onder de sterren, waar de beste classics worden vertoond.

Tijdens de vakantie iets bijleren of creatief bezig zijn, een workshop volgen of simpelweg genieten van een gratis concert: Le Barn zorgt op alle manieren voor een ontspannen verblijf. Alle workshops zijn geschikt voor alle leeftijden en worden in het Frans en Engels gegeven, maar iedereen (ook kinderen!) kan meedoen door gewoon zelf aan de slag te gaan. Voorbeelden van workshops en events door het jaar heen zijn:

  1. Bloemenpracht, de eerste eco-verantwoordelijke en volledig Franse online bloemist, deelt tijdens 2 workshops zijn liefde voor bloemen. Leer boeketten maken van verse seizoensbloemen of kleuren combineren en oefen de schiktechniek.
  2. In de moestuin kan je lekker met je handen in de aarde wroeten. In de oogsttijd kan je meehelpen met de komkommers, tomaten, aubergines en courgettes te oogsten en pluk ook verse basilicum en marjolein. François laat verschillende groentes en tuinbouwtechnieken zien en geeft praktische tips voor je eigen moestuin.
  3. Schetsen op gevoel, tijdens deze workshop maak je kennis met de kunst van het schetsen. Focus in de natuur op al je zintuigen en zet je emoties om in tekeningen en kleuren.
  4. Ontdek de omgeving op de leenfiets van Le Barn (gratis), volg de landweggetjes en kom uit in het charmante dorpje Rochefort-en-Yvelines. Verdwaal in de kronkelende straatjes, zie de prachtige rozenstruiken, ruik de kamperfoelie, ontdek de wapenschilden op de veranda’s van de oude huizen en beklim tenslotte de stenen trap naar de 12e-eeuwse kerk en geniet van het uitzicht.
Hotel Le Barn

Zie jij jezelf op adem komen op het platteland in dit wellness hotel ten zuiden van Parijs?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen