Wellness Kalender, alle dagen waarop je mag ontspannen!

Dé grote Wellness Jaarkalender met alle dagen waarop je mag ontspannen!

Hierbij delen wij graag Dé grote Wellness Spots Wellness Kalender met alle dagen waarop je mag ontspannen met jullie! Pak je lege agenda er maar bij en zet al deze relaxte dagen in je Wellness Jaarkalender zodat jij weet wanneer je op welke manier kan gaan ontspannen.

Dé grote Wellness Kalender, alle dagen waarop je mag ontspannen!

Deze fijn Wellness Kalender laat je in één overzicht zien op welke dagen jij een extra goede reden hebt om lekker te gaan ontspannen! Wat ons betreft heb je natuurlijk élke dag een goede reden om te ontspannen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig een me-time moment te nemen zodat je jezelf weer kan opladen.

Welke dag op deze wellness kalender spreekt jou het meest aan?

 1. JANUARI
  *1 januari Nieuwjaar
  *1 januari – Nieuwjaarsduik Scheveningen
  *8 januari – Bubbelbad Dag
  *13 januari – Badeend Dag
  *17 januari – Blue Monday
  *21 januari – Internationale Knuffel Dag
  *22 januari – Vier het leven Dag
  FEBRUARI
  *9 februari – Lees in bad Dag
  *14 februari – Valentijnsdag
  *15 februari – Warme truien Dag
  *20 februari – Yoga Dag
 2. MAART
  *1 maart – Complimenten Dag
  *11/12 maart – Massage- Complementairvakbeurs
  *15 maart – Wereld slaap Dag
  *22 maart – World Water Day
 3. APRIL
  *Begin april – World Spa & Wellness Londen
  *7 april – Wereld Gezondheids Dag
  *22 april – Dag van de aarde
 4. MEI
  *19 mei – Boeddha Dag (Wesak)
  *25 mei – Handdoek Dag
 5. JUNI
  *Begin juni – Well-Being Summit
  *7 juni – World Sauna Forum, Tampere Finland by Sauna from Finland.
  *12 juni – Global Wellness Day
  *21 juni –  Internationale Yoga Dag
  *21 juni – Topless zonnen dag
  *25 juni / 2 juli – Sauna Region Week Finland.
  *30 juni – Nationale kappers Dag
 6. JULI
  *5 juli – Bikini Dag
  *7 juli – Wereld Chocolade Dag
  *22 juli – Nationale Hangmat Dag
  *28 juli – Wereld Natuurbeschermings Dag
  *30 juli – Dag van de Vriendschap
 7. AUGUSTUS
  *1 augustus – Vriendinnendag
  *2 augustus – Internationale Bier Dag > tijd voor een bierspa
  *15 augustus – Nationale Relax Dag
 8. SEPTEMBER
  *11 september – Make your bed day
  *18 september – Wereld bamboe Dag
  *25 september – Nationale vitaliteits Dag
 9. OKTOBER
  *10 oktober – Dag van de Mentale Gezondheid 
 10. NOVEMBER
  *1 november – Week van de Werkstress
  *1 november – Maak-een-cadeau-dag
  *23 november – Black Friday
 11. DECEMBER
  *5 december – Pakjesavond Sinterklaas
  *24 december – Kerstavond
  *25 december – Eerste kerstdag
  *26 december – Tweede kerstdag
  *31 december – Oud & Nieuw

Bekijk hier ons jaaroverzicht van 2022.
Wil jij in de Spa & Wellness branche werken? Bekijk deze vacatures. 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Dé grote Wellness Kalender, alle dagen waarop je mag ontspannen!

Maandag 17 januari – Blue Monday

De meest deprimerende dag van het jaar is Blue Monday! Gezien de tijd waarin wij leven waarin de mentale weerbaarheid afneemt door alle zorgen die er zijn ontstaan is het belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Wij noemen dat Selfcare! Pak op tijd een Me-time moment, zorg dat je van jezelf weet waar je van kan opladen en maak een wandeling om je gedachten te verzetten.

De Britse psycholoog Cliff Arnall is de bedenker van Blue Monday! Uit een wetenschappelijk onderzoek van hem in 2005 kwam naar voren dat de de derde maandag van januari een dag is waarop veel mensen zich neerslachtig, weemoedig en/of treurig voelen. Een van de redenen zou kunnen zijn dat mensen dan al de eerste pogingen van goede voornemens hebben zien mislukken en dat vakanties nog ver in het vooruitzicht liggen. Meer weten? Lees het hele verhaal over Blauwe Maandag op Wikipedia.

Belangrijk is in elk geval dat als je even niet zo lekker in je vel zit en je je neerslachtig voelt dat dat prima is. Omarm dat je je zo voelt, sta er bij stil, wat voel je en wat denk je? Vecht niet tegen het gevoel, want het gevoel mag er zijn en gaat vanzelf weer weg. Tenminste dat hopen wij natuurlijk en zo niet, dan raden wij je aan om professionele hulp in te schakelen. Dat is niet iets om je voor te schamen! Je bent de enige die goed voor zichzelf kan zorgen. En als je niet goed voor jezelf zorgt kan je ook niet voor een ander zorgen.

Probeer op Blue Monday op 17 januari aan alles te denken wat jij associeert met ‘blauw’. Van welke blauwe dingen wordt jij blij, vrolijk, rustig, zen of wat dan ook? Wij denken bij het horen van het woord ‘blauw aan:

 1. Blauwe zee;
 2. Een zwembad waar je in wilt plonsen;
 3. Een heerlijk bubbelbad om in te bubbelen;
 4. Mooie wellness producten in blauwe verpakking zoals de producten van het Franse merk Phytomer en ontdek zeker de nieuwe Limited Edition van Rituals in het blauw, Serendipity!

♥ Bekijk onze complete Wellness Jaarkalender!
♥ Last van een winterdip? Met deze tips kan je weer opladen.
♥ Bekijk ook deze tips om je mentale gezondheid te verbeteren.

Blue Monday 17 januari

21 januari – Internationale Knuffel Dag

Elk jaar wordt op 21 januari de Internationale Knuffeldag gevierd. 36 jaar geleden bedacht dominee Kevin Zaborney het concept. Met deze dag wilde hij het knuffelen met familie en vrienden aanmoedigen. “Mensen hebben positieve omgang met anderen nodig,” zegt Zaborney “knuffelen is een veilige manier om dat te doen. Soms heb je gewoon een knuffel nodig of iemand die naar je luistert.”

Zaborney dacht eerst dat zijn idee bespot zou worden, maar hij was verbaasd om te zien dat zijn Nationale Knuffeldag al snel een Internationale Knuffeldag werd, die nu over een groot stuk van de wereld gevierd wordt. Al is dat niet zo verrassend, want fysiek contact is een universele menselijke behoefte. Een goede knuffel stimuleert de verbondenheid tussen mensen, geeft steun en troost. Het kan zelfs stress verminderen en de gezondheid verbeteren.

Wie er nood aan heeft, maar door omstandigheden niemand heeft om mee te knuffelen, kan nu ook terecht bij professionele knuffelaars, zoals bij KnuffelPunt in Sint-Niklaas. Daar ontvangt professioneel knuffelaar Margo je (letterlijk!) met open armen voor een knuffelsessie van een uurtje. “Je bepaalt zelf hoeveel en hoe je aangeraakt wil worden, want wederzijdse toestemming is van het grootste belang”, weet Margo. Zaborney gaf dit ook al aan: “Wil je iemand knuffelen, vraag het altijd eerst.”

Internationale Knuffel Dag

9 februariLees in bad dag

Lig jij ook graag úren te dobberen in bad met een goed boek? Maak dan snel je agenda leeg zodat je aanstaande woensdag lekker lang kan gaan badderen tijdens de ‘Lees in bad Dag’ op 9 februari.

Wij hebben niet kunnen achterhalen wat de gedachte is achter de ‘Lees in bad Dag’ op 9 februari. Weet jij het wel? Deel het met ons!

Wij houden ervan om te lezen in bad! Lekker bladeren door een magazine, mooie verhalen lezen, wegdromen bij een boek vol met Wellness Escapes tips of vol spanning een Nederlandse thriller lezen die zich in een wellnessresort afspeelt.

Lig jij ook graag urenlang in bad en neem jij een drankje mee in de badkamer om jezelf tussendoor te verfrissen en te hydrateren en wil je af en toe even je boek neerleggen?

Of je nu een bad hebt met een breedte van rond de 70 á 80 centimeter of een groot bad hebt tussen de 80 tot 100 centimeter breed. Voor elke maat is er wel een mooi badplankje te vinden om je boek op te leggen en/of je drankjes op neer te zetten.

♥ Bekijk deze mooie badplank eens.
♥ Hier zie je allemaal mooie bamboe badrekjes, bekijk al deze badrekjes van hout, badrekjes van eikenhout of deze badplankjes van kunststof.

Lees in bad Dag 9 februari

12 juni: Global Wellness Day!

Global Wellness Day is een sociaal project gewijd aan een goed leven. Het doel van Global Wellness Day is om de vraag te stellen, al is het maar voor één dag: “Hoe kan ik gezonder en beter leven?”, om de gedachten van zowel individuen als de samenleving te richten op “goed leven” en het bewustzijn te vergroten. De belangrijkste doelen van de dag zijn:

 1. Om vrede te sluiten met onszelf;
 2. Om de waarde van ons leven te erkennen;
 3. Vrij zijn van de stress van het dagelijkse stadsleven en slechte gewoonten;
 4. Om even stil te staan ​​en na te denken, al is het maar voor één dag van het jaar;
 5. Om het bewustzijn over goed leven te vergroten en de motivatie te vergroten, niet alleen voor vandaag, maar voor de resterende 364 dagen van het jaar.
Global Wellness Day

21 juni – Topless zonnen dag

Wel of niet topless zonnen? Iedereen zou zich vrij moeten voelen om die keuze zélf te maken. Ontblote borsten worden tegenwoordig al snel geseksualiseerd. Hoe meer vrouwen ervoor kiezen om topless te zonnen, hoe gewoner het weer wordt. 

Op 21 juni organiseert belangenorganisatie NFN Open & Bloot vanuit haar merk BlootGewoon! voor de zevende keer de Nationale Toplessdag om aandacht te geven aan de verworven vrijheden die wij in Nederland hebben.

NFN Open & Bloot vindt het erg belangrijk om te benadrukken dat álle borsten er bij horen. Klein, groot, appel- of peervormig, intact of aangedaan door een ziekte of operatie. Ieders borst mag het zonlicht zien. Christine Kouman, directeur-bestuurder van NFN: ‘’Veel vrouwen zijn onzeker over hoe ze eruit zien. Wanneer je je bloot geeft en anderen dit ook doen merk je snel genoeg dat jij helemaal niet zo bijzonder bent. Je bent goed zoals je bent. Deel dit gevoel door niet zo over elkaar te oordelen. Voel je vrij, geef je bloot!’’

Net als mannen vinden veel vrouwen het prettiger en vrijer voelen om zonder topje te zonnen. Toch doen ze dit op Nederlandse stranden maar weinig. Opvallend, want op veel vakantiestranden rondom de Middellandse Zee gebeurt het wel veel. De behoefte is er heus ook hier, maar heel veel vrouwen doen het niet. Waarom topless zonnen zo fijn is? Genoeg redenen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Je krijgt een mooi egaal zomers kleurtje;
 • Het fijne vrije gevoel van de wind en zon op je huid;
 • Geen knellende bandjes of natte badkleding  op je lijf na het zwemmen;
 • Meer zichtbaarheid zorgt voor minder schaamte en onzekerheid over je lijf;
 • Door blote borsten op het strand te (laten) zien, krijg je een realistischer lichaamsbeeld. 
Toplessdag

21 juni Internationale Yoga Dag

In 2015 heeft de Verenigde Naties 21 juni bestempeld als internationale yoga dag. Dat er specifiek voor deze dag is gekozen is te danken aan de Indiase premier Narendra Modi die het voorstelde omdat 21 juni de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond.

Van de Lees in bad Dag tot de Bubbelbad Dag, de Global Wellness Day en de Nationale Relax Dag. Er zijn zoveel fijne wellness momenten op de jaarkalender, daar past de internationale yoga dag zeker bij. Door de jaren heen hebben wij vele yoga tips geschreven en daarvan zie je hier een fijn overzicht.

♥ Ontdek diverse yoga vakanties in Portugal
♥ Alle tips voor yoga in de bergen in Frankrijk.
♥ Ervaar yoga in de sneeuw in Val Thorens in Frankrijk.

♥ Ontdek hier alles over yoga op het strand van Rockanje.  
♥ Ontdek hier alles over yoga aan huis in Rotterdam en omgeving

Yoga vakantie Tratterhof hotel in Zuid-Tirol

22 Juli Nationale Hangmat Dag

Gaan wij Nederlanders meedoen? Ik vind het een top idee, laten we vandaag allemaal de dag doorbrengen in een hangmat en post je foto met #Hangmatdag.

Ik vind het belangrijk om af en toe even mijn moment van rust te pakken. Ik ben echt verslaafd aan de zon en in de zomer plof ik graag met vrienden op een grote loungebank of zak ik weg in een zitzak. Maar als ik ergens een hangmat spot vind ik het heerlijk om daarin te liggen. Even chillen en genieten. Als ik alleen al aan een hangmat denk, dan droom ik al weg naar verre oorden.

Wist je dat de hangmat oorspronkelijk is bedacht in Zuid Amerika om in te slapen? Later werd het ook gebruikt op schepen waar de zeevaarders in konden slapen, dat bespaarde een hoop ruimte. Op sommige boten in Zuid Amerika worden hangmatten nog steeds gebruikt als slaap- en relaxplek.

In Scheveningen heb ik nog steeds geen beachclub gespot met een hangmat, helaas! Tot nu toe heb ik dus alleen in een hammock gehangen in het buitenland en daar moet nodig verandering in komen. Want hoe chill is het om thuis een hangmat te hebben? Ik heb al mijn foto’s doorzocht maar zal je altijd zien, geen foto te vinden van mij chillend in een hangmat op reis.

Onlangs werden wij door Hästens benaderd, je kent ze wel van die heerlijk liggende bedden waar je nooit meer uit wil. Het bijzondere verhaal van Hästens vind ik dat ze van oorsprong zadelmaker zijn en ontdekte dat paardenhaar het vocht van het leer goed afvoerde. Paardenharen zijn holle vezels en drijft vocht af, ideaal dus ook om matrassen te maken gevuld met paardenhaar. Naast de Rolls Royces in beddenland was het nu tijd om de ultieme zomer accessoire te ontwikkelen waarin men net zo lekker ligt als in de bekende bedden.

Hotel in natuur Zuid-Tirol

Voordelen van relaxen in een hangmat

Uit onderzoek van Zwitserse wetenschappers blijkt dat slapen in een hangmat goed is voor je rust en voor je rug. Mensen die heen en weer worden gewiegd, vallen sneller in slaap dan wanneer ze in een gewoon bed liggen. Nou heb ik geen problemen met in slaap vallen en als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om even een powernap tussendoor te doen.

Dat zou in huis ook best lekker kunnen zijn, of lekker tv kijken vanuit een hangmat. Mijn vrienden vinden mijn powernaps maar ongezellig maar wist je dat het zelfs gezond kan zijn? Toen ik in Italië woonde vond ik het heerlijk dat de siësta daar gewoon een dagelijks ritueel is.

Tips voor het ophangen van de hangmat

 • De ideale strekwijdte van een hangmat is 90% van de lengte van je hangmat.
 • Heb je meer of minder ruimte, verstel het touw dan om de hangmat hoger of lager op te hangen.
 • Bij gebrek aan bomen en muren of om het meet- en rekenwerk te voorkomen kun je ook een standaard aanschaffen.
 • Let erop dat de hangmat niet te strak gespannen en niet te los hangt, bepaal voor jezelf wanneer die lekker genoeg hangt.
22 Juli Nationale Hangmat Dag

15 augustusNationale Relax dag 

Een Nationale Relax dag, daar houden wij bij Wellness Spots wel van. Wij hebben niet kunnen achterhalen wie deze dag heeft bedacht en wat het idee daar bij was. Maar ‘who cares’, een dag relaxen en ontspannen daar zeggen wij geen nee tegen.

De Nationale Relax Dag valt dit jaar op een woensdag. Maar wie weet heb jij wel ’s middags vrij of heb je nog vakantie in augustus. Mocht je toch de hele dag moeten werken, ook in de avond zijn er genoeg mogelijkheden om jouw relax moment even te pakken.

Bij een Nationale Relax Dag denken wij aan een dag om jezelf te verwennen, een extra rust moment te creëren in je drukke leven, een behandeling te reserveren bij de schoonheidsspecialiste, even lekker je haar laten wassen bij de kapper, een wellness dagje te plannen of bubbelen in een vakantiehuis met Jacuzzi als je nog vakantie hebt.

voordeeluitjes

10 oktoberInternationale Dag van de Mentale Gezondheid

Het algemene doel van de ‘Internationale Dag van de Mentale Gezondheid’ op 10 oktober is het creëren van bewustzijn rondom geestelijke gezondheid. Daarnaast is het doel ook om mensen bewust te maken van de wereldwijde geestelijke gezondheidsproblemen en inspanningen te mobiliseren ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid.

Het is een mond vol waar de dag voor staat. Maar dat de dag nodig is blijft wel uit het feit dat er wereldwijd steeds meer mensen kampen met geestelijke gezondheidsproblemen en er vaak nog steeds een taboe op rust.

Als wij het puur over Nederland hebben dan is de druk momenteel erg hoog op de mentale gezondheid. We zitten in tientallen crisissen tegelijk en er zijn veel zorgen bij mensen. Zelf zorgdragen voor een goede geestelijke gezondheid is belangrijk omdat het kan helpen om:

 1. Fysiek gezond te zijn;
 2. Goede relaties te onderhouden;
 3. Om te kunnen met de stress van het leven.
Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 10 oktober

Welke dag op deze Wellness Jaarkalender spreekt jou het meest aan?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen