Kom tot jezelf, wellness reis Indonesië

Wellness reis Indonesië, kom tot jezelf

Ben je het drukke, gehaaste leven in Nederland even zat en wil je helemaal tot rust komen? Reis dan af naar de Indonesische archipel voor een ontspannen wellness reis Indonesië.

Dompel je onder in het natuurlijke warme water van de Suban hot spring, ontdek het geheim van de Batak spa en geniet van een luxe vakantie in het Bintan Lagoon Resort. Met een verblijf in deze Wellness Spots ga je als herboren weer naar huis.

Wellness reis Indonesië, kom tot jezelf

Af en toe moet je even de tijd nemen om helemaal tot jezelf te komen. Waar kan dat beter dan tijdens een wellness reis Indonesië? Maak een wellness reis door Indonesië, geniet van een hot spring, verblijf in een luxe resort en breng een bezoek aan een traditionele spa. Ben je op zoek naar meer wellness vakantie ideeën check dan zeker ook de andere wellness tips van onze redactie.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Suban hot spring

Last van vastzittende spieren? Reis dan naar de natuurlijke hot spring en duik erin. Het warme water zal je spieren doen ontspannen.  De Suban hot spring op Sumatra ligt op een prachtige groene heuvelachtige locatie. Terwijl je dobbert in het warme water, dat afkomstig is uit de Bukit Kaba Hills en ook goed is voor huidziekten en reuma, kijk je uit over watervallen.

Extra bijzonder: er zijn twee rotsblokken die door de locals als heilig worden beschouwd. Men geloofd dat er in de Batu Tri Sakti drie geesten huizen die de bezoekers van de hot spring beschermen. De Batu Menangis, letterlijk vertaald als huilende steen, lijkt zo nu en dan een traan te laten.

Traditionele Oukup spa

De Batak bevolkingsgroep in het noorden van Sumatra  maakt al eeuwenlang gebruik van de genezende krachten van de natuur. Zo is er een traditionele spa behandeling, Oukup genaamd. Voor dit stoombad worden er zorgvuldig kruiden en planten uitgekozen, die in water worden gekookt. Vooral jonge moeders hebben baat bij een stoomsessie; hun lichaam wordt gereinigd na de bevalling en de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Daarnaast is stomen met het natuurlijke goedje heerlijk ontspannend en stressverlagend en gaat het huidsveroudering tegen. Benieuwd naar een traditionele Oukup behandeling? Breng dan een bezoekje aan de Gaya Spa in Jakarta of één van de vele traditionele spa’s in Medan.

Bintan Lagoon Resort

Op zoek naar het paradijs? Zoek niet langer en ga naar het Bintan Lagoon Resort. Het enorme, prachtig aangelegde resort heeft voor ieder wat wils. Sportievelingen kunnen zich uitleven met talloze verschillende (water)sporten, golfliefhebbers kunnen terecht op de twee prachtige 18 holes golfbanen en zonaanbidders strijken neer op het hagelwitte privéstrand.

Laat je verwennen in de spa en geniet van zowel lokale als internationale gerechten in één van de luxe restaurants. Zo kun je het drukke leventje thuis weer helemaal aan!

Heb je een visum voor Indonesië nodig

Heb jij reisplannen naar Indonesië voor een wellness vakantie? Bedenk dan van te voren goed hoe lang je naar Indonesië gaat en of je een visum nodig hebt of niet. Sinds 10 juni 2015 heb je geen toeristenvisum meer nodig als je maximaal 30 dagen in Indonesië bent. Hiervoor geldt een visumvrijstelling en dat betekent dat je bij reizen korter dan 30 dagen als Nederlandse toerist bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in je paspoort krijgt.

Ga je langer dan 30 dagen naar Indonesië op vakantie dan heb je een visum voor Indonesië nodig. Voor het gemak ga ik ervan uit dat je op vakantie naar Indonesië gaat en dus een toeristenvisum nodig hebt. Een toeristenvisum voor Indonesië is geschikt voor toeristische reizen naar Indonesië. Je hebt twee opties qua visum geldigheid voor Indonesië. Of je kiest voor een visum dat 30 dagen geldig is of je kiest voor een visum dat 60 dagen geldig is.

Hieronder heb ik de belangrijkste informatie voor je opgesomd dat je moet weten over het toeristenvisum voor Indonesië.

 1. Een toeristenvisum voor Indonesië betreft een ‘single entry visum‘;
 2. Hou rekening met een online aanvraag duur van minimaal 6 werkdagen;
 3. Je visum is maximaal 30 dagen of maximaal 60 dagen geldig;
 4. Vanaf het moment van afgifte is het visum voor Indonesië 2 maanden geldig;
 5. Binnen de geldigheid data van het visum mag je één keer naar Indonesië reizen. Let op; je kan dus niet even de grens over en weer terug op hetzelfde visum;
 6. Hou er rekening mee dat je je paspoort moet overleggen. Oftewel je kan je paspoort aangetekend opsturen of afgeven op het kantoor van E-visums.nl.
 7. Het aanvraagformulier kan volledig online worden ingevuld en na betaling wordt je aanvraag gecontroleerd. Vervolgens wordt je visum aanvraag voor Indonesië ingediend bij het consulaat van Indonesië zodra zij het paspoort inclusief de benodigde documenten hebben ontvangen.
 8. Reis je met minderjarige kinderen? Hou er dan rekening mee dat er extra regels gelden;
 9. Check hier alle voorwaarden voor een toeristenvisum voor Indonesië;
 10. Voor een zakenvisum voor Indonesië gelden andere regels.
 11. Tip: registreer je reis bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken zodat zij weten waar jij bent en zij jou op de hoogte kunnen houden van bepaalde ontwikkelingen op de vakantiebestemming.

Heb jij wel eens een wellness reis Indonesië beleefd?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons