Lifestyle, Overnachten, Spa & Sauna

Reis mee en ontdek 9 fijne wellness retreats in India

5 maart 2021
Ontdek 9 wellness retreats in India

India heeft een lange traditie als het om wellbeing en soul searching gaat. Ayurveda staat niet voor niets voor de ‘wetenschap van het leven‘. Verwen jezelf met een reis naar India en ontdek 9 wellness retreats India.

 

Ontdek 9 wellness retreats in India

 

India, het land van de heilige koeien, kruiden en kleuren maar ook de plek waar de wetenschap van het leven belangrijk wordt gevonden. Ayurveda, wellbeing, yoga retreats, luxe spa’s met ayurveda-massages, detoxkuren en meditatieoefeningen. In India ben jij op de juiste plaats om de balans in jezelf te zoeken.

 

Somatheeram Ayurveda Village, Kerala 

 

Een van de eerste Ayurveda-resorts in de wereld was Somatheeram, ooit begonnen als kliniek met artsen gespecialiseerd in Ayurveda (Vaidyas).

 

Verwacht een intensief rooster met behandelingen, yogalessen, speciale maaltijden en kuren onder leiding van de beste professionals. Overnachten kan in privévilla’s en de backwaters van Kerala en de warme Arabische Zee liggen om de hoek.

 

Somatheeram Ayurveda Village, Kerala 

 

Ananda in the Himalayas, Uttaranchal

 

Klassieker onder de wellness retreats en spa’s in India is het luxe Ananda in the Himalayas in Uttaranchal. Dit resort, dat al vaak in de prijzen viel, ligt op een verbluffende locatie, aan de voet van de Himalaya met zicht op de spirituele plaats Rishikesh.

 

Traditionele ayurveda, yogalessen, vedanta (Indische filosofie) worden afgewisseld met fitness en het eten van organic food. Slapen kan in guest rooms, luxere suites of villa’s met eigen zwembad.

 

Ananda in the Himalayas, Uttaranchal

 

Carnoustie Ayurveda & Wellness resort, Kerala

 

‘Your piece of paradise in God’s own country’, belooft het Carnousti resort. Hier stap je in de wereld van ayurveda-behandelingen, naturopathie en yoga om lichaam en geest te reinigen en in balans te brengen. Omringd door palmbomen en met de natuur van backwaters van Kerala als decor.

 

Het is zelfs mogelijk om op een traditionele, maar luxe Houseboat te verblijven en anders zijn de stijlvolle Pool Villa’s met eigen zwembad een schot in de roos.

 

Carnoustie Ayurveda & Wellness resort, Kerala

 

Soukya Holistic Healthcentre, Bangalore

 

Even buiten deze stad, ligt een oase van rust verscholen: Soukya. Hier zwaait de veelgeprezen holistisch arts, Dr. Mathai de scepter. Kies uit meerdere ayurvedische behandelingen en massages en ga voor een behandeling die bij jouw doel en verblijf in India past.

 

Zo is er een intensieve panchakarma, 3 weken lang hardcore vasten en detoxen. Is dat teveel van het goede, dan is een korter programma mogelijk.

 

Soukya Holistic Healthcentre, Bangalore

 

Shreyas Yoga Retreat, Bangalore

 

Een reis naar je ware zelf met yoga, verjongende massages, natuurlijke treatments en gezond eten. Dat kan bij Shreyas Yoga Retreat, een top wellness retreat waar je de hectiek van Bangalore snel vergeet.

 

Met persoonlijke Ashtanga en Hatha yogalessen, talrijke therapieën voor body en mind en een spa waar je kiest uit massages en verfrissende, organic scrubbehandelingen.

 

Vana Malsi Estate, Dehradun

 

Condé Nast Traveller noemde Vana Malsi Estate in Dehradun een vijfsterren Ashram. Hier draait alles om fysieke, mentale, emotionele en spirituele wellbeing tegen de achtergrond van de bergen van hill station Mussoorie.

 

De wellness-locatie is modern, stijlvol en sereen en ligt op een prachtig 9 hectare groot landgoed. Voor een echte ‘unplug-ervaring’ op zo’n 230 km vanaf Delhi.

 

Vana Malsi Estate, Dehradun

 

The Mandala Resort, Goa

 

In de buurt van Ashvem beach in Goa, ligt het artistieke The Mandala resort. De plek om te ontsnappen aan beachlife en je te focussen op yogaoefeningen, organic food, sapkuren en detoxen in een inspirerende omgeving.

 

Als je er langere tijd verblijft, zijn er programma’s op maat en overnachten doe je hier meer dan origineel. Wat te denken van een Eco Village room die doet denken aan een tent of een Nomadic House van bamboe?

 

The Mandala Resort, Goa

 

The Terraces Spa Resort, Kanatal

 

Op ongeveer 300 km vanaf Delhi ligt het luxe The Terraces Spa Resort in Kanatal, de Indiase staat Uttarakhand. Met een top spa: Spa Esencia.

 

Kies uit hydrotherapie-baden met minerale zouten, bodypakkingen en verfijnde aromatherapieën. Crème de la crème onder de treatments zijn de Chocolate Sin en Wine Vintage full body therapieën.

 

The Terraces Spa Resort, Kanatal

 

Atmantan Wellness Resort, Pune

 

Of je nu serieus wilt kuren of zonder haast wilt ontspannen met de lekkerste spabehandelingen, in het Atmantan Wellness Resort in Pune kan het allebei. Traditionele oosterse geneeswijzen worden afgewisseld met yogalessen en moderne fitnessoefeningen.

 

De groene natuur rondom, de bergen van Sahyadri (de West-Ghats) en het meer van Mulshi, maakt het wellness-concept compleet. Op ruim 4 uur rijden vanaf de luchthaven van Mumbai.

 

Wellness retreat India

 

Vliegen naar India

 

Sinds 29 oktober 2017 vliegt Jet Airways rechtstreeks naar Bangalore in India. Check via deze link de prijzen voor goedkope vliegtickets naar India.

 

 

Jet Airways - Wellness Retreats India

 

Heb jij wel eens een wellness retreat ergens beleefd?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots