Wellness roadtrip door Europa

Maak een wellness roadtrip door Europa + tips voor Nederland!

Een roadtrip maken is zo gaaf! Hou je van wellness? Kies dan voor een ontspannen wellness roadtrip door Europa! Op vakantie met de auto betekent voor mij de wijde wereld intrekken en pure vrijheid.

Ik kan gaan en staan waar ik wil en zelf mijn roadtrip door Europa uitstippelen. In dit artikel deel ik Wellness Spots in diverse landen waar je een rondreis met de auto naar toe kan maken.

♥ Bekijk ook al deze wellness vakanties wereldwijd

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Wellness roadtrip Nederland

Zelfs in Nederland kan je genieten van een wellness roadtrip! Wat dacht je van een roadtrip langs campings met wellness faciliteiten in Nederland of langs de mooiste wellness glampings in Nederland? Of het volgen van een leuke autoroute in Nederland en daarna overnachten in een van de wellness vakantiehuizen?

Ga je op vakantie met een elektrische auto?

 1. Bekijk deze sauna’s met een laadpaal.
 2. Ontdek deze wellness hotels met een laadpaal.
Wellness camping in Gelderland

Mini wellness roadtrip door Europa

Heb je maar een paar dagen de tijd en wil je even een break? Denk dan eens aan een mini roadtrip door Europa of een mini roadtrip net over de grens. De onderstaande wellness roadtrips kan je vanuit Nederland maken. Mijn wellness vakantie ideeën voor een mini roadtrip zijn:

mini wellness roadtrip door Europa

Wellness roadtrip Europa vanuit Nederland

Wil je naar het zuiden, oosten of het noorden? Je kan vanuit Nederland starten met je roadtrip door Europa. Het enige dat jij hoeft te bepalen in je roadtrip reisroute en waarin je de roadtrip gaat maken. Ga je met je eigen auto op pad, ga je een auto huren of stap je in een camper?  Er zijn zoveel mogelijkheden qua roadtrips in Europa. Plan minimaal twee weken vrij voor een roadtrip zodat je en de tijd hebt om dingen te ondernemen, rustig kan rijden maar ook tijd hebt om te chillen en te relaxen tussendoor.

Ga je met je eigen auto op vakantie vanuit Nederland? Lees dan; ‘Met je eigen auto op vakantie tips‘.
*
Geen eigen auto? Lees hier alles over kilometervrij een vakantie auto huren.

 1. Utrecht – Frankfurt – München – Salzburg – Wenen – Bratislava – Boedapest
 2. Utrecht – Parijs – Lyon – Montpellier – Marseille – Cannes – Nice – Monaco – Genua
 3. Utrecht – Kiel – Kopenhagen – Mälmo – Götenburg – Oslo – Bergen – Stavanger
 4. Utrecht – Berlijn – Gdansk – Riga – Tallinn – Helsinki
 5. Utrecht – Berlijn – Poznan – Warschau – Krakau – Ostrava – Brno – Praag
 6. Utrecht – Berlijn – Poznan – Warschau – Krakau – Ostrava – Brno – Wenen – Bratislava – Boedapest – Zagreb – Venetië – München

Wellness roadtrip door Europa 2 weken

Jij bent vast al van plan om een roadtrip door Europa te gaan maken. Anders was je niet op dit artikel uitgekomen. Voor een extra bevestiging van de juiste reiskeuze of voor het geval dat je nog medereizigers moet overhalen om aan boord te stappen, lees dan mijn 10 redenen waarom een rondreis gaaf is.

Bij een roadtrip door Europa van 2 weken heb je genoeg tijd om enerzijds veel te zien en anderzijds ook om uit te rusten. Je kan vanuit Nederland vertrekken of vlieg goedkoop ergens naar toe en huur een auto voor een mini roadtrip van een paar dagen.

Populaire roadtrip routes door Europa zijn:

 1. Frankfurt – München – Salzburg – Wenen – Bratislava – Boedapest
 2. Parijs – Lyon – Montpellier – Marseille – Cannes – Nice – Monaco – Genua
 3. Alicante – Murcia – Cartagena – Almeria – Malaga – Marbella – Gibraltar – Cadiz – Jerez de la Frontera

Roadtrip zuid Toscane langs warmwaterbronnen

Veel mensen geloven het niet maar het is waar. In zuid Toscane vind je vier warmwaterbronnen waarvan het thermale water in Saturnia de bekendste is en ook nog eens gratis toegankelijk is. De warmwaterbronnen van Saturnia zijn gelegen in groene vallei in de Toscaanse heuvels. De natuurlijke warmwaterbron Saturnia (Le Cascatelle di Saturnia) ligt op twee kilometer afstand van het gelijknamige dorpje Saturnia.

Naast de thermen van Saturnia kan je ook de onderstaande drie locaties bezoeken. Als je een roadtrip van twee gaat maken kan je de natuurlijke bronnen goed combineren met andere wellness mogelijkheden in Toscane.

 • Bagno Vignoni;
 • Bagni al Petriolo;
 • Bagni di San Filippo.

Lees hier alles over de warmwaterbronnen in Saturnia.

roadtrip door europa

Wellness roadtrip Turkije langs warmwaterbronnen

Turkije is een ideale bestemming voor een wellnessvakantie. Het is zelfs één van de zeven belangrijkste landen ter wereld wat betreft geneeskrachtige warmwaterbronnen.

In totaal zijn er meer dan 1000 warmwaterbronnen in Turkije. Ik heb een reisroute voor een roadtrip door Turkije van twee weken uitgewerkt langs 19 warmwaterbronnen.

Wellness Turkije

Roadtrip door Europa, budget en kosten

Het budget en de kosten voor een roadtrip door Europa heb je zelf in de hand. Jij bepaald hoever je gaat rijden, waar je gaat slapen en eten en wat je wilt doen tijdens je Europese roadtrip. Hou er rekening mee dat je voor veel landen in Europa een tolvignet nodig hebt of kosten betaald voor het gebruik van tolwegen. De kosten voor de tolwegen zijn afhankelijk van je roadtrip reisroute.

Maak van te voren een reisplanning met wat je echt wilt doen en zien langs je route. Op basis daarvan kan je een ruwe schatting maken. Gebruik Google Maps om afstanden te berekenen en te kijken wat de benzine of diesel kosten daarvoor zijn. Scan het internet af op zoek naar kortingscodes om je roadtrip nog goedkoper te maken.

Roadtrip door Europa 2 weken

Alles over autohuur in het buitenland

Ben je van plan een auto te huren in het buitenland en een fly drive te gaan doen? Lees dan zeker ook mijn autohuur gids. Het is een compleet overzicht van alles wat je moet weten over een auto huren in het buitenland.

Alles over autohuur in het buitenland

Zou jij ook wel eens een wellness roadtrip door Europa willen maken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Eén reactie op “Maak een wellness roadtrip door Europa + tips voor Nederland!”

 1. […] Tip: Maak een wellness roadtrip door Europa […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen