Spa & Sauna

Maak een wellness roadtrip door Europa

31 January 2018
Maak een wellness roadtrip door Europa

Een roadtrippen maken is zo gaaf! Op vakantie met de auto betekent voor mij de wijde wereld intrekken en pure vrijheid. Ik kan gaan en staan waar il wil en zelf mijn roadtrip door Europa uitstippelen.  In dit artikel deel ik Wellness Spots in diverse landen waar je een rondreis met de auto naar toe kan maken.

 

Tips voor wellness roadtrip door Europa 2 weken

 

Jij bent vast al van plan om een roadtrip door Europa te gaan maken. Anders was je niet op dit artikel uitgekomen. Voor een extra bevestiging van de juiste reiskeuze of voor het geval dat je nog medereizigers moet overhalen om aan boord te stappen, lees dan mijn 10 redenen waarom een rondreis gaaf is. Bij een roadtrip door Europa van 2 weken heb je genoeg tijd om enerzijds veel te zien en anderzijds ook om uit te rusten.

 

Wellness roadtrip zuid Toscane langs warmwaterbronnen

 

Veel mensen geloven het niet maar het is waar. In zuid Toscane vind je vier warmwaterbronnen waarvan het thermale water in Saturnia de bekendste is en ook nog eens gratis toegankelijk is. De warmwaterbronnen van Saturnia zijn gelegen in groene vallei in de Toscaanse heuvels. De natuurlijke warmwaterbron Saturnia (Le Cascatelle di Saturnia) ligt op twee kilometer afstand van het gelijknamige dorpje Saturnia.

 

Naast de thermen van Saturnia kan je ook de onderstaande drie locaties bezoeken. Als je een roadtrip van twee gaat maken kan je de natuurlijke bronnen goed combineren met andere wellness mogelijkheden in Toscane.

 

  • Bagni di San Filippo
  • Bagni al Petriolo
  • Bagno Vignoni

roadtrip door europa

 

Wellness roadtrip door Turkije langs warmwaterbronnen

 

Turkije is een ideale bestemming voor een wellnessvakantie. Het is zelfs één van de zeven belangrijkste landen ter wereld wat betreft geneeskrachtige warmwaterbronnen. In totaal zijn er meer dan 1000 warmwaterbronnen in Turkije. Ik heb een reisroute voor een roadtrip door Turkije van twee weken uitgewerkt langs 19 warmwaterbronnen.

 

Wellness roadtrip door Europa vanuit Nederland

 

Wil je naar het zuiden, oosten of het noorden? Je kan vanuit Nederland starten met je roadtrip door Europa. Het enige dat jij hoeft te bepalen in je roadtrip reisroute en waarin je de roadtrip gaat maken. Ga je met je eigen auto op pad, ga je een auto huren of stap je in een camper?  Er zijn zoveel mogelijkheden qua roadtrips in Europa. Plan minimaal twee weken vrij voor een roadtrip zodat je en de tijd hebt om dingen te ondernemen, rustig kan rijden maar ook tijd hebt om te chillen en te relaxen tussendoor.

 

Denk ook eens aan een mini wellness roadtrip door Europa

 

Heb je maar een paar dagen de tijd en wil je even een break? Denk dan eens aan een mini roadtrip door Europa. Vlieg goedkoop ergens naar toe en huur een auto voor een mini roadtrip van een paar dagen. Mijn wellness vakantie ideeën voor een mini roadtrip zijn:

 

  • Wellness in de Ardennen – Spa – Chateau des Thermes – Chateau de Limelette – Le Spa du Quartier Latin
  • Wellness over de grens in Duitsland
  • Wellness roadtrip in de Duitse Eifel + bezoek aan Thermen Euskirchen

 

mini wellness roadtrip door Europa

 

Roadtrip door Europa, budget en kosten

 

Het budget en de kosten voor een roadtrip door Europa heb je zelf in de hand. Jij bepaald hoever je gaat rijden, waar je gaat slapen en eten en wat je wilt doen tijdens je Europese roadtrip. Hou er rekening mee dat je voor veel landen in Europa een tolvignet nodig hebt of kosten betaald voor het gebruik van tolwegen. De kosten voor de tolwegen zijn afhankelijk van je roadtrip reisroute.

 

Maak van te voren een reisplanning met wat je echt wilt doen en zien langs je route. Op basis daarvan kan je een ruwe schatting maken. Gebruik Google Maps om afstanden te berekenen en te kijken wat de benzine of diesel kosten daarvoor zijn. Scan het internet af op zoek naar kortingscodes om je roadtrip nog goedkoper te maken. Ik kan je in elk geval €15,- korting bij Booking.com aanbieden en €30,- korting bij AirBnB.

 

Roadtrip door Europa 2 weken

 

Alles over autohuur in het buitenland

 

Ben je van plan een auto te huren in het buitenland en een fly drive te gaan doen? Lees dan zeker ook mijn autohuur gids. Het is een compleet overzicht van alles wat je moet weten over een auto huren in het buitenland.

 

Alles over autohuur in het buitenland

Print Friendly, PDF & Email
2

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!