Spa & Sauna

Wellness Spot: Waiwera Thermal Resort – Nieuw-Zeeland

10 maart 2020
Wellness Spot: Waiwera Thermal Resort - Nieuw-Zeeland

In het noorden van Nieuw-Zeeland, slechts op 35 minuten rijden van Auckland, vind je het Waiwera Thermal Resort. Een plek om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Met ruim 20 verschillende binnen- en buitenbaden, variërend in warmte en diepte, is er keus genoeg. Komen je kinderen ook mee? Met een bioscoop-bad, meerdere glijbanen, een peuterbad en speeltuin zullen ook zij zich zeker de hele dag vermaken.

 

Opwarmen in de Waiwera Hot Pools

 

Waiwera “warm water” staat bekend om haar natuurlijke warmwaterbronnen. Het geothermisch verwarmde grondwater komt uit een bron dat zich op 1,5 kilometer diepte onder het complex bevindt. Het water uit de aardkorst komt omhoog door de druk die zich opbouwt. Als het thermale water zich net onder het aardoppervlak bevind wordt het naar boven gepompt richting de thermale baden.

 

Wellness Spot: Waiwera Thermal Resort - Nieuw-Zeeland

 

Helende werking in Waiwera Thermal Resort 

 

Waiwera’s natuurlijke mineraalwater werd oorspronkelijk door de Maori, “Te Rata” genoemd, oftewel,”de dokter“. Vanwege het hoge gehalte natuurlijke mineralen heeft het water een geneeskrachtige en helende werking. Het thermale water kan ervoor zorgen dat pijn en stijfheid worden verlicht, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het helpt je te ontstressen. Klinkt goed, toch?

 

Ga je helemaal voor een gezonde ervaring, drink dan zeker ook een flesje Waiwera Water dat je kan kopen in het Waiwera Poolside Cafe. Voordeel voor ons als Nederlanders, het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar het resort. Uiteraard is er ook een restaurant aanwezig.

 

Helende werking in Waiwera Thermal Resort

 

Ontspannende massages en behandelingen

 

Toe aan nog meer ontspanning en wil je de wellness dag compleet maken dan kan je ook diverse spa arrangementen reserveren in Waiwera Thermal Resort. Houd je meer van privacy? Kies dan voor de privé spa met sauna en stoomcabine.

 

Meer informatie over het Waiwera Thermal Resort

 

Het Waiwera Thermal Resort in Nieuw-Zeeland is het gehele jaar geopend van 09.00 tot 21.00 uur. Volwassenen kunnen het thermale resort betreden voor iets minder dan € 18,-. Voor kinderen betaal je € 9.75 (5-15 jaar) of € 6,- voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Het  Waiwera Thermal Resort kan je vinden op de volgende locatie: 21 Waiwera Road, Waiwera, North Auckland.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je onderaan de website in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook – Instagram en Pinterest.

 

Wat zou jij doen, lekker opwarmen in één van de baden of achter je kids aan van de glijbaan glijden?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

  1. Nieuw-Zeeland met kinderen - 10 onvergetelijke activiteiten | 4 kids op reis

    1 januari 2019 at 18:53 Beantwoorden

    […] weten over het resort? Lees dan zeker ook de gastblog die ik voor Wellness Spots schreef: “Wellness Spot: Waiwera Thermal Resort – Nieuw-Zeeland“. Tekst en fotografie: 4 kids op reis – Foto’s Waiwera Thermal Resort: eigen […]

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots