Dé 10 Wellness Trends voor 2022 volgens Wellness Spots

Selfness, woolness, vinotherapie, JOMO, dé 10 Wellness Trends

Selfness, woolness, vinotherapie, JOMODé 10 Wellness Trends  Ontdek welke Wellness Lifestyle bij jouw pastMeer ontspannen en genieten, daar gaat het om! Steeds meer Nederlanders willen zich verwellnessen, of hebben meer ‘me-time’ nodig, zijn bezig met ‘selfness’ of willen  ontdekken wat woolness en vinotherapie is. Nu meer dan ooit willen steeds meer vrouwen, maar ook mannen…

Selfness, woolness, vinotherapie, JOMO
Dé 10 Wellness Trends 

Ontdek welke Wellness Lifestyle bij jouw past
Meer ontspannen en genieten, daar gaat het om!

Steeds meer Nederlanders willen zich verwellnessen, of hebben meer ‘me-time’ nodig, zijn bezig met ‘selfness’ of willen  ontdekken wat woolness en vinotherapie is. Nu meer dan ooit willen steeds meer vrouwen, maar ook mannen zich vaker compleet kunnen ontspannen en genieten van de dingen die wel kunnen. Bijzondere wellness belevingen, wellness thema reizen, met je eigen gezelschap naar een luxe privésauna, eerst inspanning en dan ontspanning tijdens een workation, genieten van slow travel en met aandacht voor de natuur duurzaam op wellness vakantie gaan. We zochten het allemaal uit en stelden de top 10 wellness trends voor 2022 vast; 

 1. Selfness, zorg goed voor jezelf
 2. Onderdompelen in wellness belevingen
 3. Wellness is the new luxury!
 4. Luxe privé sauna’s schieten als paddenstoelen uit de grond
 5. Op zoek naar meer privacy, rust en natuur
 6. Workation, eerst inspanning, dan ontspanning
 7. Slow, duurzaam en milieuvriendelijk reizen
 8. Natuurlijke producten, lokale ondernemers en mooie ambachten
 9. Bijzondere wellness belevingen en wellness thema reizen
 10. Creëer je Wellness Lifestyle, de woon- en interieur trends

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube.

Dé 10 Wellness Trends voor 2022 volgens Wellness Spots

1. Selfness, zorg goed voor jezelf

Een van de meest genoemde goede voornemens zijn, ‘meer ontspannen’ en ‘meer genieten’. De ontwikkelingen van de laatste tijd hebben duidelijk invloed op ons gedrag en mensen zijn zich meer bewust dan ooit wat betreft hun gezondheid. Wij hopen allemaal dat 2022 het jaar wordt waarin wij weer meer met elkaar kunnen genieten en ontspannen met minder zorgen.

Het is belangrijk dat je de tijd neemt voor een Me-Time moment, dat je goed voor jezelf zorgt, dat je zorgt dat je huis een thuis is waar je kan ontspannen en dat je probeert te genieten van de dingen die wel kunnen. Selfness is iets moois, maak er de tijd voor om jezelf te verwelnessen zodat je ook mentaal weer oplaad en weerbaarder wordt. Zie het creëren van jouw Wellness Lifestyle als een fijn medicijn.

♥ Lees deze tips om je mentale gezondheid te verbeteren.

Wellness Trends 2022

2. Onderdompelen in wellness belevingen

Uit recent onderzoek van Booking.com blijkt dat het ‘pluk-de-dag-gevoel’, het waardevol willen maken van elke reis en de reislust hoog is. Wij merken vooral dat de Wellnesslust toeneemt in alle 8 dimensies waar wellness om draait. 

Steeds meer Nederlanders dompelen zich onder in de wondere wellness wereld en zijn er klaar voor om de wereld opnieuw te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te maken.

Een van de trends is dat Nederlanders zich graag willen laten verrassen. Sprs.me is een bekende reisorganisatie bij het grote publiek en bij Vakantieadres Onbekend kan je speciaal kiezen voor het thema Wellness & Romantisch. Het is een van dé 10 Wellness Trends 2022.

♥ Ontdek deze bijzondere sauna’s en deze mooiste massage locaties ter wereld.

Wellness Trends 2022

3. Wellness is the new luxury! 

Preventief goed voor jezelf zorgen! Meer bewegen, gezonder eten, jezelf weerbaarder maken ter voorkoming van een burn-out. Het is tijd voor meer wellness dat bijdraagt aan het well-being gevoel. Vroeger was het luxe als je met vakantie kon. Tegenwoordig is het luxe als je de tijd hebt om echt te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen. “Ongeveer twee op de vijf Nederlanders geeft aan het afgelopen jaar een bezoek te hebben gebracht aan een sauna. De nummer één reden is ontspanning” aldus Frans Kragten van Privesauna.nl.

Lieke Lamb, Trend- en vrije tijd expert en CEO van het Future Expertise Center: “Als tegenreactie op de vluchtige en gehaaste maatschappij waar we uit kwamen en deels geforceerd door de pandemie, zijn we gaan inzien hoe luxe tijd kan zijn. Het nemen van tijd, het niet opgejaagd zijn, het niet af hoeven strepen van lijstjes. De spanning er even af! Leefden we lang met FOMO (fear of missing out), inmiddels is die term vervangen door het nieuwste trend-woord: JOMO (Joy of missing out). Je kan prima gelukkig zijn zonder in alle haast de wereld over te racen om je bucketlist te vullen. Wellness wint daardoor aan populariteit. Tijd en bezinning. Rust en ontspanning. Als je toch op prachtlocaties bent, geniet er dan ook echt van. Neem die tijd.”

Luxe vakantiehuizen worden steeds populairder, op bijna alle bekende vakantieparken in Nederland kan je nu huisjes huren met een bubbelbad in de tuin, een hottub voor de deur, een whirlpool in de badkamer, een Finse of infraroodsauna in het huisje of alles staat buiten in je wellness tuin. In het boekingsgedrag op Wellness Spots zien wij een flinke toename in boekingen voor luxe vakantiehuizen met wellness faciliteiten. Vooral natuurhuisjes zijn erg populair, mensen ontspannen graag in de natuur. Bekijk hier onze tips voor natuurhuisjes met een sauna en natuurhuisjes met een bubbelbad buiten.

Kuurreizen waren er altijd al voor mensen met bijvoorbeeld psoriasis of reumatische aandoeningen. Kuuroord Bad Bentheim net over de grens bij Enschede is een populair kuuroord voor Nederlanders. Mensen reizen naar de Dode Zee in Jordanië om te kuren of verblijven een maand in een wellnessresort in Slovenië om drie keer per dag water te drinken uit een bron waarbij zelfs de manier van drinken en de temperatuur van het water is voorgeschreven door je persoonlijke arts die je gedurende je verblijf hebt.

Wellness Retreats naar verre oorden worden aangeboden vanaf minimaal 5 nachten zodat je compleet tot rust kan komen en echt de tijd hebt om te ervaren wat die tijdelijke andere levensstijl met je doet. Je hebt gewoon tijd nodig om herboren huiswaarts te keren.  Bij JOALI BEING, het allernieuwste Wellbeing Retreat Resort op de Malediven, staat ‘Selfness’ centraal. Well Living accommodaties, Earth-to-Table voedingservaringen en welzijnsexperts die je “weightlessness” laten ervaren.

♥ Dé Wellbeing resorts van dit moment;
♥ Ontdek al onze luxe wellness vakantie tips;
♥ Lees hier meer over JOALI BEING, een well-being resort op de Malediven.

Digitaal Wellness Lifestyle Magazine

4. Luxe privé sauna’s schieten als paddenstoelen uit de grond

Een groepsaccommodatie die is omgetoverd tot een Spa Parel, een boer die stallen transformeert tot een luxe privé sauna, particulieren die een Bed & Wellness starten met privé wellness faciliteiten, gesloten kroegen die worden omgebouwd tot tijdelijke privé wellness appartementen en een wellnessboot die wordt aangeschaft zodat gasten letterlijk de natuur in kunnen duiken.

De Nederlandse ondernemers zijn creatief ten tijde van de pandemie om het inkomen aan te vullen. Een bezoek aan een privésauna is erg populair geworden, mede door de sluiting van sauna’s en wellnessresorts. In een privé sauna kan je met je eigen gezelschap van allerlei wellness faciliteiten genieten. Ook geen gedoe met wel of geen badkleding, in een privé sauna bepaal jij waar je je het prettigst bij voelt. Het grootste voordeel van een privésauna bezoeken is de volledige privacy, gevolgd door hygiëne en een intieme sfeer.

Een bezoek aan een privésauna is erg populair geworden, mede door de sluiting van sauna’s en wellnessresorts. In een privé sauna kan je met je eigen gezelschap van allerlei wellness faciliteiten genieten. Ook geen gedoe met wel of geen badkleding, in een privé sauna bepaal jij waar je je het prettigst bij voelt. Ontspan in de mooiste privé sauna’s van Nederland waar je voor basic kan kiezen tot aan complete luxe met een Finse sauna, infraroodsauna, stoomcabine, bubbelbad, binnen- of buiten zwembad en je kan er vaak zelfs overnachten. Het is een van Dé 10 Wellness Trends 2022 volgens Wellness Spots.

Frans Kragten; “Uit een onderzoek van Privesauna.nl uitgevoerd door Markteffect blijkt dat 68% van de Nederlanders nog niet precies weten wat een privé sauna nou eigenlijk is. Er zijn twee doelgroepen. Enerzijds 40+ die echt bewust voor mooie en luxe Bed & Wellness locaties kiezen waar ze kunnen overnachten en in alle privacy genieten van wellness faciliteiten. Anderzijds zijn het gasten van 30+ die voornamelijk kiezen voor een privésauna om even lekker te chillen voor een paar uur met de eigen partner of een klein gezelschap.

We zien ook veel gasten die vanwege hun geloofsovertuiging, lichamelijke beperkingen of andere privé redenen niet op een openbare plaats naakt willen verblijven. Veel mensen denken dat een privé sauna een soort van club is die als seks locatie wordt gebruikt. Na een uitleg wat het concept privé sauna exact inhoudt toont ruim  62% van de ondervraagden interesse om een keer een bezoek te brengen aan een privé sauna. Uiteindelijk draait het erom dat mensen in alle privacy samen ongestoord kunnen ontspannen.

In België is het gebruik van privé sauna’s al veel bekender, in België kan je kiezen uit zo’n 1000 locaties terwijl in Nederland het aanbod rond de 200 locaties ligt. Er zit dus nog genoeg potentie om de Nederlanders het privé sauna aanbod te laten ontdekken. Kragten verwacht dat er de in de komende 3 jaar nog zeker 300 nieuwe privé sauna’s bijkomen!”.

Lieke Lamb beaamt dit: “we zagen het al bij de thuisbar, de mancave in de tuin, een buitenkeuken en garagefeesten. Mensen zijn creatief als het gaat om ontspanning. Hottubs en Sauna’s vormen daar geen uitzondering op. Privé en in kleiner gezelschap draagt enkel bij aan het gevoel van totale ontspanning.”

♥ Bekijk hier al onze luxe privé sauna tips.
♥ Ontdek hier de beste privé sauna’s in Brabant.
♥ Een overzicht van mooie privé sauna’s in de natuur.

Luxe privé sauna’s schieten als paddenstoelen uit de grond

5. Op zoek naar meer privacy, rust en natuur

Nederlanders trokken er massaal op uit op zoek naar privacy en rust in de natuur. Nederland werd herontdekt vanuit luxe wellness vakantiehuisjes en kampeer en glamping liefhebbers kwamen aan hun trekken op wellness campings. Ook helemaal hip, Pop-Up Wellness locaties. Reis naar een Pop-Up Wellness op steenworp afstand van Den Haag bij Buitenplaats Molenwei waar je kan verblijven in een Winterpod of een camperplaats met sauna huurt of trek de bossen in bij Winterwoods in Drenthe.

Reis naar het Friese platteland voor een van de beste sauna’s met uitzicht in Nederland, beleef ‘Wellness op sien Tessels’ op Texel waar een heerlijk wolbad op je wacht en je zelfs een hele wellness route hebt. Badderen tussen de varens op een top locatie, “sinds corona uitbrak en veel sauna’s en wellnessresorts hun locaties moesten sluiten zag Privesauna.nl het aantal reserveringen met meer dan 50% toenemen. Brabant staat al járen op nummer één qua keuze aanbod aan privé sauna’s”. In Brabant zijn veel mooie privésauna’s in de natuur gelegen.

Een ding is zeker, massatoerisme daar hebben Nederlanders even geen zin in. Wat dat betreft is Slovenië een aanrader dat op plaats 5 staat in de Best Destinations 2022 van Lonely Planet. Wellnessholics & Chocoholics kunnen naar Chocolate village, je kan de  ‘Tower of health and happiness’ beklimmen en baden in zwart thermaal water. De enige andere locatie ter wereld waar dat kan is in Azerbeidzjan.

Ook Zuid-Tirol is een Wellness Walhalla op het gebied van kuren, wellness food, Kneipp wandelingen en complete Kneipp spa boerderijen. In Tsjechië zijn er onlangs 3 kuuroorden toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst wat betekent dat ze nu de naam; ‘The Great Spas of Europe’ mogen gebruiken. In Finland, één van de gelukkigste landen van de wereld is het aan de orde van de dag om af te spreken in een sauna en al zwetend bij te kletsen.

Reis en wellness trends 2022

6. Workation, eerst inspanning, dan ontspanning

Een Zoom vergadering, een netwerk afspraak via Teams. Inmiddels hebben de Nederlanders bewezen dat er prima vanuit huis gewerkt kan worden. Van al dat thuiszitten word je creativiteit minder en je hebt het gewoon nodig om op adem te komen en even op te laden buiten je eigen omgeving. Voor veel banen is een tafel, een stoel en internet voldoende om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Workations in Nederland, Europa en Azië werden de afgelopen jaren al steeds populairder. In Nederland zijn er zelfs Tiny Offices te huur op de EuroParcs vakantieparken waar je in een Tiny House kan overnachten en waar een gemeenschappelijke hottub in de tuin staat. De deeleconomie wordt steeds populairder, een hottub omringd door Tiny Houses is hier een voorbeeld van. Het is een van dé 10 Wellness Trends 2022.

Lieke Lamb: “Met het thuiswerken en de digitalisering wordt de grens tussen werk en privé steeds kleiner en vager. Belangrijk om dus te waken over een goede verdeling tussen inspanning en ontspanning. Te zorgen voor voldoende frisse input en ervaringen om je aan op te kunnen laden. Het nuttige combineren met het aangename voor een goede balans.”

♥ Bekijk hier de Tiny Offices locaties op de EuroParcs vakantieparken.

Wellness trends 2022

7. Slow, duurzaam en milieuvriendelijk reizen

Wij gaan steeds bewuster leven met meer aandacht voor de natuur. Die ontwikkelingen zie je ook terug in het wellness gedrag van mensen. Reizigers verblijven langer op een plek, mensen willen geen lijstjes meer afstrepen om alles te zien maar genieten ervan om in wellness resorts alle faciliteiten te ontdekken. Ze gaan mindful wandelen met aandacht voor de natuur of gaan bosbaden, een combinatie van mindfulness en meditatie dat in Japan heel populair is en daar Shinrin Yoku heet.

Er wordt meer gelet op de ecologische en CO2 voetafdruk en klimaatwijs op vakantie gaan. Ontspannen en genieten op duurzame vakantiebestemmingen geeft mensen meer en meer het gevoel dat ze met een schoon geweten op vakantie kunnen gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de BIO HOTELS, een van de grootste verenigingen van milieuvriendelijke hotels waarvan er in Europa meer dan 100 te vinden zijn. Al deze  hoteliers kopen het eten en drinken zoveel mogelijk lokaal in, de energie wordt op een natuurvriendelijke manier opgewekt, de afvalverwerking gaat op een duurzame manier en de wellness is uiteraard gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving.

Een aanrader is het Holzleiten Bio Wellness Hotel op nog geen uur rijden van het vliegveld van Innsbruck. Verwellness jezelf tussen de bergtoppen van Innsbruck en omgeving, combineer een citytrip met een verblijf in dit duurzaame BIO-Hotel in het grootste lariksreservaat van Europa waar je ontspant in een Lärchen Kräutersauna waarbij lokale kruiden doordrenkt worden met waterdruppels.

Nagenieten kan tijdens een speciaal ontwikkeld Me-time gezondheidsprogramma in een van de meest luxe wellness hotels van Oostenrijk, het Alpenresort Schwarz in Mieming. Het meest duurzame hotel ter wereld is het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba. Zij hebben als eerste hotel ter wereld hebben de prestigieuze Global United Nations 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now gewonnen.

♥ Ontdek al deze Bio Wellness Hotels in Europa.

Milieuvriendelijke, duurzaam en slow reizen

8. Natuurlijke producten, lokale ondernemers en mooie ambachten

Ook qua wellness producten wordt er steeds vaker gekozen om daarbij de lokale ondernemers te steunen en te genieten van al het moois van eigen bodem. Wellness food kopen wij bij de boer, genieten van al het moois uit de zee kan met de luxe zuivere(nde) lijn van zeecosmetica van Zjí Sea Wellness uit Cadzand. Warme pantoffels van schapenwol koop je op Texel en met een schoon geweten onder een duurzaam dekbed kruipen kan met Yumeko Amsterdam.

Lieke Lamb: “Het bewust omgaan met de grondstoffen van de aarde, het zuinig zijn met plastic, met afval, met het belasten van natuur en omgeving en transparantie over waar iets vandaan komt, is in deze tijd steeds vanzelfsprekender.”

Natuurlijke lichaamsverzorging wordt steeds belangrijker! Een van de grootste trends is misschien wel de duurzame zonnebrandcrème die je ‘worry-free’ op kan smeren en dat ‘Reef Safe’ is. De wellness producten van The Organic Pharmacy zijn ontstaan vanuit de behoefte aan ‘better beauty’. Het Ierse We Are Paradoxx is ’s werelds eerste voor 90% plastic vrije verzorgingsmerk en de Scandinavische beauty producten en natuurlijke Nordic Lifestyle producten winnen snel aan populariteit.

In onze zoektocht naar de voordelen van alpacawol kwamen wij uit bij de Wild Atlantic Way in Ierland. Het mooie ambacht van wol weven wordt in een van de oudste weverijen van het land door McNutt of Donegal gedaan die de mooiste Wellness Lifestyle producten maakt. In Nederland is het onder andere The Knitwit Stable die zich hard maakt voor een duurzame kledingindustrie. En wij ontdekten een hele fijne Nederlandse webshop dat eerlijke, handgemaakte producten verkoopt van verschillende (kleine) ateliers in Europa. Meer informatie vind je in onze uitgebreide Woolness, Wol & Wellness Special.

Laat je verrassen door mooie natuurlijke producten en geniet ervan dat je je niet alleen een uniek en authentiek product in handen hebt maar ook daadwerkelijk een mooi product met karakter. Wat ons betreft is dat dé de charme van mooie natuurlijke Wellness Lifestyle producten.

Red Online Marketing verwijst ook in de marketingtrends voor de travel- en leisure branche naar een onderzoek waarbij het aannemelijk is dat consumenten een sterkere voorkeur blijven houden voor luxe, bekende en lokale merken.

♥ Inspireer jezelf en snuffel rond tussen al onze Wellness Lifestyle tips.

Digitaal Wellness Lifestyle Magazine

9. Bijzondere wellness belevenissen en wellness thema reizen

Veel reizigers kiezen écht bewust voor een ervaring of thema reis zoals Wijn & Wellness, Bier & Wellness, Chocolade & Wellness, Wellness & Dranken, Wellness & Romantisch, Wol & Wellness, Avontuur & Wellness, Paardrijden & Wellness, Wintersport & Wellness, Spa & Golf reizen etc.

Slapen in boomhutten, domes of bubbels met een bubbelbad en sauna voor de deur. Bubbelen onder het noorderlicht, badderen in een boomstam in het Zwarte Woud in Duitsland, vinotherapie in een wijnbad, een bierspa bezoeken of in een appel, melkbad of wolbad stappen kan ook. Het Apfelhotel Torgglerhof Farmhouse met een Bio Appel Sauna is uniek in de wereld en gewaardeerd met een Ahead Europe Award voor het geweldige design.

Een bijzondere sauna experience kan je dit jaar beleven in Estland waar op 22 juni 2022 de eerste World Sauna Race wordt gehouden en afkoelen na een sauna bezoek kan bij het bijzondere Artic Bath hotel in Zweeds Lapland.

♥ Ontdek deze bijzondere sauna’s en deze mooiste massage locaties ter wereld.

Wellness Spots

10. Thuis je eigen Wellness Lifestyle creëren, woon- / interieur trends

Je huis moet een thuis zijn waar je tot rust kan komen en ontspannen. Zeker in deze tijd waarin wij meer tijd thuis doorbrengen is het belangrijker dan ooit. Een van de kleurtrends voor 2022 zijn rustgevende en zachte kleuren die gebruikt worden bij de Simple & Slow, back to nature, Wabi Sabi en duurzame woontrends.

Mensen kiezen steeds bewuster voor mooie lifestyle producten die jarenlang meegaan. Zachte merino wollen plaids, luxe handdoeken voor in de badkamer, fijne loungewear voor thuis, een design aroma diffuser en een Spa Sensation met het nieuwe Robijn wasmiddel. Leuk om te weten is dat de Robijn Spa Sensation commercial is opgenomen in Japanse sferen in een hele mooie privé sauna in Brabant. Mensen die een grote tuin hebben huren een mobiele sauna of hottub en wie dat niet heeft kiest voor een massage aan huis.

Kookliefhebbers kunnen thuis wellness food bereiden aan de hand van het Collageenkookboek of de lekkere recepten van The Wellness Lifestyle uitproberen dat is samengesteld door de beroemde chef-kok Daniel Orr (Chef D) en wellnesscoach Kelly Baute (Dr. K). Je huis schoonmaken doe je met schoonmaakmiddelen die eruitzien als mooie beautyproducten. Fijn, want een lekker fris huis betekent ook een schoon hoofd en rust in je kop.

♥ Bekijk hier onze complete Japanse Wellness Lifestyle met 15+ tips.

Mooie huid krijgen van binnenuit met collageenkookboek van Astrid Koole

Wat vind jij van Dé 10 Wellness Trends 2022?

Wat is Wellness?

Wellness is vooral het zoeken naar een balans, zowel geestelijk als lichamelijk, in een hectische maatschappij aldus”; de Amerikaanse arts, Halbert L. Dunn. Inmiddels is het een zeer breed begrip dat voor iedereen iets anders betekent. Zo kan het worden beschouwd als een brede maatschappelijke verandering die er wereldwijd voor zorgt dat steeds meer mensen zelf verantwoordelijkheid nemen, ten aanzien van hun gezondheid en welbevinden.

Vraag een willekeurig iemand naar wat wellness voor hem of haar betekent en je zal verschillende antwoorden krijgen. De een zal denken aan een dagje sauna, een ander zal zeggen dat het om een gezonde levensstijl gaat, iemand zal aan ontspanning denken of het aan fijne momenten linken. Het mooie van wellness is dat het een alles omvattend iets kan zijn maar ook iets specifieks en dat iedereen dat op zijn of haar eigen manier kan interpreteren. Toch kan je de vormen van wellness op een aantal punten onderscheiden.

♥ Meer informatie over wat wellness is en het ABC Wellness woordenboek.

Waarom geen badkleding in de sauna

De 8 wellness dimensies die je kan onderscheiden

 1. sociale wellness
 2. fysieke wellness
 3. spirituele wellness
 4. emotionele wellness
 5. preventieve wellness
 6. intellectuele wellness
 7. maatschappelijke wellness
 8. financiële gezondheid en welzijn.

Bij emotionele wellness kan je denken aan persoonlijke groei, stressmanagement en optimistisch in het leven staan. Bij fysieke wellness kan je denken aan (onder)bewustzijn en gezondheid. Dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen is een vorm van intellectuele wellness en het opkomen voor natuurschoon, groen en duurzaam leven is onderdeel van maatschappelijke wellness.

Wat ons betreft zouden veel meer mensen moeten zorgen voor een me-time moment, de tijd kunnen nemen om echt even stil te staan bij wie je bent, wat je wilt en hoe jij preventieve wellness in je leven kan toevoegen. Spirituele wellness is de manier waarop je richting en een doel aan je leven geeft en dat kan, maar hoeft niet zweverig te zijn.

Vergeet ook vooral de sociale wellness niet. In Finland, één van de gelukkigste landen van de wereld is het aan de orde van de dag om af te spreken in een sauna en al zwetend bij te kletsen, een badhuis is in Arabische landen een ontmoetingsplek. Het kan met familie en vrienden, maar ook zakelijke afspraken kunnen gerust in een sauna of badhuis plaatsvinden. Het beperken van de sociale contacten is iets waarin iedereen het afgelopen jaar tekort is gekomen. Huidhonger en psychisch leiden is een van de gevolgen van de crisis waarin wij zijn beland. Helaas zijn ook veel mensen geconfronteerd met het feit dat de financiële gezondheid niet meer is zoals het was.

Blue Monday 17 januari

Over Wellness Spots – Wellness Lifestyle Magazine

WellnessSpots.com is hét digitale Wellness Lifestyle Magazine in Nederland boordevol tips over alles dat met well-being te maken heeft. Wij inspireren wellness liefhebbers over alles dat met wellness te maken heeft en inmiddels hebben wij meer dan 1000 fijne wellness tips voor iedereen die interesse heeft in de Wellness Lifestyle. Dé 10 Wellness Trends van 2022 zijn gespot door Wellness Spots.

Over Wellness Spots – Wellness Lifestyle Magazine

Welke wellness trend past bij jou?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

2 reacties op “Selfness, woolness, vinotherapie, JOMO, dé 10 Wellness Trends”

 1. Jasmijn van Beek avatar
  Jasmijn van Beek

  Ik kan me eigenlijk overal wel in vinden . Het is een combinatie van rust & ontspanning & genieten & n sociale bezigheid ❤️

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Wat leuk dat alle Wellness Trends wel bij je levensstijl passen Jasmijn! Heel leuk om te horen. Geniet ervan en ontdek de wondere wellness wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons