Wellness tuin ontwerp inspiratie 

Buitenkijken bij een wellness tuin in de polder, doe inspiratie op!

Ben jij op zoek naar wellness tuin ontwerp inspiratie of vind jij het leuk om naar mooie tuinen met wellness faciliteiten te kijken? Laat je inspireren door onze artikelen waarbij wij buiten mogen kijken bij diverse mensen in hun wellnesstuin.

Wellness tuin ontwerp inspiratie 

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen krijg je vaak van voorbeelden. Daarom hebben wij een nieuwe rubriek op WellnessSpots, Buitenkijken bij…

De vorige keer was Annet aan het woord en vertelde zij alles over de aanleg van haar wellnesstuin. Ben je benieuwd hoe dat bij haar tot stand kwam en hoe dat eruit ziet? Bekijk hier de wellnesstuin van Annet.

Deze keer interviewen wij Marriette die een mooie binnentuin heeft met een houten hottub. Daarnaast is er een zelf gemaakte loungehut met openhaard en een prachtige grote voortuin met relaxstoelen waar vanuit ze over de weilanden kan wegdromen. Haar tuin oppervlak beslaat m2. Maar wie is Marriette en hoe kwam zij tot het idee van een wellnesstuin?

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Relaxen in tuin met hangmat

Ideeën voor een wellnesstuin

Hoe kwam je op het idee van een wellness tuin?

Eigenlijk is dit in de loop der jaren spontaan zo ontstaan zonder dat we daar vooraf van alles over bedacht hebben. Zo bouwden we zo’n 6 jaar geleden onze ‘loungehut’, waarbij wij meer dan regelmatig in de avonden heerlijk bij de houtkachel vertoeven. Zelfs koken is mogelijk op deze kachel dus zo genieten we ook vaak van een heerlijke verse soep én van het buitenleven!

Vooral in de winteravonden is er niets fijner dan wegdromen onder het genot van een hapje en drankje bij een knisperend haardvuurtje. Al gauw broeden deze dromen zich verder uit; nóg meer ontspanning halen uit onze tuin en nog meer thuis ontspannen. Juist, daar was het idee van een hottub. En nee, niet zo’n elektrische variant maar een hout gestookte hottub.

Een houten hottub van goede kwaliteit en genoeg capaciteit want het verwarmen moest ook niet heel lang duren. Het was medio december en mijn man vond het dé geschikte periode om zichzelf ook maar een keer een kerstpakket cadeau te doen (zelfstandige ondernemer). Dus hop, op internet speuren naar een geschikte hottub. Deze was binnen mum van tijd gevonden én besteld. Schijnbaar is december een gewilde maand voor het bestellen van onder andere een houten hottub want de levering liet even op zich wachten. Maar onze dag kon niet meer stuk; we hadden een hottub voor in onze tuin besteld!

Wellness tuin inspiratie

Hoe hebben jullie de inrichting van de wellness tuin bepaald?

Over de locatie van de hottub hoefden we niet lang na te denken; de hottub zou in onze ‘binnentuin’ komen te staan. Hier hebben we voldoende privacy en we zitten hier lekker beschut en uit de wind. Ook de standplaats van de loungehut was snel bepaald, we wilden graag een ruime plek waar we met vrienden heerlijk kunnen vertoeven zonder dat we al te ver van de voorzieningen van huis (keuken, toilet etc.) verwijderd zouden zijn.

Aangezien we voor de hut nog een heerlijk ruim terras hebben, hebben we ervoor gekozen om de loungehut volledig af te kunnen sluiten bij slecht- of koud weer maar ook te kunnen openen bij een heerlijke lente- of zomerdag. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van prachtig op maat gemaakt zeil wat bevestigd zit aan de voorzijde van de hut. Het doorzichtige zeil kan opgerold worden waardoor de gehele voorkant open kan en het fijne zomerbriesje je tegemoet waait.

Later hebben we, omdat we toch stiekem ook wel heel erg graag van de zon genieten, nog een terras gerealiseerd aan de voorzijde van het huis. Hier kunnen we tot in de late uurtjes van het zonnetje genieten terwijl we, uitkijkend over de boerenakkers, genieten van een drankje en een uitgebreide barbecue maaltijd.

Landelijk wonen met wellness tuin

Welke faciliteiten staan er in je wellness tuin?

  • Een ‘loungehut’ met houtkachel.
  • Terras met vierkante picknicktafel.
  • Ruim voorterras met volop zon en grasweide met hangmat.
  • Een heerlijke houtgestookte hottub, welke geschikt is voor 5 personen.
Wellness interieur ideeën

Heb je de houten hottub ergens gekocht of zelf gemaakt?

De houten hottub hebben we  online gekocht. We hadden het idee in de avond in het hoofd, dus er moest direct gekeken worden. Aangezien kijken direct kopen werd hebben we deze houten hottub diezelfde avond direct in bestelling gezet. Nadat we her en der wat rond gevraagd hadden bij vrienden en kennissen kwamen we uit bij Hottubselect.

Onze order was diezelfde avond nog geplaatst en ongeveer 10 dagen later vond de levering plaats. Keurig afgeleverd en duidelijke beschrijving en uitleg over de installatie van het hele gebeuren.

Houtgestookte hottub verwarmen

Tijdens het vullen van de hottub stoken we de kachel al op. Wij vullen de hottub vanuit de berging met een tuinslang met koud water. Zo word de kleine laag water direct verwarmt. Op deze manier is de hottub sneller klaar voor gebruik dan dat wij het bad zouden vol zouden laten lopen met koud water en dan al het water warm moeten stoken. Het water in de hottub verwarmen tijdens het vullen duurt zo’n 1,5 uur.

Het wellnessbad verwarmen als deze volledig gevuld is neemt rond de 3 uur in beslag. Na twee keer verwarmen verversen wij het water in de hottub. Om het water in de hottub goed te houden drijft er onderin het bad een chloortablet. Wij gebruiken geen water filter in de hottub.

Houten houtgestookte hottub
 

Hoe vaak maak je gebruik van je wellnesstuin?

Eigenlijk te weinig! Wat zou het zijn? Ehmm maandelijks gebruik van de hottub maar daarin tegen veelvuldig gebruik van de ‘loungehut’. Binnen zitten, al helemaal met vrienden- of familie, doen we eigenlijk niet. We zitten dan altijd erg graag in onze hut. Dat is ook een van de redenen waarom de loungehut is voorzien van een soort buitenkeuken idee. Een koelkast, opbergruimte voor de BBQ spullen en ruimte voor glas-en servies. Hoe fijn?!

Én nu we weer kunnen genieten van de heerlijke temperaturen zijn we in de weekenden ook vaak te vinden op het terras in de voortuin. Parasol uit, koud drankje erbij en genieten maar!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Voor ons wellness tuin ontwerp heb ik overal inspiratie opgedaan. Ik heb vooral gekeken naar wat ik zelf mooi vind en ik ben zelf altijd bezig met interieur en lifestyle. Ik lees graag het mooie magazine ‘Landleven’, dat is precies mijn levensstijl.

  • Op maat gemaakt zeil: Wakker zonwering uit Urk
  • Loungeset voortuin: Tuinmeubelland Dronten
  • Wit gestippelde hartenkussens: Zoedt
  • Buiten BBQ: Intratuin.

*Neem een abonnement op Landleven en laat je ook inspireren!
Nu 3 x Landleven voor €12,50!

*Ook op zoek naar leuke hangmatten of hangstoelen? Kijk eens bij Tropilex of Hangmatgigant.

Inrichting wellness tuin

Thuis ontspannen in de tuin tips

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden en onze lezers laten meegenieten van jouw wellness tuin?
Stuur een mail naar redactie@wellnessspots.com met informatie over je wellness tuin ontwerp inspiratie.

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen