Overnachten

Wellness vakantie in Estland, land van SPActaculaire sauna’s en wellness tradities

15 augustus 2023
Wellness vakantie in Estland tips

Wellicht is het niet de eerste wellness vakantiebestemming waar je aan denkt, maar Estland heeft vele Estse wellness tradities en mogelijkheden. In dit artikel ontdek je alles over de wellness bestemming Estland, de mooiste en meest bijzondere spa’s en sauna’s in Estland en alle andere wellness vakantie in Estland tips zodat jij ontspannen thuis komt.

 

Wellness vakantie in Estland tips, SPActaculaire sauna’s in Estland en tradities

 

Estland herbergt een breed scala aan wellness mogelijkheden. Van klassieke sauna’s, rooksauna’s en spa’s tot vasten en het gebruik van geneeskrachtige planten en modder. In Estland kan je genieten van eeuwenoude wellness tradities gecombineerd met de mogelijkheden van nu. Is Estland jouw volgende wellness reisbestemming om je lichaam, ziel en geest een boost te geven?

 

Een bezoek aan de sauna in Estland zit ingebakken in de Estse cultuur, van generatie op generatie gaat dit over. Eigenlijk net als in Finland. Esten wonen al duizenden jaren in Noordoost-Europa en hebben onderweg veel oude volkswijsheden opgepikt om zowel hun lichaam, ziel als geest te stimuleren in barre noordelijke omstandigheden. Dit omvat vasten, saunarituelen en het gebruik van geneeskrachtige planten. Deze keer stap je bij Wellness Spots in de wondere wellness wereld van Estland.

 

♥ SPActaculair, ontdek alle spa’s in Estland

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Wellness vakantie in Estland tips

 

Estlandse rooksauna tradities > UNESCO  immaterieel cultureel erfgoed

 

De rooksauna tradities van het oude Võromaa zijn door UNESCO aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed. Je kunt deze eeuwenoude traditie op je eigen huid proberen bij Mooska Farm, Maria Farm en Laugu Farm.

 

Een traditionele saunasessie duurt minimaal drie uur en de rooksauna van Mooska Farm biedt comfortabel plaats aan acht personen. Het rijke aroma van brandend hout wordt aangevuld met een aangename geur van berkenkloppers en saunahoning.

 

Sauna's in Estland

 

Ga naar de Vango Vetevaim-rooksauna 

 

Als je een klein laagje avontuur aan je sauna-ervaring wilt toevoegen, kun je een bezoek brengen aan de Vango Vetevaim-rooksauna die zich op een klein eiland in het bos in West-Estland bevindt.

 

De sauna biedt comfortabel plaats aan vijf personen en u kunt om beurten wisselen tussen sauna, in het water springen en relaxen in de hottub.

 

Sauna in Estland

 

Ontspannen in de natuur Estland

 

 

Loodus BioSpa in Zuid-Estland

 

Natuurgezondheidscentrum Loodus BioSpa ligt midden in het idyllische Zuid-Estland, waar het aangename klimaat en het gezonde bronwater je lichaam weer op gang brengen. De spa staat ook bekend om hun reinigingsdiëten, vasten en revalidatieprogramma’s.

 

Loodus BioSpa in Zuid-Estland

 

Energy Eco-Spa

 

Energy Eco-Spa, gelegen aan de oever van de rivier de Navesti, biedt de mogelijkheid om kennis te maken met geneeskrachtige planten. Hier kun je de planten aanraken en proeven en hun schoonheid bewonderen. Ook is het mogelijk om kennis te maken met de traditioneel gebruikte kruiden, hun teelt en gebruik.

 

 

Eerste bierspa in Estland & eerste biologische spa in Estland, Organic Spa Harmonikum

 

De eerste biologische spa in Estland ligt op 15 minuten rijden van de hoofdstad en is ook de thuisbasis van de eerste bierspa van het land. In Organic Spa Harmonikum kun je je gezondheid voeden en stress verminderen in de bierbaden, ambachtelijk bier drinken in het bad en genieten van een selectie van bijbehorende snacks.

 

🍻Bekijk hier alle bierspa’s in Nederland, Europa en wereldwijd.

 

Organic Spa Harmonikum Estland

 

Krijg jij al zin in een wellness vakantie in Estland?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots