Overnachten

Een ontspannen wellness vakantie in Portugal tips

24 oktober 2023
Luxe hotel Alentejo

Geniet van een ontspannen wellness vakantie in Portugal met deze tips! Van luxe boutique spa hotels, tot warmwaterbronnen, relaxte activiteiten en meer. Van het noorden van Portugal, tot de Alentejo regio, de in zuid Portugal gelegen Algarve en de eilanden Madeira en de Azoren.

 

Een ontspannen wellness vakantie in Portugal tips

 

Portugal is een ideale reisbestemming in Europa voor een ontspannen wellness vakantie. Van de uitgestrekte Alentejo regio en het warme zuiden van de Algrave tot aan de groene eilandengroep de Azoren en het bloemeneiland Madeira.

 

In dit artikel reis je mee naar Portugal en kan je per regio al onze ontspannen wellness vakantie tips in Portugal ontdekken. Je reist naar bestemmingen waar je energie van krijgt, geniet van goed eten waar je lichaam blij van wordt, je komt zowel fysiek als mentaal tot rust en kan ontspannen terug keren naar het dagelijks leven.

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur in Portugal.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

Yoga retreat in Alentejo in Portugal

 

Zin in een yoga vakantie in Portugal

 

Wil jij de tijd nemen voor een yoga vakantie in Portugal? Wij zeggen doen! Portugal is een fijne reisbestemming voor yogavakanties en yoga retreats.

 

♥ Bekijk hier alle yoga retreats van Book Yoga Retreats in Portugal;
♥ Handig! Hier zie je luxe yoga retreats in Portugal, hier zie je korte yoga retreats in Portugal;
♥ Ontdek ook deze yoga vakanties in Portugal en Corc Yoga in Portugal vakantie.

 

Yoga vakantie Portugal

 

Wellness reizen van Puur & Kuur in Portugal

 

Puur & Kuur is een van de beste reisorganisaties op het gebied van wellness reizen, gezondheidsreizen en kuurreizen ter wereld. Ook in Portugal bieden zij een uitgebreid reisaanbod aan. Van reizen naar wellnessresorts, tot reizen naar medische spa’s, yoga reizen en yoga retreats en fitness reizen.

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur in Portugal.

 

Wellness reizen van Puur & Kuur in Portugal

 

Individuele wandelvakantie in Portugal

 

Stap voor stap de mooiste wandelroutes ontdekken, dat kan tijdens een individuele wandelvakantie in Portugal. Of je kiest zelf een heerlijk wellness hotel uit om te verblijven en gaat zelf te voet de omgeving ontdekken. Of je boekt een wandelvakantie in Portugal bij een van de Nederlandse reisorganisaties en laat alles ter plaatse voor je regelen.

 

🚶Mindful wandelen in de natuur doe je zo;
🚶Bekijk dit artikel met tips voor individuele wandelvakantie in Portugal;

🚶Ontdek deze tips voor bewust wandelen in de natuur en de voordelen ervan. 

 

Individuele wandelvakantie Algarve Portugal

 

Reistips voor de Algarve in Portugal

 

De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal, met ruim 200 kilometer kustlijn en ruim 300 zonnige dagen per jaar. Je vind er de mooiste stranden, heerlijk eten, prachtig gelegen golfbanen, een diversiteit aan natuur, pittoreske dorpjes, kastelen en forten.

 

De rust, zon en mooie natuur van de Algarve doen je gezondheid natuurlijk altíjd goed. Maar er is meer waardoor je juist op vakantie naar de Algarve in Portugal wilt.

 

♥ Dit vinden wij de mooiste stranden in de Algarve.

 

Thermaal water in kuuroord Monchique 

 

De kracht van de Algarve is onder andere het thermale water dat hier naar boven borrelt. De thermische bronnen worden volop gebruikt voor schoonheids- en gezondheidsbehandelingen in Portugal. Het Portugese kuuroord Monchique dat is gelegen in de bergen van de Algarve is dé plek voor een complete wellness vakantie in Portugal. Ontspan, ervaar het helende water en kom als herboren terug!

 

In de groene bergen van de Algarve wisten de Romeinen Monchique al te vinden. Hier gingen ze heen om te baden, te ontspannen en hun lichamen te laten herstellen met behulp van het thermale water, dat hier uit de grond komt. De afgelopen duizend jaar is er veel veranderd, behalve dat men vandaag de dag nog steeds gebruikt maakt van de kracht van de warmwaterbronnen in Portugal.

 

Onder de beboste hellingen in het westen van de Algarve bevindt zich het bronwater met unieke mineralen, waardoor het een helende werking heeft. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere luchtweg-, spier- en botaandoeningen, maar ook bij tal van schoonheidsbehandelingen.

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur naar Monchique.

 

Monchique Resort & Spa

 

Fris koud bronwater drinken

 

Of je nu komt voor het heilzame water of niet, de omgeving van Monchique alleen al doet iedereen goed. Je arriveert hier in een oase van rust en de koelte van de heuvels is een aangename afwisseling op de warmte van de in het zuiden gelegen stranden. Het is een rustgevende plek om te wandelen, door de heuvels, langs eeuwenoude (kurk)bomen, kristalheldere rivieren, beekjes, moestuinen en fruitgaarden.

 

Krijg je onderweg dorst? Houd gewoon je fles in het kabbelende water en drink je gezond- en schoonheid tegemoet. Een bijzondere plek is de Fonte dos Amores. Wie drinkt van deze liefdesfontein zal het óók nog eens voor de wind gaan op liefdesgebied. Sla voor je wandeling lekkers in het dorp en geniet van een picknick aan één van de stenen tafels, midden in de natuur.

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur naar Monchique.

 

Wellness vakantie tips Portugal

 

Monchique Resort & Spa & Pure Monchique & Villa Termal Spa Resort hotel tips

 

Ten zuiden van het bergdorp Monchique, ligt het enige thermale kuuroord van de Algarve: Caldas de Monchique. Ga naar het enorme Villa Termal Monchique voor vrijwel alle denkbare wellness behandelingen waarbij de kracht van thermaal water centraal staat.

 

Er zijn in de spa’s verschillende binnen- en buitenbaden, sauna’s, je kunt massages en modderpakkingen krijgen, en gespecialiseerde behandelingen met het reinste bronwater. Of neem simpelweg een duik in één van de heerlijke natuurlijke bronnen. Je kunt als bezoeker een spadag boeken, maar om een complete kuurvakantie te beleven kun je ook in het mooie Pure Monchique Hotel verblijven. Op de foto hieronder zie je het uitzicht op Caldas de Monchique vanuit het Pure Monchique Hotel

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur naar Monchique;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pure Monchique Hotel – by Unlock Hotels;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Villa Termal Monchique – Hotel Central – by Unlock Hotels.

 

 

Wellness vakantie Portugal tips

 

Thalassotherapie aan de Algarve in Portugal

 

Wie de bergen verlaat en de zee opzoekt, komt terecht in een heel andere wellnesswereld: die van de thalassotherapie. Niet zo vreemd met zoveel zee in de buurt, dat de Algarve een voorloper is op dit gebied.

 

Het zoute zeewater, maar ook algen, sponzen, koraal en anemonen worden gebruikt in verschillende schoonheids- en gezondheidsbehandelingen, maar ook bij de behandeling van huidaandoeningen. De zee werkt ontspannend en veel mensen zijn overtuigd van de therapeutische en helende werking ervan.

 

♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Grande Real Santa Eulalia Resort & Hotel Spa;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Vilalara Thalassa Resort in Porches, nabij Lagoa.

 

 

 

Slapen in een historisch hotel in de Algarve

 

Heb jij jezelf altijd als een prinses willen voelen? Reis dan naar het Pousada Palácio de Estoi’, een Small Luxury Hotel of the World dat het enige ‘paleis hotel’ in de Algarve is. Hoewel het een vijfsterren hotel is, is het wel belangrijk om te weten dat je niet de service van een 5* hotel mag verwachten, dat is het enige nadeel aan dit bijzondere historische hotel in de Algarve.

 

♥ Ontdek hier meer over Small Luxury Hotels of the World;
♥ Lees hier alles over slapen in historisch hotel in de Algarve;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí;

 

Luxe hotel in de Algarve

 

Ontspannen aan de kust in Health & Wellness Resorts in Portugal

 

Wil jij de tijd nemen om aan je gezondheid en ontspanning te werken? Dan zijn wellnessresorts zoals het Longevity Alvor Health & Wellness hotel, (eerste foto hieronder) en/of het Solar Alvura Health Resort, (tweede foto hieronder) goede tips. Deze wellnessresorts in de Algarve in Portugal bieden diverse well-being programma’s aan.

 

♥ Bekijk hier de wellness reizen van Puur & Kuur naar Longevity;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Solar Alvura Wellness Hotel, nabij Olhão;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Longevity Alvor Health & Wellness in Portimão.

 

Wellness vakantie Portugal tips

 

Wellnessresorts in Portugal

 

Creatieve workshops in Algarve, kom tot rust door met je handen te werken

 

Kom tot rust door je tijdens een creatieve workshop volledig te focussen op datgene waar je mee bezig bent. Het is een van de ontspannen activiteiten in de Algarve in Portugal die je kan beleven.

 

Zelf hebben wij een creatieve workshop gevolgd bij ‘Projecto TASA’ in Loulé. Een van de workshops die je hier kan volgen is suikerriet vlechten. Zo kan je van suikerriet armbandjes maken, kleine borsteltjes, dieren figuren en leuke manden. Door met je handen te werken, te focussen op het nu waar je mee bezig bent en de gezelligheid van de workshop groep maakt het dat een van de ontspannen activiteiten is die je in de Algarve kan beleven.

 

Leuk om te weten is dat er in de Algarve vele workshops worden aangeboden. Al deze activiteiten stimuleren het culturele erfgoed en laten je kennis maken met traditionele Portugese ambachten. Het Algarve Tourism Board heeft alle mogelijkheden verzameld en een gids uitgegeven onder de naam ‘Creative Algarve’.

 

You’re Handsome! is een festival dat jaarlijks wordt georganiseerd in de Algarve in de maand juni. Tijdens dit evenement zullen er workshops aangeboden worden door diverse organisaties die traditionele ambachten representeren.

 

Ontspannen activiteiten Algarve

 

Creatieve workshops in Algarve

 

Ontdek de kracht van zout uit de Algarve – Flor de Sal

 

Eerst de zoutpan Salmarim bezoeken, daar een zoutproeverij volgen en daarna culinair genieten in het twee sterren Michelinsterrenrestaurant Ocean dat is gevestigd in hotel Vila Vita Parc in Porches.

 

♥ Ontdek hier alles over de voordelen van zout voor gezondheid en welzijn;
♥ Bekijk hier alle reizen van TUI naar Vila Vita Parc in Porches in de Algarve;
Ontdek hier de prijzen en beschikbaarheid bij het Vila Vita Parc Resort & Spa.

 

Gezond eten met zeezout

 

Reistips voor de Alentejo in Portugal

 

Je reist natuurlijk niet alleen naar de Alentejo om in dit mooie luxe hotel te verblijven. Je gaat op vakantie naar de Alentejo omdat je deze mooie Portugese regio wilt ontdekken. Wij hebben diverse artikelen geschreven met reistips voor de Alentejo in Portugal. Bekijk ze allemaal:

 

Zoek de stilte en rust op in de Alentejo

 

Reis naar afgelegen baaien en rij verder als je een baai voor jezelf wilt. Huur een woonboot zonder vaarbewijs en ontdek in alle rust op je eigen tempo het Alqueva meer in de Alentejo. Leg je woonboot aan op een van de privé eilanden en geniet samen aan boord. Geniet van al het moois wat de nacht te bieden heeft. De stilte, een fonkelende sterrenhemel, planeten en misschien wel een vallende ster. De omgeving van Alqueva is aangemerkt als Dark Sky Reserve.

 

  1. Ga sterren kijken in het Alqueva Dark Sky Reserve;
  2. Ontdek de mooiste stranden aan de Alentejo kust in Portugal;
  3. Huur een woonboot op Alqueva Lake en leg aan op je privé eiland.

 

Vakantie tips Alentejo 

 

Bijzonder slapen in de Alentejo, wijnhotel, dome en luxe wellness hotel

 

Dol op wijn en wellness? Ben je het type voor bijzondere overnachtingen op vakantie of wil je in alle luxe tussen de wijnvelden ontspannen? Waar je ook van houdt, ontdek de tips die bij jou passen.

 

  1. Relaxen in wijnhotel met wellness faciliteiten;
  2. Over een afgelegen oprijlaan naar een luxe country hotel en spa;
  3. Geniet van de stilte op dit afgelegen glamping resort en slaap in een dome;
  4. Op zoek naar een luxe hotel nabij Comporta in Carvalhal? Ga naar Quinta da Comporta!

 

Quinta da Comporta zwembad

 

Relaxen en ontspannen op één van de Portugese eilanden

 

Het bloemeneiland Madeira en de eilandengroep de Azoren behoren allemaal tot Portugal. Hou je van natuur, wildlife en het goede leven? Dan zijn deze eilanden jouw volgende reisbestemming.

 

 

Badder in de natuurlijk zwembaden op Madeira

 

Madeira is het eiland voor een heerlijke vakantie voor reizigers die van de natuur houden! Geniet van het mooie landschap, verblijf in het luxe wellness hotel The Vine in hartje Funchal en ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz.

 

♥ Badder in de natuurlijke zwembaden op Madeira.

 

Natuurlijke zwembaden op Madeira

 

Neem je tijd om te genieten van de mooiste uitzichten op São Miguel 

 

Het vulkanische eiland São Miguel is onderdeel van de Azoren archipel en staat bekend als het “Groene Eiland”. Als je van ongerepte natuur houdt dan is São Miguel dé bestemming voor jou.

 

De natuur op São Miguel varieert van glooiende groene heuvels, tot mooie zandstranden, enorme kratermeren, een ruige kustlijn en weelderige begroeiing. Vanwege de vulkanische activiteiten zijn er op diverse plekken op het eiland geisers en warmwaterbronnen te vinden en zijn er meren ontstaan in oude kraters. Ik raad je aan om São Miguel te ontdekken met een huurauto en in elk geval de onderstaande uitzichtpunten te bezoeken.

 

Mooie uitzichtpunten Azoren

 

Krijg jij al zin in een van de ontspannen wellness vakantie in Portugal tips?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots