Ontspannen vakantie Tsjechië

Tips voor een wellness vakantie in Tsjechië

Het is niet een bestemming waar je als eerste aan denkt als je zoekt naar een ontspannen vakantie. Daarom is het juist een aanrader om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor een wellness vakantie in Tsjechië.

Tips voor een wellness vakantie in Tsjechië

Laat je inspireren en verrassen door de mogelijkheden van een wellness vakantie in Tsjechië. Er bevinden zich een paar bijzondere UNESCO kuuroorden, er zijn heerlijke spa- en wellness hotels in Tsjechië, de natuur geeft je energie en je kan er yoga retraites volgen. Een van de grootste voordelen van een wellness vakantie in Tsjechië is de prijs, die hier een stuk lager ligt dan op andere wellness bestemmingen.

Ben jij op zoek naar tips voor een wellness vakantie in Tsjechië? Dan zit je hier goed! Het lichaam laten ontspannen door rust en gezonde lucht wordt al jarenlang aanbevolen in Tsjechië. Niet voor niets dat er in Tsjechië tal van kuuroorden zijn. Leuk om te weten is dat er 3 kuuroorden in Tsjechië zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat ze de naam; ‘The Great Spas of Europe’ mogen gebruiken. Inwoners van Tsjechië worden niet voor niets door hun huisarts doorverwezen naar de beste kuuroorden als zij last hebben van astma, reuma en/of hartklachten.

De kuurcultuur van Tsjechië heeft een lange geschiedenis. Veel van de kuuroorden dateren uit de 16e eeuw en staan bekend om hun helende krachten. De oudste spa in Tsjechië met een balneologische geschiedenis van 2000 jaar is Teplice. Mensen met rug, spier- of gewricht klachten kunnen hier terecht en krijgen voor een week, of langer, dagelijks een medische behandeling.

In de beste kuuroorden van Tsjechië wordt gebruik gemaakt van heilzaam water, lokale grondstoffen zoals modder en turf en zoutgrotten om het immuunsysteem te versterken en de longfunctie te verbeteren. Naast het badderen in dit heilzame water wordt er aanbevolen om elke dag ijzerrijk water te drinken. Na een afspraak met de dokter in een van de spahotels krijgen gasten precies te weten wat voor hun de beste hoeveelheid is en welke behandelingen er aanbevolen worden. Yoga heeft pas de laatste jaren meer aandacht in Tsjechië gekregen. Pilates, Tai chi en andere vormen van mindfulness worden door steeds meer spa- en wellness hotels in Tsjechië aangeboden.

♥ Ontdek de beste kuuroorden in Tsjechië;
♥ Bekijk de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wellness in Tsjechië

Een wellness vakantie in de Tsjechische natuur, opladen in bergen

Frisse berglucht is één van de beste medicijnen. Midden in de natuur kom je niet alleen tot rust, maar doordat de lucht bijna niet vervuild is, is dit de ideale plek voor mensen met luchtwegproblemen. In het noorden van Moravië vind je in het Jeseník gebergte enkele bergkuuroorden. Karlova Studánka is een daar van. In een schilderachtige vallei staan spahuizen gebouwd in lokale volksarchitectuur. Het is het hoogste kuuroord van Tsjechië en volgens metingen is de lucht daar het schoonst van heel Midden-Europa.

Wellness Hotel Diana in het Jeseník gebergte ligt tegenover het thermale waterpark Velké Losiny. Er zijn diverse wellness arrangementen beschikbaar die bijvoorbeeld bestaan uit verblijf op basis van halfpension, drie wellness behandelingen, waaronder een massage, een bad en pressotherapie. Hierbij wordt de natuurlijke bloedcirculatie via een speciaal pak gestimuleerd. Dit is uitermate effectief bij cellulitis, vermoeide benen en het verminderen van vochtophopingen.

Een ander kuuroord in het Jeseník gebergte is Velké Losiny. Het meest waardevolle kenmerk van de lokale bronnen is hun samenstelling en temperatuur. De concentratie aan geneeskrachtige elementen is zo hoog dat de zwavelbronnen van de hoogste kwaliteit in Tsjechië zijn. De spa behandelt zowel neurologische als huidaandoeningen, waaronder psoriasis, atopisch eczeem en acne.

♥ Bekijk dit hotel, Hubertus Karlova Studánka;
♥ Ontdek alle spa-, welleness en de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams;
♥ Bekijk alle hotels in Velké Losiny, onze aanraders: Resort SobotínWellness Hotel Diana;

Wellness vakantie in Tsjechië

Tip voor wellness hotel in Teplice

Thermalium Spa & Wellness hotel in Teplice biedt grote en warme zwembaden met puur thermaal mineraalwater. De baden zijn gevuld met water van de thermale bron Pravřídlo.

Het is een natuurlijke geneeskrachtige hulpbron die al 18.000 jaar mineralen en zeldzame elementen uit het vulkanische massief onder de stad haalt. Het complex heeft een breed aanbod aan sauna’s, massages en baden.

♥ Bekijk de prijzen voor Thermalium Spa & Wellness hotel in Teplice;
♥ Ontdek alle spa-, welleness en de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams.

Yoga in resort Svatá Kateřina in Tsjechië

Een yoga retrait is de laatste jaren steeds populairder geworden en vooral een retrait in het buitenland spreekt veel mensen aan. De yogalocatie van Tsjechië is Svatá Kateřina Resort in het zuiden van Tsjechië. Het complex is gelegen op een rustige locatie te midden van de bossen, op een half uur van de UNESCO stad Telč.

Er is een ruime keuze aan verblijven waaruit je kan kiezen. Van een driedaags wellness weekend, een yoga detox weekend tot een stilte retrait. Je kunt ook kiezen om te verblijven in het romantische boshuisje, waarbij je gebruik mag maken van het zonneterras, het binnenzwembad en de andere faciliteiten.

♥ Ontdek alle spa-, welleness en de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams.

Wellness vakantie in Tsjechië

Naar de spa net buiten Brno

Brno is de hoofdstad van Moravië en op Praag na de grootste stad van Tsjechië. Czech it out en ontdek alle tips voor bezienswaardigheden en wat te doen in Brno

Wil je even chillen tijdens je citytrip in een spa? Of wil je een paar dagen genieten in een wellness resort in Tsjechië? Denk dan eens aan het Maximus Resort. Het ligt op ongeveer een kwartier rijden buiten Brno, nabij het stuwmeer Vodni Nadrz. Ook als niet hotelgast kan je de Infinit Spa van het Maximus Resort bezoeken.

♥ Ontdek hier meer over het Maximus Resort in Brno.

Maximus Resort Brno 

Heb jij al zin in een wellness vakantie in Tsjechië?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons