Overnachten, Spa & Sauna

Geniet samen van een Wellness Valentijn Arrangement

11 februari 2021
5 tips voor een wellness Valentijn

Zin in een romantisch wellness moment en wil je een Wellness Valentijn Arrangement beleven? Wij delen graag de fijnste en meest romantische wellness tips met je zodat je samen volop kan genieten.

Tips voor Wellness Valentijn arrangement

 

Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeaus, liefdevolle kaarten of geurige bloemen. Aanstaande donderdag 14 februari is het weer zover en dat betekent dat we worden overspoeld door commercials die ons willen doen geloven dat het onderwerp van onze liefde alleen maar blij is met rozen, chocolade, dure cadeaus, waanzinnige weekendjes weg en exclusieve etentjes.

 

Ware liefde is niet te koop en om je liefde uit te spreken, hoef je absoluut niet eerst naar de flappentap te gaan, volg onderstaande tips op en je zult een fantastische Valentijnsdag vieren, hoewel een kleinigheidje natuurlijk altijd wel op prijs wordt gesteld. Wat dacht je van een wellness Valentijn? Samen genieten van een wellness moment. Daarvoor kun je naar het buitenland reizen, een dagje weg gaan in eigen land of elkaar thuis lekker verwennen. Lees de tips van Ank, een van de vaste redacteuren van Wellness Spots en verras je Valentijn. Of dat nu je partner, vriend(in) of iemand anders is die een beetje liefde verdiend.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je onderaan de website in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook – Instagram en Pinterest.

 

Geniet samen van een wellness moment

 

Natuurlijk kunnen jullie lekker samen naar de sauna of wellnesscentrum gaan om daar te relaxen en je te laten verwennen. Vergeet alleen niet dat je op 14 februari niet de enige bent met dat briljante idee. Wil je toch, check dan eerst of er speciale Valentijnsdag-arrangementen worden aangeboden of misschien bestaat er wel ergens een mogelijkheid voor een luxe privé sauna.

 

 

Ultiem wellness cadeau, de Wellness Giftcard, (Photo by QC Terme Torino)


Maak een strandwandeling

 

Ga lekker naar buiten met Valentijnsdag en struin langs de branding en verdwaal in de duinen. Verras je geliefde aan het einde van de dag en zorg dat je om 17.50 kijkt naar het oosten voor een hopelijk mooie zonsondergang. Voordeel van een strandwandeling is dat het ook nog eens zorgt voor een fijn gevoel.

 

De negatieve ionen die aan de kust vrijkomen zorgen ervoor dat je lichaam makkelijker zuurstof opneemt. Ook wordt er minder histamine aangemaakt waardoor je goed kunt ademen. Vergeet niet om flink door je neus in te ademen en zachtjes door je mond uit te ademen.

 

Maak een strandwandeling


Wellnessdag @ home

 

Het lijkt bijna antiek, maar het is zo leuk om iemand te verrassen met briefjes. Het vraagt wel enig werk en een goede voorbereiding, maar het resultaat mag er zijn. Zet de wekker en sta vroeg op. Beplak stilletjes het hele huis met een paar blokjes ‘Post Its’ waarbij je op elk blaadje een liefdevolle tekst schrijft. Het hoeft natuurlijk geen complete roman te zijn, maar zinnen als ‘ik hou van je’, ‘ik vind je lief’, ‘je bent een kanjer’, of losse, liefdevolle woorden doen al genoeg.

 

Of organiseer een romantische speurtocht door het huis. Briefje één verwijst naar de plek waar briefje twee ligt, bij briefje drie geef je je partner een massage met een lekker geurende olie, tegen de tijd dat hij briefje vier vindt gaan jullie een romantische film kijken. Ben je de gelukkige bezitter van een ligbad, vul dan het bad met een lekkere olie, strooi rozenblaadjes op het water en zet een stel waxinelichtjes in de badkamer. Ga samen kijken hoe lang het duurt voor jullie handen vol met rimpels zitten en klets eindelijk eens bij of geniet in stilte. Desgewenst kan je het laatste briefje in de slaapkamer verstoppen waar je je mooie woorden waar kunt maken of vervolgens samen in een slaap vallen als een roos.

 

*Onderstaande foto is Hotel Eisvogel in Bad Gögging, Duitsland!

 

Valentijn-Wellness-bad

 

Denk out of the box

 

Bedenk iets leuks, wat jullie samen nog nooit eerder hebben gedaan. Het mag best een beetje gek zijn. Kleed je warm aan en zorg voor een picknickontbijt buiten de deur. Dat kan ook gewoon op een bankje in het park. Of doe eens iets waar jij een hekel aan hebt, maar waar je de ander een plezier mee doet, zonder te zeuren natuurlijk.

 

Verras je partner en trek erop uit

 

Blijf bij jezelf want echte liefde is niet te koop! Maar als jij het leuk vindt om je geliefde een groots cadeau te geven denk dan zeker even aan onze wellness tip voor een Alpine hooibad in Zuid Tirol of een wellness citytrip naar Turijn. Trek erop uit met zijn tweeën, ontdek een nieuwe plek, neem de tijd voor elkaar en relax.

 

Wellness hooibad in Zuid-Tirol 

 

Waarom vieren we Valentijn?

 

Weet jij nog waarom we ook alweer Valentijn vieren? Er zijn verschillende verhalen in omloop hoe Valentijnsdag ooit is ontstaan, dit is slechts één van de vele versies die al eeuwen in omloop zijn. De Christelijke priester Sint Valentijn leefde in de derde eeuw na Christus. Het was in die tijd verboden voor soldaten om te trouwen in de hoop dat ze eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Toen keizer Claudius, de toenmalige machthebber, ontdekte dat Valentijn in het geheim stelletjes in de echt verbond, was hij ‘not amused’. Valentijn was van mening dat liefde alles kon overwinnen en moest dit met zijn dood bekopen. Hij werd op 14 februari in het jaar 269 geëxecuteerd en werd een liefdesmartelaar. In 496 werd 14 februari door paus Gelasius I uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn.

 

De Engelse schrijver Geoffrey Chaucer maakte in 1382 de eerste officiële melding van Sint Valentijnsdag. Vooral in Engeland, waar aan het begin van de negentiende eeuw kuisheid hoog in het vaandel stond, sloeg de traditie van Valentijnsdag in volle hevigheid toe. De posterijen hadden hun tarieven verlaagd, waardoor iedereen in de gelegenheid was om op anonieme wijze een liefdesverklaring te versturen. De traditie verspreidde zich rond 1840 naar Amerika en zoals we gewend zijn van Amerikanen is Valentijnsdag daar helemaal over de top gegaan in een allesomvattende commerciële machinerie. Er is echter een kentering gaande: was Valentijnsdag voorheen een dag waarop je iemand, al dan niet anoniem, de liefde kunt verklaren, tegenwoordig vieren we op 14 februari de liefde in het algemeen.

 

5 tips voor een wellness Valentijn

 

Vier jij Valentijn en zo ja wat ga jij doen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots