Wellness wandelen

Wellness wandelen, van mindfull wandelen tot wandel en wellness vakantie

Hou jij van wandelen en van wellness? Ga Wellness wandelen! Genieten en ontspannen in natuur is goed voor je welzijn, zowel mentaal als geestelijk.

Wellness wandelen

Wellness wandelen, je kan er veel over zeggen maar het belangrijkste is dat je geniet van een wandeling, dat het je ontspanning biedt en rust geeft. Het grote voordeel van wandeling is dat het gezond is, zowel voor je lichaam als voor je geest. Ga je twee keer per week wandelen dan bouw je langzaam aan een solide conditie op.

Het fijne van wandelen is, dat het op enkele uitzonderingen daargelaten, toegankelijk is voor iedereen. Je kan overal wandelen en als je niet naar een beschermd natuurgebied gaat waar entree wordt gevraagd dan is het nog gratis ook.

Ga je lange wandelingen maken dan is het aan te raden om goede wandelschoenen te dragen. Het biedt de juiste ondersteuning aan je lichaam en je moet de waarde van je voeten in zien om ze goed te behandelen. Door het dragen van stevige wandelschoenen is het risico op blessures en blaren zo goed als nihil. Vergeet niet ook aandacht te geven aan je sokken, ook goede sokken kunnen een bijdrage leveren aan meer wandelgenot.

Benieuwd naar meer tips voor wellness wandelen? Bekijk de onderstaande:

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Thermae 2000 blotevoetenpad

Waarom is wandelen gezond? 10 redenen!

  1. Door te wandelen verlaagt je bloeddruk.
  2. Van wandelen krijgt je weerstand een boost.
  3. Door wandelen neem je meer zuurstof op in je lichaam.
  4. Wandelen heeft invloed op de conditie van je hart- en bloedvaten.
  5. Wandelen is zelfs goed voor je geheugen want je hersenen blijven actief.
  6. Afhankelijk van gewicht en lengte verbrand je bij tempo van 6 kilometer per uur tussen de 5 á 8 calorieën per minuut.
  7. Regelmatig wandelen is goed voor je spieren en botten. Vaak wandelen is zorgt voor sterker kraakbeen.
  8. Je humeur wordt verbeterd door te wandelen. Je lichaam maakt serotonine aan, ook het gelukshormoon genoemd.
  9. Door tijd in de buitenlucht te spenderen, zal je lichaam eerder toe zijn aan nachtrust.
  10. Wandelen is een natuurlijk medicijn voor een goede nachtrust.
Wandelen blote voeten paden in Nederland

Wandel- en wellness vakantie

Als je van wandelen en van wellness houdt dan is een wandel- en wellness vakantie precies wat je zoekt. En daar denken meer mensen zo over want toen onze redactie op onderzoek uitging ontdekte wij dat er heel wat organisaties zijn die wandel- en wellness vakanties aanbieden.

Het aanbod is zo divers en groot dat wij besloten een apart artikel te schrijven over wandel- en wellness vakanties. Laat je inspireren met onze wellness vakantie ideeën en ontdek onze wellness wandel tips!

wandelen met rendieren

Heb jij ervaring met wellness wandelen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons