Inspiratie

Een wellness zeilvakantie, ontspannen op het water

20 June 2017
Een wellness zeilvakantie, ontspannen op het water

De helende kracht van water en stilte is al eeuwenlang bekend en werd door vele volkeren, monniken en medicijnmannen en vrouwen gebruikt. Triskel Travel, combineert deze oerkrachten en organiseert bijzondere wellness reizen op het water op een klassiek jacht. Telefoons, tablets en computers gaan bij vertrek de scheepskluis in zodat je volledig op jezelf en het omringende water gericht bent tijdens een wellness zeilvakantie. Gecombineerd met stiltediners op zee komt de mind tot rust en wordt je als reiziger uitgedaagd contact te maken met je innerlijke kompas.

 

Water en stilte als helende kracht

 

Wellnessreis - zeilen

 

 

Water zuivert, verfrist en is opgeslagen in alle levende wezens. Mens en dier worden aangetrokken tot water. Of het nu het rustgevende geluid van een fontein or riviertje is, het geklater van een waterval of het geluid van de branding. Water is een drager, het stroomt en laat zich door niets tegen houden. Deze oerkracht bevat vele helende aspecten. De zeelucht is bijvoorbeeld vol geladen deeltjes, gezonde negatieve waterstof ionen die zich in grote hoeveelheiden in de nevel van de zee bevinden. Deze deeltjes verbeteren de mogelijkheid om zuurstof op te nemen omdat ze vrije radicalen neutraliseren.

 

Bovendien bevat zee nevel natuurlijke zouten en magnesium. Beiden belangrijk voor onze energie en een gezond zenuwen stelsel. Samen met de zon op onze huid (vitamine D) en het luisteren naar het ritme van de golven die tegen de boot aanklotsen, helpen ze ons te ontspannen. Het zuivert ons energie lichaam en brengt ons mentale lichaam tot rust.

 

De Kracht Van Stilte

 

Ook stilte doet iets met een mens. Ons drukke hoofd is altijd vol gedachten en ideeën. Het lijkt soms niet stil te krijgen en toch is dat zo belangrijk om in contact te komen met ons innerlijke kompas. Dit wijst ons de weg en fluistert ons de belangrijkste boodschappen toe omdat het weet waarom je hier bent.

 

We leven echter in een wereld waar we bijna 24/7 omringd zijn met mobiele telefoons, netwerken en antennes, televisies en radio’s die allen ionen produceren die niet goed voor ons zijn. De frisse zeelucht en het water helpen ons lichaam en energie te zuiveren en in balans te brengen. “Als er niets is, kan alles ontstaan” Door enkele dagen geen enkele afleiding en beïnvloeding van de buitenwereld te hebben, geen nieuws, email, whatsapp en social media ontstaat er een soort verveling. Een ‘leegte’, een niets. Maar in dat niets kan alles ontstaan. De beste inzichten en creatieve ideeën, songs, kunst en innovaties ontstaan in deze stilte.

 

Triskel Travel daagt je daarom uit om je een paar dagen volledig over te geven aan niets dan de weidsheid van de oceaan, de oneindigheid van de Melkweg tijdens het nachtzeilen en de bijzonder magische ervaring van het samenzijn met dolfijnen en soms zelfs walvissen en orka’s in het wild.

 

Stilte diners op zee tijdens zonsondergang

 

De kracht van stilte wordt nog eens versterkt door stilte diners op zee tijdens zonsondergang. Terwijl de zon langzaam achter de bergen zakt en de contouren van Gibraltar en Afrika zichtbaar worden neemt magische, haast betoverende muziek je mee je binnenwereld in, afgewisseld met complete stilte en het geluid van golven tegen de schuit.

 

Vaak praten we tijdens het eten, zeker als we in een wat groter gezelschap zijn. Maar juist het samenzijn met niets dan water om ons heen, al dobberend in stilte maakt dat je je enorm verbonden voelt met jezelf en met elkaar. Triskel Travel is daarom meer dan een reis alleen; het is een ervaring die wellicht inspireert om op deze manier contact te maken met jezelf en je innerlijke stem en dit mee te nemen in je drukke alledaagse bestaan.

 

 

wellness - zeilreis

 

Wellness zeilvakantie reisaanbieding 

 

De welness retreats vinden plaats op een klassiek jacht op de Middellandse zee tussen Zuid-Spanje en Marokko. Wil je deze magie bijwonen kijk dan eens op www.triskeltravel.nl. Speciaal voor de lezers van Wellness Spots mag ik 15% korting aanbieden. Deze kan je verzilveren door de code TTWELNESS15 in te voeren op de website tijdens het reserveren van je wellness zeilvakantie.

 

UPDATE OKTOBER 2017

Helaas is het momenteel niet mogelijk om een reis te boeken aan boord van het zeilschip. Zodra dit weer mogelijk is zal ik hier een nieuwe update plaatsen.

 

Wil jij wel eens tot rust komen tijdens een wellness zeilvakantie?

0

Leave a comment

  • A wish come true: to swim at Gellért Spa Budapest. It is one of the most famous bath houses in the world!
It was openend in 1918 and when you have a dip in the pool you realise that there is a lot of history overhere and that it's a very special place to visit... Photo by: @sigrid_huisman
  • Life is perfect in a pool like this! 😀
#wellness #wellnesscoach #eatwell #wellneeded #wellnessday #ubud #bali #indonesia #thebaliguru #explore #visitindonesia #chillen #pools #bucketlist #explorebali #dametravel #sheisnotlost #wearetravelgirls✈️ #goodlifeent #perfect #wellnessfitness #wellnessdrink #wellnesspark
  • Enjoy your weekend! What are you doing this weekend?
.
.
.
#wellnessspots #wellness #wellnesscoach #wellnesswarrior #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesstribe #wellnesslife #wellnesslifestyle #wellnessguru #wellnessfitness #barcelona #barcelonagram #barcelonasc
  • Monday, new week, new goals ☺ Hope you all have a great week!
.
.
.
#wellnessspots #wellness
#wellnesscoach #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesswarrior #yoga #yogachallenge #yogaeverydamnday #yogainspiration #yogalove #yogalife #yogalifestyle #wellnessretreat
Follow Wellness Spots

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Last van winterdip? Check deze lamp

___________________________

Verwen jezelf met Scholl Nail Care

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________