Lifestyle

VoorDeThuiswerkers, werken op hotelkamer goed voor mindset!

7 oktober 2023
Voor De Thuiswerkers, werken op een hotelkamer

Een hotelkamer als kantoor! Harmke ontdekte de voordelen van werken op een hotelkamer in Rotterdam met dank aan VoorDeThuiswerkers, een initiatief van hotels en thuiswerkers om elkaar te steunen.

VoorDeThuiswerkers, werken op een hotelkamer

 

VoorDeThuiswerkers is een platform waarmee je een hotelkamer kunt boeken die je kunt gebruiken als kantoor. De achterliggende gedachte is: vooral in coronatijd is zo’n verandering van omgeving op een plek waar je ongestoord kunt werken erg welkom. Misschien kan je thuis de rust niet vinden om geconcentreerd te werken of wil je gewoon eens in een andere omgeving werken.

 

Harmke reisde af naar hotel The Slaak in Rotterdam, een Tribute Portfolio Hotel. Tribute Portfolio Hotels zijn ontworpen voor eigenzinnige reizigers die uit zijn op unieke ervaringen met de focus op uitgesproken design en een bruisende sfeer.

 

♥ Zen aan het werk met een zenbook van Asus

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

Wat is VoorDeThuiswerkers?

 

Is thuiswerken ook voor jou uitdagend? Bijvoorbeeld omdat spelende kinderen, bellende partners of verbouwende buren je uit je concentratie halen? Meer dan 250 hotels in het hele land zijn aangesloten bij VoorDeThuiswerkers.nl en bieden hun werksuites per dag aan voor zeer aantrekkelijke tarieven. Zelf liet ik me dus maar al te graag inspireren door het retro- chique boetiekhotel The Slaak in Rotterdam. Het bleek voor mij de ideale werkomgeving.

 

VoorDeThuiswerkers is in 2020 tijdens de eerste lockdown opgezet om zowel thuiswerkers als hotels door de coronacrisis te helpen, een win-winsituatie. Op VoorDeThuiswerkers.nl zie je hoe je zelf een hotelkamers kunt boeken die is omgetoverd tot werksuite – veilig en corona-proof. In je werksuite heb je alle privacy en kun je je als thuiswerker nu eens in alle rust concentreren op je werk. Bovendien help je zo de hotels om de crisis beter te overleven. Een hotelkamer als kantoor gebruiken kan al vanaf € 30,- per dag!

 

  1. Gebruik de kaart en selecteer hotel op basis van locatie en prijs.
  2. Of vul de plaats, datum en aantal personen in en zoek de beschikbare hotels.
  3. Je kan ook de zoekopties: natuur – parkeren en lunch selecteren tijdens zoeken.
  4. Nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen op de website VoorDeThuiswerkers!

 

De voordelen van hotelkamer als kantoor

 

  • Gun jezelf of medewerkers een break van de thuiswerk-sleur
  • Rust en focus, je eigen werksuites voor hoge(re) productiviteit
  • Vraag naar mogelijkheden voor klanten ontvangen in boardrooms en meeting rooms

 

*Ontdek ook meer over workations, inspannen en ontspannen.
**Werk je extra veel thuis nu en heb je last van je rug? Ontdek onze Backjoy ervaringen.

 

Hotelkamer als kantoor - Voor De Thuiswerkers

 

The Slaak, hotel met internationale allure

 

Op een woensdagochtend reed ik van mijn appartement in Den Haag naar Rotterdam om een dag rustig te kunnen werken in een hotelsuite. Eén ding is zeker, ik ben hier heel erg aan toe! The Slaak is een prachtig boetiekhotel in een gerenoveerd industrieel pand. Op de site VoorDeThuiswerkers kon ik kiezen uit ruim 250 hotels. The Slaak sprong er voor mij uit. De goede recensies die ik over dit vijfsterrenhotel las, droegen zeker bij aan die keuze.

 

The Slaak zit op zo’n tien minuten lopen van het centrum van Rotterdam en het water van de Nieuwe Maas. Het is een hotel met internationale allure, zie ik zodra ik de lobby binnenloop. De lobby is een immens hoge ruimte met rechts van de entree restaurant Didot34 en links de gelijknamige bar met loungegedeelte. Op deze dag – begin maart 2021 – zijn helaas nog strenge lockdown-maatregelen van kracht. Dus is vandaag alleen roomservice mogelijk.

 

Mid-Century Modern-stijl

 

Het Slaakhuys is een monumentaal pand en een schoolvoorbeeld van de ‘Shake-hands’-architectuur, die opkwam na WOII. Deze stroming combineert functionele en natuurlijke materialen met decoratieve elementen. In mijn suite is dan ook veel ruw beton zichtbaar. De bijbehorende interieurstijl is Mid-Century Modern. Die staat voor een stoere, warme look met gouden accenten en weinig poespas. Het hele hotel straalt dit gevoel van luxe uit.

 

Een leuk element in de lobby is het winkeltje naast bar Didot34. Je kunt er opschrijfboekjes, toilettasjes, kamerplantjes en andere hebbedingen kopen. Het boetiekje oogt bijna als een ‘krantenkiosk’ zoals je die in Frankrijk ziet en refereert daarmee aan de geschiedenis van het pand als krantengebouw. De loungebar ziet er uitnodigend uit. Zodra deze weer open mag,  zal ook dit een heerlijke plek zijn voor een overleg of om te ontspannen met een drankje.

 

Werken in hotel The Slaak Rotterdam

 

Loftsuite met ‘writers-desk’

 

Niet getreurd, want ik word vrolijk welkom geheten bij de receptie. Het inchecken gaat snel en efficiënt. Mijn loftsuite bevindt zich op de derde verdieping. Het is een fijne kamer met grote werktafel (‘writers-desk’), een comfortabele stoel in een aaibare groene stof en een handig poefje. Ook is er een loungehoek met leren bank en fauteuil. Gebruik van bed en douche of bad zijn niet inbegrepen, dat is in een werksuite ook niet nodig en het drukt de prijs.

 

De reden dat ik hier ben, is immers juist om een dag ongestoord te kunnen werken. De hoge ramen zorgen voor daglicht. De suite kijkt uit op een woonwijk. In Den Haag woon ik pal tegenover een coffeeshop en naast een Surinaamse toko en dat zorgt voor veel reuring. Hoe gezellig ook, het leidt wel af. De retro-inrichting van deze hotelsuite is heel rustgevend, maar alles behalve saai. Ik voel me meteen senang. Ik klap de MacBook open en ga aan het werk!

 

Heerlijk, iemand die je lunch maak! Brioche met spinazie

 

Intussen laat ik via de receptie een cappuccino bezorgen op de kamer en rond lunchtijd bestel ik Eggs Bendedict. Die horen eigenlijk thuis op de ontbijtkaart, maar gelukkig zijn de keukenmedewerkers zo aardig om deze brioche met spinazie, ei en hollandaisesaus ook als lunchgerecht te bereiden. Het is nu eenmaal een van mijn all time favorites. Ook handig: direct naast het hotel zit een Lidl, dus ook daar kan ik eet- en drinkwaren shoppen.

 

Dat brengt me bij de geschiedenis van het gebouw, dat te boek staat als het Slaakhuys. De hotelsuites waren ooit de burelen van de socialistische krant Het Vrije Volk. Waar nu de Lidl zit, daar was ooit de bijbehorende drukkerij gevestigd en stonden de drukpersen opgesteld. Foto’s op de muur van de supermarkt herinneren aan die tijd. Het Slaakhuys maakte deel uit van de naoorlogse Wederopbouw-architectuur van het zwaar gebombardeerde Rotterdam.

 

werken op een hotelkamer Rotterdam

Uitwaaien in buitenlucht, andere omgeving met wandeling

 

Lunchen en koffie drinken kan gelukkig wel in de loungehoek van mijn eigen loftsuite. Er ligt een schitterend koffietafelboek op tafel over Rotterdam met foto’s van vroeger en nu. Fijn om hier in te bladeren, een moment voor jezelf. Het luxueuze Mid-Century-Modern-design van The Slaak werkt ontspannend en doet me zelfs wegdromen naar mijn buitenlandse reizen. Dat triggert me dan wel weer om niet de hele dag binnen te blijven, maar erop uit te gaan.

 

Dus trek ik de deur van de suite achter me dicht om uit te waaien in de buitenlucht en de omgeving te verkennen. Havenstad Rotterdam met zijn skyline en bruggen lonkt! Ik steek de Willemsbrug over die me met zijn rode bogen even aan de Golden Gate in San Francisco doet denken. Ook passeer ik de Koninginnebrug, een hefbrug die op de Lift Bridge in Duluth, Minnesota lijkt. Zelfs de Erasmusbrug en de Kubushuizen zijn op loopafstand van het hotel. Ook leuk, je kunt slapen in een Kubuswoning Airbnb.

 

*Onderweg ontdekt, Puur Baby Spa, zo leuk!
**Ook gaaf, in de Wijnhaven kan je slapen op de Wikkelboat met Jacuzzi buiten!

 

Omgeving The Slaak Rotterdam

 

In alle rust zoomen en werken op hotelkamer in Rotterdam

 

Tijdens het werken op de hotelkamer heb ik een Zoom-meeting gepland staan met een Belgisch bureau. Ook dat gaat voorspoedig. De wifi werkt goed en in deze goed geluiddichte ruimte heb ik geen last van straatlawaai zoals soms in mijn Haagse appartement in het Zeeheldenkwartier. Het is al donker als ik in de auto stap en terugrijd naar Den Haag. Mijn auto kon ik zolang kwijt in de Lidl-garage naast het hotel. The Slaak is ook makkelijk te bereiken met fiets, metro en tram.

 

Hoe kijk ik terug op mijn dagje uit? Ja, zo heb ik het wel ervaren! Verandering van spijs doet eten, dus ik vond het hoe dan ook al heel inspirerend een dag in een andere stad te zijn en in een andere setting. De kamer voldeed aan de verwachtingen en de medewerkers van The Slaak waren allemaal even vriendelijk en stonden open voor een praatje. Ik kan zo’n werksuite echt iedereen aanbevelen die ongestoord wil werken én nieuwe inspiratie zoekt!

 

Hotelkamer als kantoor

 

Een hotelkamer als kantoor, zou jij gaan werken op een
hotelkamer om even in een andere omgeving te zijn?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots