Overnachten, Spa & Sauna

Winter wellness Serre Chevalier, Monetiers les Bains

19 januari 2016

Stomende sauna’s om je spieren te ontspannen. Warme baden die je huid doen tintelen na een dag in de kou op de piste. Relaxruimtes om uit te rusten na alle inspanningen. Sneeuwvlokken die op je frisse gezicht dwarrelen terwijl je bubbelt in een van de buitenbaden. Dat is wellness in een wintersportgebied.

 

Winter wellness Serre Chevalier, Monetiers les Bains

 

In het zuidelijke deel van de Franse Alpen ligt de wintersport streek ‘Serre Chevalier’. De wijken Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains herbergen in totaal 13 dorpen. Monêtier les Bains grenst aan het Parc National des Ecrins en is met 1500 meter het hoogst gelegen dorp. Monetiers les Bains is beroemd vanwege de natuurlijke bron die hier ontspringt. De twee warmwaterbronnen met temperaturen van 34° C en 38°C graden werden door de Romeinen ontdekt. In die tijd stond het dorp bekend onder de naam ‘Stabatio’ dat genezing betekent.

 

Winter wellness Serre Chevalier, Monetiers les Bains

Wellness Spot en Faciliteiten Les Grands Bains

 

De thermen Les Grands Bains zijn in 1999 volledig gerenoveerd en er werd zelfs een nieuw thermisch bad geopend. Het aqua thermaal centrum heeft zowel binnen- als buiten zwembaden met een oppervlakte van in totaal 300 vierkante meter. De zogenoemde “Romeinse Trilogy” kan je ervaren in het ‘frigidarium’, de koud water grot, in het ‘tepidarium’, de warm water grot en in het ‘caldarium’, de heet water grot.

 

Ook zijn er diverse mineraalbaden en een hammam ruimte. In de “Romano-Irish” ruimte, die uitsluitend toegankelijk is voor volwassenen, kan je de Romaanse warm water baden of de hete en droge Ierse baden ervaren. De baden zijn in de 19e eeuw ontworpen door de Ierse arts Richard Barter.

 

Uiteraard kan je ook afspraken maken voor diverse spa behandelingen. In het restaurant ‘Terrasse des Grands Bains’ kan je nagenieten met een drankje en een panoramisch uitzicht op de gletsjers van Ecrins. Ik kan het iedereen aanraden om na een dag op de piste te gaan ontspannen. Bubbelend in een buitenbad met uitzicht op de besneeuwde bergen is voor mij het ultieme wintersport relax moment.

 

Winter wellness in Serre Chevalier, Monetiers les Bains

 

Meer informatie over Les Grands Bains:
Openingstijden Les Grands Bains: maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 23.00 uur, dinsdag en donderdag tot 23.00 uur. Reserveren kan via de website, via e-mail of telefonisch.

 

Hou jij van winter wellness tijdens de wintersport?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots