Huid tips voor vrouwen in de winter

Winterdip? Tips om weer helemaal op te laden

Heb je het moeilijk gehad met Blue Monday en/of last van een winterdip? Check de anti winterdip tips om weer op te laden.

Tenminste dat hopen wij natuurlijk en zo niet, dan raden wij je aan om professionele hulp in te schakelen. Dat is niets om je voor te schamen, je bent de enige die goed voor zichzelf kan zorgen.

Winterdip tips om weer op te laden

De sneeuw smolt, Blue Monday kwam eraan, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar en tot overmaat van ramp ook nog een avondklok. Maar Blue Monday is aan ons voorbij gegaan, maar de dagen zijn nog steeds kort, koud en guur en dan zitten we ook nog eens middenin een lockdown. Dit jaar kan je nog meer last hebben van een winterdip dan andere jaren.

De sneeuw die op sommige plekken in Nederland viel de afgelopen dagen zorgt ervoor dat mensen massaal naar buiten en genieten van de kleine momentjes die het leven soms zo fijn maken. Maar het lukt natuurlijk niet altijd om jezelf op te peppen, de moed erin te houden etc. En dat geeft niet, je mag best een baaldag hebben. Het wordt pas een probleem als het een probleem voor jou is.

Wij hopen je met deze tips te inspireren. Helaas hebben wij niet dé oplossing maar wellicht wel een bijdrage. En zoals wij in de intro al schreven, zijn dit dingen die je niet helpen? Zoek dan professionele hulp want jij bent zelf de enige die iets aan een situatie kan veranderen. En misschien niet aan de situatie zelf maar wel aan hoe jij met de situatie omgaat.

Hopelijk heb je niet naast een winterdip ook nog last van een persoonlijke economische crisis vanwege alle maatregelen. Want jezelf trakteren op iets leuks helpt als tip tegen een winterdip. Maar ja, dan moet je natuurlijk wel wat geld te besteden hebben. Gelukkig zijn er ook nog een aantal gratis dingen die je kan doen waar je hopelijk even van gaat stralen tijdens je winterdip. Hopelijk heb jij iets aan onze anti winterdip tips om weer op te laden.

 1. Ga naar buiten, beste is zo vroeg mogelijk in het eerste daglicht
 2. Kijk naar je eetpatroon, zorg dat je gezond eet en vooral ook op tijd eet
 3. Zorg dat je blijft bewegen, loop eens extra in huis, ga naar buiten, leeg de brievenbus
 4. Wees lief voor jezelf, pak je nachtrust, creëer op tijd een rustmoment voor jezelf en eet gezond.
 5. Kijk naar mogelijkheden om jezelf ergens op te verheugen, dagje weg, naar een vriendin een weekend weg.
 6. Weet je het even allemaal niet meer? Maak er een gewoonte van om elke dag iets op te schrijven wat je wél leuk vind

*Lees hier alles over een Anti Winterblues lamp.
**Bekijk ook deze tips om je mentale gezondheid te verbeteren.
***Ontdek hoe werkt lichttherapie en onze persoonlijke ervaringen met een lichttherapiebril voor thuisgebruik.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Lichttherapiebril thuisgebruik ervaringen

Zorg goed voor jezelf thuis

Het is een tijd waarin wij allemaal heel veel thuis zijn. Zorg dat je huis een thuis is en een plek waar je tot rust kan komen zodat je ook thuis kan ontspannen. Een fijne plek is zo belangrijk.

*Creëer zelf een me-time moment thuis.
**Lees al deze tips voor thuis ontspannen
***Zorg goed voor jezelf met deze praktische en gezonde huid tips voor vrouwen in de winter.

Tips voor thuis ontspannen

Uitwaaien aan het strand, in de stad of in de natuur

Frisse lucht is goed voor je! Ga in elk geval elke dag even naar buiten, al is het maar een half uurtje. Even de buitenlucht in en fysiek bezig zijn. Je kan er mindful wandeling van maken of gewoon genieten van wat je ziet of met een doel gaan wandelen.

Ik woon in Den Haag bijvoorbeeld en ging de afgelopen tijd op zoek naar ‘verborgen plekjes in Den Haag’, naar plekken dus waar ik het bestaan helemaal niet vanaf wist, super leuk! Is er veel Street Art bij jou in de buurt, maak zelf een route en ga overal kijken. Of ga dieren spotten, zo plan ik regelmatig een wandeling ergens anders om er even uit te zien en bijvoorbeeld op zoek te gaan naar de Konikpaarden in Nederland.

*Ga ergens mindful wandelen in de natuur in Nederland.
**Bekijk ook deze tips om je mentale gezondheid te verbeteren.

Winterdip tips om weer op te laden

Genieten van leuke dingen

Ja maar…! Daar heb je helemaal niets aan. Kijk naar wat wel kan en probeer jezelf er toe te zetten iets leuks te gaan doen. Heb je nog wat geld in deze crisis te besteden? Trakteer jezelf dan op een nachtje, weekend – of zelfs weekje weg in Nederland in een fijn hotel met wellness faciliteiten. Of ga naar een van de beste privé sauna in Nederland, privé sauna’s zijn namelijk wel nog steeds open.

Lekker uitwaaien aan de kust in Scheveningen of in Zeeland, de heide op, op de Veluwe of in Salland, de bossen in, in Drenthe of een leuke stadswandeling. Stap in de auto en volg een van de mooiste autoroutes in Nederland.

*Beste privé sauna in Nederland.
**Hotels met een bubbelbad op de kamer

Beste privé sauna's van Nederland

Winterdip symptomen

Voel je je anders dan anders maar weet je niet zeker of het een winterdip is of iets anders? Onderstaand zie je de meest voorkomende winterdip symptomen. Maar hou er rekening mee, wij zijn geen artsen of dokters dus voel je je niet goed en bij twijfel, raadpleeg altijd een arts.

 • Voel je je somber?
 • Heb je nergens zin in, passief gevoel?
 • Ben je erg vermoeid, wil je het liefste zo lang mogelijk slapen of in bed blijven liggen en ben je in de ochtend nog moe?
 • Kan je je moeilijk concentreren en ben je heel snel afgeleid?
 • Ben je prikkelbaar? Snel geagiteerd en word je boos om weinig?
 • Heb je juist meer of minder behoefte aan eten, intimiteit of sociale contacten?

Hopelijk heb jij iets aan deze anti winterdip tips om weer helemaal op te laden!
En zo niet, je kan ons altijd een bericht sturen, ook wij hebben last gehad van een dip.

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons