Lifestyle, Overnachten

Wellness tip: woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië

14 augustus 2018
Woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië

Wil je even helemaal tot jezelf komen in een omgeving waarin je niet wordt afgeleid? Denk dan eens aan een woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië.

 

Woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië

 

Waarom een woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië een aanrader is? Omdat de omgeving zich uitstekend leent om je even af te zonderen, er geen stoorzenders zijn, je schone lucht kan opsnuiven, en het een unieke plaats is om naar jezelf te komen. Rust, niets anders dan zand, bergen, rotsen, eindeloze vlakten, kloven, kleuren, sterren, melkweg, struikjes, kamelen en veel niets, leegte.

 

Het is even wennen aan het ritme van de woestijn waar geen klok nodig is om ergens op tijd te zijn. De zon schijnt bijna iedere dag en je zal merken dat je toch relatief snel doorhebt in welk dagdeel je op dat moment leeft.

 

Wat ervaar je tijdens een woestijn retraites?

 

De eerste dag is wennen. Je hebt nog veel onrust in je hoofd. Je denkt misschien aan thuis, je vraagt je af waarom je gekozen hebt om in de woestijn van Jordanië te zijn. Misschien ga je je zelfs vervelen en krijg je de neiging om maar iets te gaan doen. Alles is anders dan het dagelijks leven thuis. Bedenk goed dat er zoveel te ontdekken is in jezelf en dat juist dat nader bestudeerd kan worden tijdens een woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië.

 

En dan ineens, tijdens dag twee of drie, merk je dat er momenten zijn dat je helemaal gedachteloos bent. Dat die altijd maar malende gedachten stil zijn. Dat je gewoon bent waar je bent en geniet van het moment, van de woestijn en van jezelf. Met steeds langere periodes van leegte begin je weer te voelen, te ruiken, te proeven en te luisteren naar de oorverdovende stilte.

 

Je komt los van gedachten en je leert de ‘leegte’ omarmen…

 

Je gezichtsvermogen wordt steeds scherper want je gaat meer opmerken van wat er om je heen gebeurd. Je intuïtie en ziel zijn blij dat ze zich mogen manifesteren en dat ze “gehoord” worden. Je ego laat zich minder prominent horen, de overvloedige liefde uit je hart neemt je mee op de golven van blijdschap, van geluk en van happiness.

 

Blijf je langer in de woestijn? Dan gaan er andere processen werken. Er zijn bepaalde plaatsen in de woestijn die meer energie en kracht uitstralen. Hier kun je zonder dat het je raakt, diepgewortelde problemen of angsten of dingen die je bezig houden onder ogen zien. De “leegte” van je omgeving en los van je dwingende gedachten maakt dat je veel helderder deze situaties kunt beleven. Je kunt bepalen of je dat nog langer in je leven wilt houden of er op een andere manier naar wilt kijken.

 

Baad je in het zand van de woestijn, in de zon,
in de leegte, in de volheid en het uniek zijn.

 

In de stilte en de rust komen er ineens oplossingen te voorschijn waar je nog niet eerder aan hebt gedacht. Of waar je wel mee bezig was maar niet durfde te geloven of aan te pakken. De woestijn is ongenaakbaar, hard, heeft ruwe kanten die resoneren met jouw diepste angsten. De woestijn is ook lieflijk, zacht en gevoelig en zal je helpen om je sterk te laten zijn om alles onder den te zien wat je dwars zit.

 

Wist je dat ook Bedoeïenen die met hun gezin in een huis wonen heel regelmatig een paar dagen de woestijn in gaan om dieper tot hun essentie van bestaan te komen? Soms is het nodig om je los te maken van het dagelijkse leven, vanwege ziekte, burn-out, schrijvers block, twijfels, angsten of andere dingen die ervoor zorgen dat je niet verder vooruit komt. Dan heb je een moment van stilte nodig om tot je door te laten dringen. Na een tijdje kun je dan weer verder. Vaak ga je daarna veel sneller als daarvoor. Tijdens de reis wordt je omringd door Bedoeïenen, mensen die de woestijn in al haar vormen kennen. Bedoeïenen nemen je mee op jouw reis en ondersteunen en begeleiden je, vertellen over hun leven in de woestijn, nemen je mee in hun leven in hun verhalen.

 

Naarmate de tijd verstrijkt in de woestijn is er geen tijd meer die doortikt. Je bent een deel geworden van de woestijn. Iedere voetstap heeft een verandering teweeg gebracht die onomkeerbaar is. De gedachte daaraan houd je vast als je terug gaat naar wat jij je thuis noemt. Zelfs jaren na een langere woestijnreis hoef je alleen maar je ogen te sluiten om er weer even te zijn.

 

Je voelt je één met de woestijn…

 

Je mag helemaal je zelf zijn, er zijn geen(voor)oordelen, niemand die je terecht wijst, je kunt geen fouten maken. Alle wijsheid zit al in jezelf. In de woestijn waar je geen verplichtingen hebt kan die innerlijke wijsheid gaan stromen en naar buiten komen. Je voelt wat er binnen jou leeft, je vindt de woorden om deze naar buiten te brengen. Je komt in contact met de intuïtie die je heel helder verteld wat jij verwacht van het leven. Je diepste gedachten presenteren zich aan je, wetend dat het nu de tijd is dat ze aan het licht mogen komen om er iets mee te doen.

 

Tussen al die hoge rotsen, ruw, lieflijk, hard en zacht ben jij een heel klein wezentje dat er mag zijn. Dat omarmd wordt door de woestijn, deel uitmaakt van het diepste zijn. Zoals dat er al duizenden jaren is.

 

Wees welkom in de woestijn om het grootste cadeau aan jezelf in ontvangst te nemen. Jouw eigen zelf, jouw eigen ik. Niet degene die je pretendeert te zijn of die de projecties van anderen aan het reflecteren is. Jij bent belangrijk, jij mag er zijn.  Laat die mooie vlinder maar uit de cocon kruipen.

 

Retraites in Wadi Rum Jordanie

 

Mogelijkheden woestijn retraites in Wadi Rum 

 

Tijdens een retraite ga je weer echt voelen, ruiken, proeven, zien en horen. En kom je tot je oorspronkelijke intuïtie waar je vanaf nu op kunt vertrouwen. Het leven in de woestijn kun je als primitief zien, of als rijkdom. Luxe vind je in een heerlijke maaltijd, in het samen zijn met de Bedoeïenen en andere gasten rond het kampvuur, in het kijken naar de miljoenen sterren, de Melkweg zien, in water dat er altijd is of in het vinden van een steentje, een takje dat je als een waardevol kleinood wilt bewaren.

 

Je gaat ontdekken dat niets is wat het lijkt. Dat er altijd weer een diepere laag tevoorschijn komt, als een fata morgana die je wel kunt zien maar die niet brengt wat je denkt dat je ziet of voelt. Ontdek je lichaam, je emoties, je ziel, je spirituele leven.

 

Een pas op de plaats om naar je zelf te keren om er veel sterker en “wijzer” uit te komen. Een enorme stimulans, een energie-bad, een leegte die je nog lang daarna zult voelen. Ontdek je zelf in de woestijn. Voel het zand tussen je je tenen, voel de ruwheid van de stenen en de rotsen, aanvaard de zachtheid en de liefde die de woestijn je schenkt. Kom in eenheid met de universele energie van moeder aarde en het heelal.

 

 1. Wellness met Bedoeïenen massages;
 2. Wandelen met- en rijden op kamelen;
 3. Samen zijn met paarden, in eenheid met de gezamenlijke kudde.

 

Woestijn retraite

 

Ben jij toe aan een woestijn retraite?

 

Denk je na het lezen van dit uitgebreide verhaal, ‘ja, dat wil ik ervaren’. Wellness Spots redacteur Brenda van den Brink woont in Jordanië en organiseert onder andere retraites in de woestijn van Jordanië. Brenda schreef eerder twee artikelen die zeker ook de moeite waard zijn om te lezen en je te laten inspireren over de wellness mogelijkheden in Jordanië.

 

 1. Arabische massages in woestijn van Jordanië
 2. Wellness reis naar de Ma’in Hot Springs in Jordanië

 

Beantwoord jij de onderstaande vragen één keer of vaker met een ‘nee‘? En zou je dat diep van binnen eigenlijk wel willen? Laat de vragen en de tekst op je in werken, er komt een moment dat je ineens denkt; ‘ja, dat ga ik doen en dat wil ik ervaren‘.

 

Durf jij als een kind in het zand te rollen?

Denk jij bij woestijn alleen aan zand, zandduinen, eindeloze vlakten met zand en nog meer zand? Dan kan het zijn dat je bedrogen uitkomt. Het kind dat altijd in jou aanwezig blijft mag weer spelen.

 

Durf jij in het diepe te springen?

Wil jij je leven veranderen, alles achter je te laten om de weg naar je zelf te vinden. Even los van alles, de lucht in springen, een paar seconden in het niets te zweven om vervolgens te landen op een plaats waar je nooit van hebt kunnen dromen? Jouw droom om even uit de realiteit te stappen kun je waarmaken.

 

Durf jij uit je comfortzone te stappen?

Zomaar alles loslaten. Nieuwe ervaringen bijschrijven, oude overtuigingen loslaten. Een nieuw avontuur aan te gaan waarvan je niet weet wat het je zal brengen? Hier hoef je even niet alles van te voren te regelen, je mag de controle loslaten en je wentelen in niets anders dan je zelf. Heb vertrouwen dat er voor je wordt gezorgd.

 

Durf jij nog zonder telefoon en wifi te leven?

Kun je dat nog? Niet ieder moment als je een bliepje hoort, stiekem even kijken wie/wat er is? Je telefoon diep wegstoppen om zelf je ervaringen te maken en ten volle te beleven. Zonder dat de hele wereld mee hoeft te kijken? Je mag even helemaal contactloos door het leven gaan, met alle aandacht voor je zelf en je omgeving om tot nieuwe inzichten te komen. Om te ontdekken wat werkelijk belangrijk is in het leven.

 

Durf jij je verslaving los te laten?

Werken, bezig met anderen, alcohol, roken, gamen of iets anders waar je jezelf steeds op betrapt dat je het nodig hebt om te (over)leven. Je mag je verslaving even op vakantie sturen om te zien wat je echt nodig hebt om het leven te omarmen. Wie weet heb je geen verslaving meer nodig en kun je je verliezen in iets anders.

 

Durf jij voor jezelf op te komen?

Doe je vaak wat anderen van je verwachten, moet je veel van jezelf omdat een ander het niet doet of omdat je wilt dat anderen een goede indruk van je krijgen/hebben? Je mag kiezen voor je zelf, wat zou je willen als er geen ander over je schouder meekijkt.

 

 

Wellness reis Jordanië

 

Jordan Desert Journeys

 

Wil je zelf een rondreis maken en een paar dagen in de woestijn vertoeven? Wil je wellness tips ontvangen die specifiek op jou van toepassing zijn? Gastredacteur Brenda die dit artikel heeft geschreven woont in Jordanië. Zij kan speciaal voor jou een wellness reis met of zonder woestijn retraite op maat maken. Op haar website ‘Jordan Desert Journey’s vind je alle informatie voor een wellness reis Jordanië op maat.

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Yvon

  22 augustus 2018 at 11:43 Beantwoorden

  Gaaf!!

  1. Henriette

   22 augustus 2018 at 19:29 Beantwoorden

   Leuk dat je het artikel hebt gelezen Yvon! Vind je het gaaf voor jezelf of voor klanten?

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots