Woolness, een wolbad op Texel

Woolness, geniet van een wolbad op Texel!

Op zoek naar een origineel wellness vakantie idee in Nederland? Wat dacht je van ontspannen op Texel, oftewel Woolness, een wolbad op Texel?! Kom tot rust in de schapenwol en ervaar net als Frank hoe dat is.

Ontspan in Spa Woolness, een wolbad op Texel

Woolness, een wolbad op Texel is een lokale ervaring. Nergens anders in Nederland wordt een wellness belevenis aangeboden zoals een wolbad. Ontspannen in een hooibad dat kennen wij wel, dat is populair in Zuid-Tirol. De voordelen van een wolbad op Texel zijn:

  1. Verwarmend: goed voor spieren en gewrichten.
  2. Wolvet (lanoline): maakt uw huid zacht en is helend.
  3. Temperatuur verhoging: afvalstoffen worden afgescheiden.
  4. Ontspannend: een gevoel van geborgenheid en minder spanningen.

Zilte zee wind waait. Waait de haren in de war.
Warrige wol met vet. Vet cool, warm wol bad.”

“Ans Kikkert”

Frank ging met zijn vrouw een weekend weg naar Texel en vertelt ons over zijn wellness belevenis met wol. Wil je meer weten over woolness? Bekijk dan hier de website van Woolness Texel.

♥ Ontdek meer originele wellness vakantie ideeën in Nederland.
Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid bij Boutique Hotel Texel.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Hoe ontdekte jij het wolbad op Texel?

Wij gingen een lang weekend weg naar Texel en voor vertrek zochten wij via internet naar wat er allemaal te doen en te zien is op Texel. Zo ontdekte wij ook dat er een Woolness, wolbad op Texel is. Wij gingen in 2019 naar Texel, het laatste weekend voor het drukke kerstweekend dat zou aanbreken, nog even samen ontspannen.

Ontspan in Spa Woolness, een wolbad op Texel

Waarom koos je voor een Spa Woolness beleving?

Als wij op reis gaan vinden wij het altijd leuk om iets bijzonders en lokaal te doen. Dat kan een lokale lekkernij zijn maar ook een belevenis. Ontspannen op Texel hadden wij wel behoefte aan en als het dan typisch Texels is om Woolness te ervaren, dan willen wij dat ervaren.

Wolbad op Texel

Hoe heb jij het wolbad ervaren?

Het was een aparte ervaring, je gaat in het wolbad op Texel liggen en je bent benieuwd wat komen gaat. Ik vond het wel heel rustgevend en lekker warm. Ik ben zelfs een beetje in slaap gedommeld. Dat is wel lekker ontspannen, zeker in de winter.

Wij kozen voor de ‘Duo Woolness behandeling’ van 60 minuten. Waarom weet ik niet, een wolbad zegt eigenlijk al genoeg maar toch had ik ook iets van een soort massage met wol verwacht.

Woolness, een wolbad op Texel

Wat vind je van de prijs ten opzichte van de beleving?

Wij vonden het een bijzondere belevenis en leuk om te ervaren. Wij werden beiden in een apart wolbad, eigenlijk een soort wolbed ingestopt. Vervolgens werden onze voeten gemasseerd met massageolie. Na de voetmassage mochten wij nog zo’n 30 á 40 minuten wegdromen in ons wolbad voordat de tijd erop zat van 60 minuten. Na de behandeling kregen wij een warme kop thee en was het tijd om te gaan.

Wel hadden wij de wellness belevenis iets specialer verwacht qua aandacht, misschien meer dimming van het licht en wat rustgevende muziek (of rustgevend geblaat van schapen haha) en toch ook meer handelingen op het lichaam, zoals een massage door een therapeut met wol in haar handen. Misschien wel doordrenkte schapenwol vol met massageolie.

Sliep je ook in Hotel Texel of was je een daggast?

Wij sliepen in een hotel in de buurt van Hotel Texel. Achteraf gezien zouden wij na de behandeling liever bij Hotel Texel hebben geslapen omdat je dan na je wolbad direct naar je hotelkamer kan in je badjas. Nu waren wij nog een beetje dromerig en moesten wij door de winterse kou weer naar buiten naar ons eigen hotel.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid bij Boutique Hotel Texel.

“Wellness op sien Tessels”

Heb je nog tips voor mensen die dit ook willen beleven?

Een weekend weg en ontspannen op Texel kunnen wij sowieso aanraden, het is een heerlijk eiland! De Woolness, wolbad op Texel vinden wij een prijzige wellness ervaring maar het was wel leuk om te beleven.

Als je kies voor deze wellness belevenis zorg dan dat je ook gewoon in Hotel Texel overnacht. Kies voor een woolness behandeling in de avond, dan kan je lekker naar je kamer daarna en in slaap vallen onder de schapenwol, oh nee, onder je hotel dekbed.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid bij Boutique Hotel Texel.

Ontspannen op Texel

Zou jij ook wel eens willen ontspannen op Texel?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen