Overnachten, Spa & Sauna

Yoga en wellnessweekend Nederland in Hilton Soestduinen

20 september 2020

Wil je even tijd voor jezelf om de balans terug te vinden? Denk eens aan een yoga en wellness weekend in Nederland. Zo’n weekend kan echt even de tijd en ruimte geven die je nodig hebt.

Yoga en wellness weekend Nederland

 

Voel je je moe en niet helemaal meer in balans? Ben je de alledaagse beslommeringen zat en wil je eens even een paar dagen de tijd nemen voor jezelf. Jezelf op een zachte en liefdevolle manier een reset geven en weer vol energie met hernieuwde inzichten er weer tegenaan? Of gewoon jezelf een paar dagen me- time gunnen? Reserveer maar vast een weekend vrij en kijk wat een yoga en wellness weekend Nederland in Hilton Soestduinen voor jou kan betekenen.

 

“Maak tijd voor jezelf “

 

Het is zover. Het weekend waarin ik mezelf een paar dagen lang overgeef aan het moment. Een compleet verzorgd yoga en wellness weekend waarin ik voor mijzelf terugkeer in mijn eigen kern, op zoek ga naar de balans tussen lichaam en geest en mijzelf wil verrijken met allerlei nieuwe inzichten. Dit doe ik niet alleen. Samen in een groep van lieve mensen onder de bezielende begeleiding van yogadocente Annette Paulich beleven wij deze innerlijke reis tijdens een weekend in het Hilton Royal Parc Soestduinen.

 

Vrijdagmiddag check ik in aan de balie van het Hilton Royal Parc in Soestduinen. Het yoga en wellness weekend zal de komende drie dagen in dit fijne hotel plaatsvinden. Ik word vriendelijk ontvangen en krijg mijn kamer toegewezen. Ik sliep in een King Deluxe kamer. Een heerlijk ruime kamer met hoge ramen, een Kingsize bed en zithoek. De badkamer is ruim met een bad en een aparte inloopdouche cabine. Aan de kamer zit een ruim zonnig balkon die deels uitkijkt over het parkeerterrein en de golfbaan. Een fijne plek voor dit weekend.

 

Op het bureau ligt een folder van het arrangement en een briefje met een handgeschreven tekst van Annette waarin zij mij welkom heet. Daarbij ligt een inspiratiekaartje en een hartverwarmende zakje kruidenthee. Ik haal eens diep adem bij het zien van dit warm welkom en voel mezelf meteen in een fase van ontspanning glijden. Dit beloofd veel goeds voor het weekend. Aangezien ik op tijd ben en wij ons pas om 1700 uur hoeven te verzamelen voor de kennismaking en eerste workshop, installeer ik mijzelf op de kamer en ga daarna op het balkon zitten. Genieten van de zon, het uitzicht en een heerlijk kopje hartverwarmende thee.

 

“Voel je als een koning(in) in de heerlijke kamers van Hilton Royal Parc Soestduinen”

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

Een luxe wellness weekend alleen

 

Deluxe King kamer - Hilton Soestduinen

 

Een beetje onwennig maar met volle zelfvertrouwen loop ik de zaal binnen en zoek voor mezelf een fijn plekje uit. Al snel komt Annette naar mij toe om even kort kennis te maken. Ik ben meteen gefascineerd door de uitnodigende warme uitstraling van haar. Wanneer iedereen aanwezig is doen wij een korte voorstelronde met elkaar. Ook al ken je elkaar pas net, toch voelt het heel snel vertrouwd en veilig.

 

We starten met de yoga workshop met het thema aarden gevolgd door een 30 minuten durende adem- sessie. De yoga stijl die gedurende dit weekend uitgevoerd wordt is Dru Yoga. De essentie van Dru Yoga heeft als doel het verlichten van stress en het vinden van de eigen balans binnen de druk van ons moderne maatschappij. Door het versterken van onze core- stability, draagt het bij aan een positieve levenshouding. Je vergroot je innerlijk kracht en verjongd de ziel.

 

De les is als volgt opgebouwd:

 

 1. Het activeren van het lichaam;
 2. Het losmaken van energie blokkades door middel van vloeiende yogahoudingen gecombineerd met eenvoudige strekkingen;
 3. Reeks klassieke yogahoudingen uit de Hatha yoga gericht op een thema;
 4. Ontspanning en/ of ademhalingsoefening.

 

“Dear stress, it is time to let you go”

 

Na de eerste workshop waarbij wij in vloeiende en soepele bewegingen de yoga oefeningen uitvoerden en afsloten met een ontspannen ademsessie voelde ik mij volledig relaxt. Ik realiseerde mij ineens dat het lang geleden is dat ik mij zo vredig en ontspannen heb gevoeld. Alsof ik in mijzelf een deurtje heb geopend die door hectische omstandigheden lang gesloten is gebleven maar ik het mijzelf gun om lief voor mijzelf te zijn en weer te kunnen genieten. Aan het einde van de eerste dag gaan we met de gehele groep dineren in het restaurant van het Hotel. We drinken nog een gezellig wijntje na en gaan moe maar voldaan slapen.

 

Yoga en wellness weekend Nederland

 

Yoga arrangement Soest

Yoga en dan healthy ontbijt bij Hilton Soestduinen

 

Dag twee begint al vroeg. Om 08.00 uur start te yoga workshop. De opbouw is hetzelfde als de dag ervoor maar dan met andere oefeningen met het thema zelfvertrouwen. Na deze ochtend workshop gaan wij gezamenlijk ontbijten in het restaurant van het hotel. Er is heel veel keuze met allerlei verse producten. Vers gebakken brood, vers fruit, vers geperste sappen en yoghurt. Een groot aanbod aan zoet beleg maar ook hartig zoals scrambled eggs, saucijzenworstjes, gegrilde tomaatjes en mini pannenkoeken. Kortom teveel om op te noemen en ik heb lang niet alles kunnen proeven.

 

“Lekker genieten van een vers bereid ontbijt doet de mens goed”

 

Healthy ontbijt bij Hilton Soestduinen

 

Na het ontbijt verzamelen we weer bij de zaal. Het is tijd voor de stiltewandeling. In de zaal geeft Annette uitleg over het doel van de stiltewandeling en krijgen we een routekaart mee. De stiltewandeling wordt op eigen gelegenheid uitgevoerd, niets moet en alles mag zolang je maar met bewuste aandacht in het hier en nu wandelt. In je eigen tempo genieten van de natuur en bewust worden hoe het met je gesteld is. Wandelen met aandacht, met de natuur als spiegel.

 

Halverwege mijn wandeling heb ik een rustpauze waarbij ik midden op een zandvlakte bij een prachtige boom een kopje thee drink en de aandacht op mezelf richt. De frisse lucht, de prachtige omgeving en de zachte warme lichtstralen van de zon brengen een serene stilte in mijn hoofd en voel ik mijn lichaam ontspannen. Ik geniet van dit moment…

 

“Geniet in diepe stilte van de natuur en laat al je gedachten met de wind meewaaien”

 

Stiltewandeling Soestduinen

 

Wandelen in Soestduinen

 

Er zijn tal van mooie wandelroutes te vinden in Soestduinen. Bijna de helft van de oppervlakte van de gemeente Soest bestaat uit bossen, hoge zandgronden, duinen, polders en veengebied. De Soesterberg ligt midden op de Utrechtse Heuvelrug.

 

 1. Download hier een paar wandelroutes in de omgeving;
 2. Download de Heuvelrug app, beschikbaar in iTunes en Google Play Store.

 

Wandelen in Soestduinen

 

Health Club en Wellness van Hilton Soestduinen

 

Na de stiltewandeling is er nog genoeg tijd voordat de volgende yoga workshop begint. Ik besluit om even een paar uurtjes te relaxen in de Wellness van het hotel. Beneden in het hotel is het wellness gedeelte met de volgende faciliteiten:

 

 • Zweedse Sauna;
 • Turks stoombad;
 • Zonnebank;
 • Voetenbad;
 • Relaxgedeelte;
 • Zwembad;
 • Fitnessruimte.

 

Daarnaast is er een Beauty Centre waar je verschillende Spa Treatments kan boeken waaronder een gezichtsbehandeling, volledige lichaamsbehandelingen en verschillende soorten massages. Ook zijn er gezichtsbehandelingen speciaal gericht op de mannenhuid. Er zijn in de wellness handdoeken en verse watertaps aanwezig.

 

Aan het einde van de middag van dag twee is de yoga workshop met het thema balans. Aansluitend weer een adem- sessie van 30 minuten. De rest van de avond is op eigen gelegenheid vrij te besteden. Er zijn in de omgeving van Soestduinen meerdere eetgelegenheden maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het hotel te blijven en te dineren in het restaurant.

 

“ In Engelse stijl met een drankje nagenieten van de dag in de Orange bar “

 

Health Club en Wellness - Hilton Soestduinen

 

Hilton Soestduinen

 

Yoga workshop, complete ontspanning

 

De volgende dag start om 08.30 uur de yoga workshop met het thema; ‘ontspannen‘ en sluiten we af met gezamenlijke meditatie. Aansluitend daarop gaan we voor de laatste keer gezamenlijk ontbijten en is het tijd om uit te checken en weer terug te keren naar de dagelijkse bezigheden van de dag. Na het uitchecken mag je nog de rest van de dag gebruik maken van alle faciliteiten die het hotel biedt. Ik kies ervoor om lekker naar huis te gaan en thuis nog even het gevoel van volkomen relaxt zijn voort te zetten.

 

Yoga workshop Soest

 

Een luxe wellness weekend alleen raad ik iedereen aan

 

Door omstandigheden die zich voordoen met werk of in privé zijn wij soms geneigd streng te zijn voor onszelf. Een soort overlevingsmechanisme om toch door te kunnen gaan waarbij je over je eigen grenzen gaat met als gevolg dat je vermoeid raakt, niet lekker in je vel zit en niet meer in balans bent met lichaam en geest. Het programma wat er in dit wellness yoga weekend wordt aangeboden is in goede balans.

 

De Yoga workshops en adem- sessies afgewisseld met momenten voor jezelf in de wellness faciliteiten van het Hilton Royal Parc of de prachtige omgeving van Soestduinen zorgen ervoor dat je het gehele weekend relaxt doorbrengt en met nieuwe inspiraties, inzichten en hernieuwde energie er weer tegenaan kan. Voor mij het perfecte moment om  jaarlijks terug te keren voor een liefdevolle reset van  lichaam en geest.

 

Een luxe wellness weekend alleen

 

Meer dan yoga arrangement bij Hilton Soestduinen

 

Annette Paulich is een prachtige vrouw met een warme uitstraling en een zachte vriendelijke blik in de ogen die je liefdevol aankijken wanneer zij praat. Zij is geschoold en actief in Dru yoga, Kinder yoga, Raja yoga, Ilahinoor, Reiki, Hartcoherentie en Energetische massage. In de basis voert zij haar praktijk uit in Soest.

 

Ben jij geïnspireerd door dit artikel en wil je ook graag een yoga en wellness weekend ervaren om weer helemaal in balans te komen met lichaam en geest? Check de link voor het volledige programma van het yoga en wellness weekend. Inschrijven kan via: anette@meerdanyoga.nl of door te bellen naar: 06-19919929.

 

Annette Paulich - Meer dan yoga

 

Tip > wil je nog genieten van een dagje sauna? Ga dan met korting naar Thermen Soesterberg.

 

Zou jij ook wel eens een yoga en wellness weekend Nederland
in Hilton Soestduinen willen beleven?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots