Lifestyle, Overnachten

Zen op zondag met yoga op het strand van Scheveningen

16 juli 2021
Yoga op het strand van Scheveningen

Zen op zondagochtend! Deze zomerse ochtend begon voor ons met yoga op het strand van Scheveningen. Yogadocente Mirona nam ons mee voor de eerste keer yoga in de buitenlucht aan zee in Den Haag.

 

Yoga op het strand van Scheveningen

 

Wat een fantastische dag is het om vandaag mee te doen aan yoga in de buitenlucht.  Wij zijn de ‘lucky ones’ en mogen vandaag een yoga les volgen op het strand voor de deur van Colorado Charlie aan het Zwarte Pad in Scheveningen.

 

Om 10:30 uur komen wij aan en krijgen wij een glas water terwijl we neerstrijken op het zonovergoten terras. Gelukkig biedt Colorado Charlie een enorme variatie aan plekken om te relaxen. Een picknickbank in de schaduw, strandstoeltjes waar je met je voeten in het warme zand kan zitten, op de banken wegzakken in de kussens met de zon op je gezicht of relaxed op een lange loungebank.

 

Na de introductie van yogadocente Mirona van Yoga Center Karuna krijgen we een yoga matje en zoeken een plek op het strand. De vraag naar onze yoga-ervaring maakt dat Mirona de les aanpast naar iedere deelnemer. Voor iedere houding zijn eenvoudigere varianten te bedenken. Mirona omschrijft yoga als een; ‘sport zonder competitie maar een moment voor jezelf‘. Haar wijze van les geven, de ruisende zee, de verkoelende zeebries deze yogales is echt een wellnessmoment!

 

*Check de eventkalender voor yoga bij Strandtent Colorado Charlie.
**Bekijk hier de tips voor goedkoop parkeren op Scheveningen?

 

 

Yoga aan zee in Den Haag

Zonnegroet tijdens yoga aan zee in Den Haag

 

Na een uur warrior poses, zonnegroeten en enkele eenvoudige buikspieroefeningen sluiten we af met ontspanningsoefeningen. Heerlijk om op het strand te zijn, een briesje te voelen, de zoute zeelucht op te snuiven en de golven op de achtergrond te horen.

 

We worden gewekt door het zachte geluid van de klankschaal en langzaam openen wij onze ogen. Het is even knipperen tegen het felle zonlicht. Wat een heerlijk gevoel! Wij lopen langzaam terug met ons yoga matje onder de arm. Van yoga in de buitenlucht en de inspanningen hebben wij trek gekregen. We kiezen bij beachclub Colorada Charlie voor een healthy lunch die op de menukaart staat.

 

Er is een ruime keuze, van smoothiebowl met yoghurt, muesli en vers fruit tot knapperige broodjes met avocado en ei. We maakten de lunch compleet met verse fruitsapjes. De relaxte achtergrondmuziek, vriendelijke bediening en relaxte ruime zithoeken maken het fijn genieten op deze zonovergoten zondag.

 

Healthy lunch strand Scheveningen

 

Ook een keer yoga in de buitenlucht ervaren?

 

Denk jij na het lezen van dit artikel, ik wil ook een yoga les op het strand van Den Haag ervaren? Meestal worden de yogalessen op het strand in Scheveningen in de ochtend gegeven. De yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Jong en oud, onervaren en met ervaring, de yoga docente houdt rekening met je yoga ervaring. Voor de zekerheid is het aan te raden om contact geld mee te nemen.

 

 1. Bekijk de eventkalender voor yoga bij Strandtent Colorado Charlie.
 2. Check de yoga agenda via de Yoga Center Karuna Facebookpagina.
 3. Ontdek de strandyoga dagen via Helder Yoga

 

Yoga in de buitenlucht

 

Wil jij ook wel eens yoga op het strand van Scheveningen ervaren?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Mirona

  24 juli 2018 at 08:28 Beantwoorden

  Hoi,

  Wat een aansprekend artikel is het geworden ‘Zen op het strand van Scheveningen’! Tekst & beeld is mooi objectief en inspirerend neergezet!

  Top dat een prettige yoga ervaring is meegegeven!

  Warme groet,
  Mirona 🙏

  1. Henriette

   24 juli 2018 at 08:33 Beantwoorden

   Hi Mirona,

   Wat ontzettend leuk om te horen!

   Ik heb je reactie doorgestuurd naar Kim en Alexandra en die bloosde ervan:)

   Groeten Henriette

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots