Lifestyle, Overnachten

Zen op zondag met yoga op het strand van Scheveningen

13 July, 2018
Yoga op het strand van Scheveningen

Zen op zondagochtend! Deze zomerse ochtend begon voor ons met yoga op het strand van Scheveningen. Yogadocente Mirona nam ons mee voor de eerste keer yoga in de buitenlucht aan zee in Den Haag.

 

Yoga op het strand van Scheveningen

 

Wat een fantastische dag is het om vandaag mee te doen aan yoga in de buitenlucht.  Wij zijn de ‘lucky ones’ en mogen vandaag een yoga les volgen op het strand voor de deur van Colorado Charlie aan het Zwarte Pad in Scheveningen.

 

Om 10:30 uur komen wij aan en krijgen wij een glas water terwijl we neerstrijken op het zonovergoten terras. Gelukkig biedt Colorado Charlie een enorme variatie aan plekken om te relaxen. Een picknickbank in de schaduw, strandstoeltjes waar je met je voeten in het warme zand kan zitten, op de banken wegzakken in de kussens met de zon op je gezicht of relaxed op een lange loungebank.

 

Na de introductie van yogadocente Mirona van Yoga Center Karuna krijgen we een yoga matje en zoeken een plek op het strand. De vraag naar onze yoga-ervaring maakt dat Mirona de les aanpast naar iedere deelnemer. Voor iedere houding zijn eenvoudigere varianten te bedenken. Mirona omschrijft yoga als een; ‘sport zonder competitie maar een moment voor jezelf‘. Haar wijze van les geven, de ruisende zee, de verkoelende zeebries deze yogales is echt een wellnessmoment!

 

 

Yoga aan zee in Den Haag

Zonnegroet tijdens yoga aan zee in Den Haag

 

Na een uur warrior poses, zonnegroeten en enkele eenvoudige buikspieroefeningen sluiten we af met ontspanningsoefeningen. Heerlijk om op het strand te zijn, een briesje te voelen, de zoute zeelucht op te snuiven en de golven op de achtergrond te horen.

 

We worden gewekt door het zachte geluid van de klankschaal en langzaam openen wij onze ogen. Het is even knipperen tegen het felle zonlicht. Wat een heerlijk gevoel! Wij lopen langzaam terug met ons yoga matje onder de arm. Van yoga in de buitenlucht en de inspanningen hebben wij trek gekregen. We kiezen bij beachclub Colorada Charlie voor een healthy lunch die op de menukaart staat.

 

Er is een ruime keuze, van smoothiebowl met yoghurt, muesli en vers fruit tot knapperige broodjes met avocado en ei. We maakten de lunch compleet met verse fruitsapjes. De relaxte achtergrondmuziek, vriendelijke bediening en relaxte ruime zithoeken maken het fijn genieten op deze zonovergoten zondag.

 

Healthy lunch strand Scheveningen

 

Ook een keer yoga in de buitenlucht ervaren?

 

Denk jij na het lezen van dit artikel, ik wil ook een yoga les op het strand van Den Haag ervaren? Je kan de hele zomer tot en met 30 september iedere zondag om 11:00 uur mee doen met een yoga les op het strand. De yoga lessen in de buitenlucht worden gegeven van 11.00 uur tot 12.00 uur. De yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Jong en oud, onervaren en met ervaring, de yoga docente houdt rekening met je yoga ervaring. Je kan ter plaatse €10,- contant betalen.

 

Heb jij een yoga abbonement bij Yoga Center Karuna? Dan kan je ook meedoen met ‘yoga by the sea’. Meld je rond 10.45 bij Colorado Charlie aan het Zwarte Pad 64 en neem je eigen yogamat mee voor de zekerheid. Als je die niet hebt kan je er eentje lenen maar zorg wel dat je van tevoren reserveert via de Facebook event pagina van Yoga Center Karuna.

 

Heb jij een lidmaatschap bij One Fit? Jenny, één van de meiden die meedeed aan de yoga les gaf aan dat zij met haar sportabonnement van One Fit kon meedoen met de yogales op het strand van Scheveningen. Sport jij bij One Fit Den Haag of in de omgeving van Den Haag dan is het zeker een idee als je van yoga in de buitenlucht houdt om eens mee te doen met een les. Voor €49,- per maand kan je meerdere keren sporten en kiezen uit lessen van aangesloten deelnemers. Let op: dit is maximaal vier keer per maand toegestaan.

 

Yoga in de buitenlucht

 

Yoga in de buitenlucht

 

Wil jij ook wel eens yoga op het strand van Scheveningen ervaren?

 

Print Friendly, PDF & Email
1

Comments

 1. Mirona

  24 July, 2018 at 8:28 am Reply

  Hoi,

  Wat een aansprekend artikel is het geworden ‘Zen op het strand van Scheveningen’! Tekst & beeld is mooi objectief en inspirerend neergezet!

  Top dat een prettige yoga ervaring is meegegeven!

  Warme groet,
  Mirona 🙏

  1. Henriette

   24 July, 2018 at 8:33 am Reply

   Hi Mirona,

   Wat ontzettend leuk om te horen!

   Ik heb je reactie doorgestuurd naar Kim en Alexandra en die bloosde ervan:)

   Groeten Henriette

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Ontvang alle wellness tips:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Wellness Spots