Yoga opleiding in India

Een yoga opleiding in India bij Satyadhara Yogalife Ashram

Een interview met Sofia die een yoga opleiding in India heeft gevolgd bij Satyadhara Yogalife Ashram. Ze vertrok naar Indore voor een 6 weekse training tot Registrated Yoga Teacher 500 hours Teacher Training Course.

Waarom een yoga opleiding in India?

Begin 2018 lag ik in een Shavasana (eindontspanning) na een heerlijke les bij Yoga Origa en ineens viel in mijn gedachten dat ik een yogaopleiding wilde gaan doen. Daarop volgde dat ik ook meteen wist dat ik voor deze opleiding naar de bron wilde en dat is India.

Deze keuze kwam voort uit mijn drang naar verdieping die ik niet kon vinden door een paar lesjes per week of een zoektocht op internet. Daarnaast sluimerde al een tijdje in mij dat ik weer wilde leren met daarbij een reis alleen.

♥ Ontdek ook deze wellness retreats in India.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Yoga teacher opleiding van 500 uur

Al gauw werd duidelijk dat het aanbod voor yogaopleidingen in India enorm is. Omdat ik zelf woon aan het strand, viel mijn keuze al snel op Goa en toen vond ik Yogalife Goa. De info op de website was precies wat ik zocht; een geaccrediteerde instelling afkomstig vanuit de oudste yogaschool van India (The Yoga Institute). Daarnaast hebben ze geen winstoogmerk en geven ze onderricht in Indian Classical Yoga met al haar facetten. Veel dichter bij de bron was niet mogelijk. Daarnaast zijn zij de enige die ik heb kunnen vinden die een 500 uurs opleiding kunnen aanbieden in het tijdsbestek van een maand. De eerste 180 uur waren zelfstudie en 320 uur op locatie.

Toen de tijd daar was om te boeken voor de eerste cursus in 2020 bleek dat Yogalife vertrokken was uit Goa omdat ze eigen Ashram hadden gekocht in Choral, Indore. Eerst was ik een beetje teleurgesteld, maar na een videocall met Radheshyam ging ik overstag. Wat een prachtige plek, het heeft echt alles. Zelfs een schone rivier om in te zwemmen en dat is luxe in India. En dan zou ik nog bijna het Ayurvedisch centrum vergeten. Zo fijn om een plek te hebben waar ze al je kwaaltjes kunnen verhelpen en de beste massages aanbieden die ik ooit heb gehad. Was zeker ook nodig met al die lichamelijke inspanningen.

Ik heb een RYT 500h TTC gedaan en dat staat voor Registrated Yoga Teacher 500 hours Teacher Training Course. Naast de basiskennis van een TTC heb ik veel verdieping gehad in de geschiedenis en oorsprong van de yoga asanas en de filosofie. Daarnaast heb ik uitgebreide kennis opgedaan van anatomie en fysiologie om veilig lessen aan studenten met verschillende leeftijden, achtergronden en ervaringen te kunnen geven.

Yoga Teacher Course India

Wat zijn de belangrijkste lessen die je geleerd hebt?

Dankbaar en geduldig zijn. En genieten van het moment en in het nu zijn. Daarnaast waren de praktijklessen van Vachas geweldig, keihard trainen om 8.00 uur ‘s ochtends, maar ook ‘s middags en ‘s avonds. De teachings van Radheshyam waren super interessant.

Geschiedenis en met name die van India heeft mij altijd wel getrokken en het was een feestje om nu eindelijk te leren hoe het echt zit, zonder kleuring van media of schoolsystemen. De 18 wijsheden en leefregels uit de Bhawad Gita lees ik er regelmatig op na, omdat ik nu eindelijk op schrift heb wat ik zelf al jaren in mijn hart geloof.

Waarom koos je voor een 6 weekse opleiding?

In totaal heb ik 6 weken onbetaald verlof opgenomen, ben ik 5 weken in India geweest en duurde de opleiding een maand. Ik koos voor deze optie, omdat ik het niet kon bekostigen om langer onbetaald verlof op te nemen, want de lasten thuis gaan ook gewoon door. Daarom was ik zo blij met deze kans om die 500 uur te doen met een deel thuisstudie.

Wat is Yoga Life Society en wie is Dr. Radheshyam Mishra?

Dr. Radheshyam Mishra is de oprichter van YogaLife Global (voorheen bekend als Ujjain Yoga Life Society of UYLS) en wordt bewonderd om zijn opmerkelijke bijdrage aan het lesgeven van Indian Classical Yoga over de hele wereld sinds 1993. Hij heeft aan honderdduizenden mensen in meer dan 51 landen lesgegeven. Een man met een diepe neiging om de mensheid en de mensheid te dienen, begon op 14-jarige leeftijd zijn reis en ging naar verschillende plaatsen en goeroes op zoek naar een echt pad in het leven.

Op jonge leeftijd besefte Pundit Mishra dat hij aan astma lijdt, maar zijn onvolwassenheid en onwetendheid hebben hem nooit waakzaam gemaakt over de aandoening totdat deze zich in een decennium tijd ontwikkelde tot een chronische ziekte. Toen hij 23 jaar was, beweerden artsen dat hij ‘niet te genezen is en niet meer dan drie maanden zal overleven‘. Een monnik verscheen in zijn leven die hem met yoga heeft genezen. Na een aantal weken was hij in staat om perfect te eten, effectief te werken en was hij zo geïntrigeerd om alles over yoga te leren.

Zijn systematische opleiding in de wetenschap van yoga begon in 1993 bij The Yoga Institute, Santacruz Mumbai onder leiding van zijn ware goeroe, Dr. Jayadeva Yogendra en zijn soulmate Dr. Hansa Ji Yogendra. Pundit Ji voltooide zijn afstuderen in 1994.

Door zijn eindeloze zoektocht naar de ziel besloot hij vervolgens zijn hele leven te wijden aan het promoten van yoga in India en de rest van de wereld en werd al snel een gerenommeerde internationale yoga goeroe. Met een grotere visie om de samenleving te verheffen en haar grote potentieel op het gebied van yoga te koesteren, richtte hij in 1996 “YogaLife Global” op en heeft sindsdien de wereld rondgereisd om zijn kennis op het gebied van yoga en holistische gezondheid te onderwijzen en te delen. Hij leidt lerarenopleidingen en heeft meer dan 240 centra over de hele wereld opgericht. Dr. Radheshyam Mishra is getrouwd en heeft 2 kinderen die beide enorme talenten zijn op het gebied van yoga.

Yogalessen in India

Wat is Yoga Life Global? 

Yoga Life Global is een door de Indiase overheid geregistreerde non-profitorganisatie voor de promotie van Indian Classical Yoga over de hele wereld door middel van training en onderwijs, onderzoek en publicaties. Opgericht door Dr. Radheshyam Mishra in 1996 en staat bekend om de wetenschappelijke manier van lesgeven met een wetenschappelijke benadering. Ze zijn ook een non-profitorganisatie in de VS als YogaLife USA Inc. en in Brazilië als Satyadhara YogaLife Ashram Brasil.

Bij YogaLife Global zijn ze er van overtuigd dat er een plek kan bestaan die volledig is toegewijd aan de yogische levensstijl, persoonlijke groei en de verheffing van elk individu door middel van yogische inspanningen. Een plek die de nadruk legt op yoga als een manier van leven, die ook als therapie kan werken en zo mensen helpt te onderwijzen over gezond leven en alles belichaamt dat essentieel is voor iemand om van binnenuit zijn lichaam te kennen en een goede gezondheid te behouden.

Wat ga je hier toepassen n.a.v. je ‘learnings’?

Toen ik terug was kreeg ik meteen het idee om Yogalife Europe op te zetten, omdat ik me voor kan stellen dat er genoeg anderen zijn die net als ik de verdieping zoeken en daarvoor naar India willen. Yogalife Europe wordt een platform van verschillende yogadocenten in Europa die zijn opgeleid bij Yogalife door Dr. Radheshyam Mishra. Wij zullen online lessen verzorgen voor geïnteresseerden en begeleiding bieden aan iedereen die ook wil afreizen naar India maar het om wat voor reden dan ook niet durft.

Na mijn yoga opleiding in India ben ik gestart met mijn eigen yogaschool, Yoga Sofia. Begin juli ben ik gestart om elke zaterdag- en zondagochtend een yogales op het strand van Rockanje te verzorgen. Er is geen betere plek waar alle elementen samenkomen, dus ideaal als vakantieactiviteit om wat meer rust in jezelf te vinden.

*Lees hier meer over yogales op het strand van Rockanje.

Yogales op het strand van Rockanje

Overweeg jij ook een yoga opleiding in India te volgen?

Van:

2 reacties op “Een yoga opleiding in India bij Satyadhara Yogalife Ashram”

 1. Ninke avatar
  Ninke

  Hee, ik denk er ook aan om een yoga opleiding in het buitenland te gaan doen. Het liefst wil ik hem zo volledig mogelijk dus 500 uur die internationale geregistreerd is. Is dat ook bij deze¿ graag zou ik in gesprek gaan over jouw ervaringen

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Hi Ninke,

   Leuk dat je interesse hebt in een yoga opleiding in India.
   Voor meer informatie kan je Yoga Sofia bellen: 0616161512

   Ontspannen groet,
   Henriëtte Bokslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen