Beauty, Lifestyle

Zelf kleimaskers maken met witte en groene klei, zo doe je dat!

2 juni 2020
Zelf kleimaskers maken met witte en groene klei

Tijd voor ‘Wellness @ Home’! Marijke ging zelf kleimaskers maken met witte en groene klei en verteld je precies hoe je dat doet en waarom het goed voor je is.

Zelf kleimaskers maken met witte en groene klei

 

Veel mensen  kennen het wel, zo’n masker uit een pot of tube die je aanbrengt en opdroogt tot een harde laag op je gezicht, in verschillende kleuren en geuren. Vaak zijn hier ook ingrediënten aan toegevoegd die minder fijn voor je huid zijn. Als je toch de voordelen wilt van zo’n zuiverend kleimasker, maar geen irriterende ingrediënten op je huid, lees dan vooral verder.

 

Groene klei is rijk aan unieke mineralen en heeft positieve en therapeutische eigenschappen op het lichaam. Het heeft een zuiverende werking en wordt aangeraden voor de vette huid. Omdat het ook een ontstekingsremmende eigenschap heeft, is deze klei ook aan te raden bij de onzuivere huid.

 

Witte klei is ultrazacht, neutraal en een perfecte reiniger voor lichaam en huid. Witte klei is een natuurlijke bron van mineralen en kan in een kuur gebruikt worden voor het reinigen van het lichaam. Witte klei heeft een verzachtende en reinigende werking en is geschikt voor de gevoelige huid. Zelf gebruik ik beide kleisoorten voor gezichtsmaskers.

 

*Lees ook al deze tips over zelf beauty producten maken

 

Zelf kleismaskers maken, zo doe je dat

 

Zelf kleimaskers maken, zo doe je dat

 

Je hebt een schaaltje nodig waar je het poeder in kan doen, zo’n 2 eetlepels zou genoeg moeten zijn voor je gezicht. Hier voeg je water aan toe, tip: in kleine hoeveelheden en telkens even mengen om te zien of het al een goed papje wordt. Je wilt het masker niet te waterig hebben, want dan loopt het zo van je gezicht af!

 

Als het eenmaal een egale massa is kan je het aanbrengen op je huid, dit kan met een lepel of met een kwast. Breng het masker aan op je hele gezicht, vermijd hierbij de omtrek van je ogen en de lippen zelf. Je kan het masker ook op je hals smeren. Mijn T-zone: de huid op het voorhoofd en de neus zijn bij mij ietsje vetter en als er onzuiverheden voorkomen, zitten ze daar. Daarom doe ik op de T-zone het groene klei masker. En op de rest van mijn gezicht het witte klei masker. Combineren kan dus ook.

 

Je kan als je last hebt van plaatselijke onzuiverheden, een wat kleinere hoeveelheid masker maken en deze als “spot-treatment” gebruiken, dat wil zeggen dat je het masker alleen op je onzuiverheden aanbrengt, om deze extra aan te pakken. Mocht je last hebben van onzuiverheden op je rug, laat dan iemand het groene kleimasker op je rug aanbrengen.

 

Een tip die ik ooit ergens heb gelezen: laat het masker niet hélemaal opdrogen tot je een porseleinen popje bent. Klei werkt ook uitdrogend, dus als je het masker eraf haalt als het nog nèt niet helemaal op of ingedroogd is, behoud je wel het voordeel van de zuiverende werking. Na het kleimasker is een milde tonic die de huid verzorgt, in combinatie met een voedende dagcrème (voor de drogere huid types) een fijne aanvulling.

 

Zelf kleimaskers maken, zo doe je dat

Waar is een kleimasker goed voor

 

 1. De mineralen hebben een positieve en therapeutische werking op het lichaam;
 2. Groene klei heeft een zuiverende werking en wordt aangeraden voor de vette huid;
 3. Ontstekingsremmende eigenschappen, ook goed voor een onzuivere huid;
 4. Witte klei is neutraal en goed voor reiniging van huid; niger voor lichaam en huid.

Witte en groene klei kopen online

 

Zowel de witte als de groene klei heb ik online gekocht in de webshop van Holland & Barett. Het merk Argiletz verkoopt de klei in poedervorm. Zowel de witte als de groene klei kost online €7,99,- voor een inhoud van 200 gram.

 

 

Witte en groene klei kopen online

 

Wil jij ook wel eens zelf kleimaskers maken met witte en groene klei?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Zehra ♥️

  28 juni 2020 at 15:07 Beantwoorden

  Ik hou van maskers ♥️♥️

  1. Henriette Bokslag

   30 juni 2020 at 17:27 Beantwoorden

   Leuk dat je daar ook fan van bent, deze al geprobeerd?

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots