Zelf kleimaskers maken met witte en groene klei
Veel mensen kennen het wel, zo’n masker uit een pot of tube die je aanbrengt en opdroogt tot een harde laag op je gezicht, in verschillende kleuren en geuren. Vaak zijn hier ook ingrediënten aan toegevoegd die minder fijn voor je huid zijn. Als je toch de voordelen wilt van zo’n zuiverend kleimasker, maar geen irriterende ingrediënten op je huid, lees dan vooral verder.
Groene klei is rijk aan unieke mineralen en heeft positieve en therapeutische eigenschappen op het lichaam. Het heeft een zuiverende werking en wordt aangeraden voor de vette huid. Omdat het ook een ontstekingsremmende eigenschap heeft, is deze klei ook aan te raden bij de onzuivere huid.
Witte klei is ultrazacht, neutraal en een perfecte reiniger voor lichaam en huid. Witte klei is een natuurlijke bron van mineralen en kan in een kuur gebruikt worden voor het reinigen van het lichaam. Witte klei heeft een verzachtende en reinigende werking en is geschikt voor de gevoelige huid. Zelf gebruik ik beide kleisoorten voor gezichtsmaskers.
*Lees ook al deze tips over zelf beauty producten maken.
Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.
Zelf kleimaskers maken, zo doe je dat
Je hebt een schaaltje nodig waar je het poeder in kan doen, zo’n 2 eetlepels zou genoeg moeten zijn voor je gezicht. Hier voeg je water aan toe, tip: in kleine hoeveelheden en telkens even mengen om te zien of het al een goed papje wordt. Je wilt het masker niet te waterig hebben, want dan loopt het zo van je gezicht af!
Als het eenmaal een egale massa is kan je het aanbrengen op je huid, dit kan met een lepel of met een kwast. Breng het masker aan op je hele gezicht, vermijd hierbij de omtrek van je ogen en de lippen zelf. Je kan het masker ook op je hals smeren. Mijn T-zone: de huid op het voorhoofd en de neus zijn bij mij ietsje vetter en als er onzuiverheden voorkomen, zitten ze daar. Daarom doe ik op de T-zone het groene klei masker. En op de rest van mijn gezicht het witte klei masker. Combineren kan dus ook.
Je kan als je last hebt van plaatselijke onzuiverheden, een wat kleinere hoeveelheid masker maken en deze als “spot-treatment” gebruiken, dat wil zeggen dat je het masker alleen op je onzuiverheden aanbrengt, om deze extra aan te pakken. Mocht je last hebben van onzuiverheden op je rug, laat dan iemand het groene kleimasker op je rug aanbrengen.
Een tip die ik ooit ergens heb gelezen: laat het masker niet hélemaal opdrogen tot je een porseleinen popje bent. Klei werkt ook uitdrogend, dus als je het masker eraf haalt als het nog nèt niet helemaal op of ingedroogd is, behoud je wel het voordeel van de zuiverende werking. Na het kleimasker is een milde tonic die de huid verzorgt, in combinatie met een voedende dagcrème (voor de drogere huid types) een fijne aanvulling.
Waar is een kleimasker goed voor
- De mineralen hebben een positieve en therapeutische werking op het lichaam;
- Groene klei heeft een zuiverende werking en wordt aangeraden voor de vette huid;
- Ontstekingsremmende eigenschappen, ook goed voor een onzuivere huid;
- Witte klei is neutraal en goed voor reiniging van huid; niger voor lichaam en huid.
Wil jij ook wel eens zelf kleimaskers maken met witte en groene klei?
Geef een reactie