Zwemles op vakantie

Zwemles op vakantie, op een relaxte manier leren zwemmen

Op een relaxte manier leren zwemmen, dat kan ook tijdens zwemles op vakantie. Er zijn hotels in Nederland en in Europa waar kinderen zwemlessen kunnen volgen tijdens de vakantie.

Zwemles op vakantie, op relaxte manier leren zwemmen

Je gaat op vakantie naar een (wellness) hotel met zwembad met het hele gezin. In het zwembad worden ook zwemlessen gegeven zodat kinderen kunnen leren zwemmen. Dat is wat wij bedoelen met zwemles op vakantie. Het is dus geen zwemles tijdens de vakantie in het plaatselijke zwembad

In Nederland is het zo geregeld dat iedereen zwemles mag geven en diploma’s mag uitreiken, het is namelijk niet wettelijk geregeld. In Nederland geldt het advies om te starten met zwemlessen voor kinderen vanaf 4,5 á 5 jaar. Helaas zijn zwemlessen niet verplicht in Nederland. Best gek als je bedenkt, hoeveel water wij in Nederland hebben en hoeveel ongelukken er jaarlijks gebeuren. Wat ons betreft zou zwemles verplicht moeten zijn op school!

Vind jij het belangrijk dat je kinderen (zo snel mogelijk) leren zwemmen, dan kan je dus ook eens kijken naar hotels waar zwemlessen op vakantie worden aangeboden. Extra voordeel van een zwemles op vakantie is wellicht ook nog eens, dat als de kinderen zwemles hebben, dat jij als ouder even een moment voor jezelf hebt.

Komt jouw kind voor de eerste keer in aanraking met water, wordt het zijn of haar eerste zwemles (op vakantie)? Onthoud dat het belangrijkste doel van zwemles voor kinderen is om je kind te leren zwemmen en vertrouwd te laten raken met water. Zorg dat je kinderen het leuk gaan vinden om te zwemmen! Hierbij delen wij in elk geval graag een aantal tips die belangrijk zijn voor een zwemles op vakantie voor kinderen:

  1.  Wees geduldig;
  2. Bouw vertrouwen op;
  3. Kies comfortabele zwemkleding;
  4. Zorg voor een positieve benadering;
  5. Vermijd altijd dwang, gebruik een speelse benadering;
  6. Moedig je kind aan, zwemmen is een stapsgewijze vooruitgang;
  7. Maak eventueel gebruik van positieve beloningen tijdens en/of na de zwemles op vakantie;
  8. Altijd veiligheid eerst, leer je kind zelf ook de basisprincipes van veiligheid in- en op het water.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Zwemles op vakantie voor kinderen

Zwemles op vakantie in een van de beste familiehotels ter wereld

Leren zwemmen is niet alleen leuk, het betekent vooral ook extra veiligheid voor de jongsten. Geen ontspannender manier om te leren zwemmen dan tijdens de vakantie, samen met andere kinderen en in een leuk zwembad in het hotel.

Opgeleide en gecertificeerde zweminstructeurs begeleiden kinderen al vanaf twee jaar bij zwemlessen voor beginners en licht gevorderden in familiehotel Gorfion in Malbun. Baby’s vanaf drie maanden worden tijdens het babyzwemmen op een zachte manier vertrouwd gemaakt met het element water.

Het Gorfion Familotel Liechtenstein kreeg van HotellerieSuisse de onderscheiding “top-gezinshotel” en is in 2022 en 2023 onerscheiden met de HolidayCheck Award. Daardoor behoort dit gezinsvriendelijke hotel tot de top tien populairste familiehotels wereldwijd. Je verblijft ook nog eens op een bijzondere locatie want het dorp Malbun op 1600 meter hoogte, is het hoogstgelegen dorp in het Vorstendom Liechtenstein.

♥ Zie hier al onze artikelen over het Gorfion Hotel;
♥ Bekijk hier alles over dit kindvriendelijke hotel in Malbun.

Kindvriendelijk hotel Gorfion in Maldun Liechtenstein

Zou jij kinderen opgeven voor zwemles op vakantie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen